S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

NOVINKY

arr31. 4. 2022 - E-shop Gurmánkoření.cz v novém designuJe čas na změnu! E-shop Gurmánkoření.cz prošel kompletní změnou systému a designu. Všechny kategorie... arr31. 4. 2022 - Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!Máte rádi indickou kuchyni a chcete se naučit techniky tradičního vaření poctivé domácí kuchyně?...

Úvod » Specialitky v konzervě » Mango pyré Swad, 850g


        

Mango pyré Swad, 850g

Mango pulp canned

skladem

 


0x
Číslo produktu: 91
Výrobce: SWAD
naše cena:
115 Kč

do košíku:
   

850g, Kesar Mango Pulp

Toto hutné vysoce kvalitní pyré z Manga Kesar je vynikající zejména do dezertů, nápojů, zmrzlin a jogurtů. Z mangového pyré snadno připravíte i tradiční indický nápoj mango lassí.

Složení: mangové pyré 92%, cukr, voda, citrónová kyselina E330. Země původu Indie. Skladujte v suchu a chladu.

Ne nadarmo je mango nazýváno „králem ovoce“ a jeho původní domovinou jsou Himaláje, kde dodnes můžete najít jeho divoce rostoucí keře. Historie kultivace těchto stromů je stará přibližně čtyři tisíce let. Ty nejlepší plody manga můžete najít právě v Indii a Pákistánu.
Mango je doslova nadopované vitamínem A a obsahuje vyšší podíl karotenoidů, než snad jakékoli jiné ovoce. Tyto látky působí preventivně proti onemocnění srdce, rakovinovému bujení, ale i běžnému nachlazení. Je také výborným zdrojem vitamínů C, K, E a kyseliny listové, která je důležitá zejména v období těhotenství. Mango obsahuje i důležíté minerály jako je železo, draslík, fosfor, magnesium a kalcium. Nesmíme ani opomenout významný podíl proteinů a vlákniny, která podporuje správné trávení. V mangu je naopak velmi málo tuků a kalorií.

Domácí mangová zmrzlina - jen ze dvou ingrediencí

Nejlepší plody manga prý zrají v Pákistánu. Mají barvu poledního slunce a když do nich kousnete, políbí vaše rty sladkou teplou šťávou. Čerstvě natrhaná ze stromu cestují do Evropy letadlem ještě týž den. Přivoňte si k jejich zlaté pevné slupce a možná ještě ucítíte vůni dalekého slunce, pod kterým zrály. Není divu, že Pákistánci sveřepě ignorují zelená i sytě červená manga, která jsou v obchodech k mání po celý rok. Pokaždé trpělivě čekají na léto, až sady v jejich rodné zemi vydají „královnu ovoce”. Tak se u nich mangu přezdívá.*

Mango k mému létu prostě patří. A zmrzlina taky... Dnešní recept na domácí zmrzlinu z manga je skvělý v tom, že na něj potřebujete pouze dvě ingredience. Avšak na jejich kvalitě zcela závisí celý výsledek. Budete-li mít ty správné ingredience, tak i bez zmrzlinovače, připravíte krásně vláčnou jemnou zmrzlinu.

Na 1L mangové zmrzliny potřebujete: 2 kelímky tučné smetany (a tím „tučné“ myslím to, že smetana musí být doopravdy tučná!! Ideální je Kunín de luxe 40% v červeném kelímku), 1 kelímek (jako měrku použijte ten samý od smetany) mangového pyré.

Mango pyré samozřejmě musí být kvalitní a hutné. Přesně takové se vyrábí z indických a pákistánských plodů Kesar. Mangové pyré i smetana jsou sladké dost, proto jsem už zmrzlinu nedoslazovala. Před zmrazením, ale můžete hmotu ochutnat a případně dosladit cukrem. Já jsem ještě přidala 2 lžičky vanilkové esence. Někdo si domácí zmrzlinu nebude chtít kazit „umělou příchutí“, ale protože já mám tu vanilkovou prostě ráda, cpu ji do všeho..

Postup: 1) Smetanu ušlehejte dotuha a opatrně vmíchejte mangové pyré. Dobře promíchejte Ochutnejte a případně doslaďte nebo vylepšete vanilkovou esencí. Přendejte do plastové potravinové misky s pevně přiléhajícím víčkem aby se dovnitř nedostala vlhkost a na zmrzlině se netvořily krystalky. Na tři hodiny dejte do mrazáku.

2) Asi po 3 hodinách (nebo déle - záleží na mrazničce) zmrzlinu vyndejte a v míse znova prošlehejte elektrickým šlehačem. Vraťte do nádobky s víčkem, uzavřete a dejte zpět do mrazáku. Celý postup můžete ještě jednou zopakovat, aby zmrzlina byla vláčná a nadýchaná. Pak dejte dobře zmrazit.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MDQwYzkzN