S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Úvod » Specialitky v konzervě » Krájená rajčata v nálevu, 400g


        

Krájená rajčata v nálevu, 400g

Chopped tomatoes Novi

skladem

 


0x
Číslo produktu: 940
Výrobce: TRS
naše cena:
38 Kč

do košíku:
   

400g, Krájená rajčata v tomatovém nálevu

Složení: krájená rajčata, tomatová šťáva, sůl, octová kyselina. Vyrobeno v Anglii. Skladujte v suchu a chladu.

Italská rajčata prémiové kvality ve vlastní šťávě. Vhodné zejména jako základ k různým (nejen kari) omáčkám, luštěninovým i těstovinovým pokrmům k přípravě polévek apod.

Rajčatovo-čočková polévka se zeleninovými placičkami tikki 

Na polévku: půl hrnku žlutého hrachu chana dal, 5 středních rajčat nebo konzerva, 1 vrchovatá lžička směsi utřeného česneku se zázvorem, 1 lžička zelené chilli pasty, ½ lžičky kurkumy, sůl, sladká smetana, olej. Na závěrečné dochucení: olej, 1 lžička asafoetidy, 1 lžička celého římského kmínu, čerstvé pokrájené chilli papričky, čerstvý koriandr nebo libeček.

Postup: 

1) Žlutý hrách na několik hodin namočte. Pak slijte a propláchněte pod tekoucí vodou. V čisté nesolené vodě vařte téměř doměkka (cca 2 hodiny). Na oleji krátce opečte utřený česnek se zázvorem a lžičku zelené chilli pasty. Rychle promíchávejte a přisypte kurkumu. Přidejte na kostky pokrájená rajčata, vařený hrách a dolijte cca ¾ litru vody nebo zeleninového vývaru. (Bohužel jsem zvyklá vařit „podle oka“, takže množství vody mi tu lehce hapruje nebo upřímně nevím, kolik jsem jí přidávala. Budiž vám vodítkem, že výsledná polévka má mít více vodovou konzistenci a není tak hutná jako klasické tomatové polévky). Osolte a vařte na střední stupeň 30 minut.

2) Polévku rozmixujte dohladka a zjemněte sladkou smetanou. Promíchejte a přiveďte znova k varu. Vedle na pánvi rozpalte olej a rychle opečte čerstvé na tenká kolečka pokrájené chilli papričky (množství dle chuti a odvahy), lžičku celého římského kmínu a lžičku asafoetidy. Celý obsah pánve (včetně oleje) pak nalijte do polévky. Pozor!! Polévka musí v tu chvíli vařit, nesmí být zchladlá, jinak si můžete přivodit popáleniny!! Polévku podávejte se zeleninovými placičkami posypanou čerstvými bylinkami.

Na zeleninové placičky potřebujete: tři vařené brambory a cca poloviční množství vařeného květáku, ¼ lžičky turmeriku, ½ lžičky mletého římského kmínu, ½ lžičky koriandru, sůl, cizrnová mouka, rýžová mouka, olej.

Postup: Brambory a květák lehce promačkejte vidličkou, přidejte všechno koření, sůl a pokud je třeba, zahustěte kombinací rýžové a cizrnové mouky. Z těstíčka tvarujte placky, které opékejte dozlatova po obou stranách v rozpáleném oleji. Placičky podávejte jako přílohu k polévce.
Polévka se zeleninovými placičkami je poměrně syté jídlo, takže pokud ji podáváte v rámci předkrmu, stačí opravdu jen malá porce. Místo placek můžete tvarovat malé kuličky (máte-li čas a nezbytnou trpělivost), které opečte ze všech stran a napichujte podobně jako krevety na bambusové jehly.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

NmM1OGFkYz