Úvod » Čapátí, papady a jiné přílohy » Placky čapátí
Položka je dočasně vyprodána. Zboží nelze objednat.
V balení po 8 kusech.
Složení: pšeničná mouka, voda, rostlinný olej, sůl, kypřící látky, glycerol, konzervanty, cukr. Alergeny: lepek.
Skladujte v suchu a chladu. Země původu Indie.
Baleno v ochranné atmosféře pro zachování čerstvosti. Pečivo je určeno k přímé konzumaci, není třeba dále tepelně upravovat. Pro lepší chuť ale doporučuji placku krátce nasucho opéct na pánvi a potřít tenkou vrstvou másla. Čapátí můžete podávat teplé nebo studené.
Placky čapátí jsou v indické kuchyni nejčastější přílohou rozmanitých pokrmů. K jejich výrobě je třeba jen celozrnná mouka atta, voda a trocha oleje. Pro mnoho chudých lidí jsou tak mnohem dostupnější než například rýže. Placky se vyrábí pouze z celozrnné mouky atty, která obsahuje více škrobu i lepku a je proto sladká a velmi chutná.
Čapátí neslouží pouze jako příloha, ale při tradičním stolování zároveň nahrazuje příbor. Z placky utrhněte menší kus, prsty vytvarujte do provizorní mističky a tou nabírejte jídlo z talíře.
V nabídce máme i celozrnnou mouku attu, se kterou snadno připravíte vlastní placky čapátí.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ