Úvod » Kari koření a garam masala » Koření na pilaf s masem a zeleninou, Shan Bombay biryani, 65g
65g, Koření na pilaf s masem a zeleninou (Bombay Biryani Mix)
Speciálně namíchaná směs indického koření na pilaf a biryani. Pilaf (pilau) je indická obdoba českého rizota. Autentickou chuť indického pilafu docílíte nejen správnou přípravou, ale zejména vhodnou směsí koření, která je na pilaf přesně určena.
Složení: červené chilli, koriandr, paprika, turmerik, kmínové semínko, černý pepř, muškátový květ, cibulové semínko, indica, skořice, hřebíček, kardamom, sušené švestky, sušený česnek, sušená cibule, šafrán, bobkový list, sůl,citrónová kyselina, maltodextrin, sójový protein, cukr, silicondioxide, canola oil,potravinářské barvivo.
Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pákistán.
Směs indického koření Bombay biryani v sobě spojuje ty nejlepší pikantní ingredience potřebné k bezchybnému pilafu - tak jak byste jej koupili právě na ulicích Bombaye.
Bombay rýže s masem a bramborem
Potřebujete: 500-750g hovězího masa, 500-750g, basmati rýže namočené ve vodě na 30 minut, 1 větší cibuli pokrájenou najemno, 2 pokrájená rajčata bez slupky a jadýrek (nebo použijte již hotová italská rajčata z plechovky, 3 střední brambory oloupané a pokrájené na 4 dílky, 1 hrnek bílého jogurtu nebo zakysané smetany, 200g přepuštěného másla ghí, směs indického koření Bombay Biryani.
Postup:
1) Cibulku osmahněte dozlatova. Přidejte pokrájená rajčata a duste dokud se tuk nezačne od směsi oddělovat. Pak přidejte maso, indickou kořenící směs na pilaf Bombay Biryani, brambory a jogurt a duste 10-15 minut. Přidejte 1-2 sklenky vody, přikryjte a vařte na mírném plameni, dokud maso není měkké.
2) Zvlášť si uvařte namočenou basmati rýži ve slané vody do poloměkka. Sceďte. Pak položte jednu vrstvu rýže, na ni rovnoměrně rozetřete masovou směs a překryjte druhou vrstvou rýže. Přiklopené vařte na mírném plameni nebo dopékejte v troubě, dokud rýže není zcela měkká. Před podáváním směs lehce promíchejte.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ