Úvod » Čapátí, papady a jiné přílohy » Kuskus, 1kg
1kg, Kuskus
Kuskus (krupice z tvrdé pšenice) je typický pro severoafrickou kuchyni. Jeho příprava je velmi rychlá a snadná.
Hodí se do zeleninových i masitých jídel. Z kuskusu se ale připravují i sladké dezerty.
Složení: pšeničná krupice (obsahuje lepek). Skladujte v suchu a chladu. Vyrobeno v UK.
Způsob přípravy:
Kuskus zalijte horkou vodou tak, aby hladina vody přesahovala asi o jeden centimetr. Přidejte sůl, trochu oleje a nechte přiklopené stát několik minut. Kuskus vodu absorbuje a změkně. Případný přebytek vody slijte.
Ke kuskusu se výborně hodí jehněčí, hovězí nebo kuřecí maso. Ze zeleniny můžete použít mrkev, cuketu, dýni ale i luštěniny (cirznu, fazole).
Doporučené koření ke kuskusu: pepř, sladká paprika, koriandr, římský kmín, šafrán, zázvor.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ