S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Úvod » Mouky a tapioka » Tapioka perly, medium Heera, 500g


        

Tapioka perly, medium Heera, 500g

Tapioka medium pearls

skladem

 


0x
Číslo produktu: 52010
Výrobce: P&B Foods
naše cena:
73 Kč

do košíku:
   

500g, Tapioka perly medium

Tapiokové perly ve velikosti "medium" vhodné nejen pro přípravu tradičního tapiokového pudinku, kaše, zavářek apod. ale i do nápoje bubble tea jako "žvýkací" kuličky.

Složení: Tapiokový škrob ve formě perel. Vhodné pro přípravu tapiokového pudingu.

Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.

Tapioka je škrob získaný z kořene esculenta rostlinných druhů Manihot. Tuto prastarou surovinu údajně používali už Mayové. K dostání je ve formě moučky nebo různě velkých slisovaných perel. Tapioka je zdravým zdrojem karbohydrátů s nízkým obsahem cholesterolu. Tapiokové perly obsahují vápník, fosfor, draslík a hořčík. Tapioka neobsahuje lepek a může být proto součástí bezlepkové diety.

Z tapiokových perel připravíte výborný přírodní pudink, kaši pro děti nebo ji použít jako zahušťovadlo do polévek (na způsob krupek nebo kapané zavářky), nebo krém do ovocných koláčů. Můžete ji též použít místo rýže. Tapioka má velmi příznivé účinky při potížích s trávením.

Tapioka obsahuje vápník, fosfor, draslík a hořčík. Je také dobrým zdrojem železa, kyseliny listové a vitamínu B. Tapioka je poměrně kalorická a velmi rychle a nadlouho vás zasytí.

Perly jsou zcela bez chuti, neobsahují žádné přidané látky, proto můžete během namočení i vaření tapioky přidat cukr, přírodní sirupy nebo esence.

Nutriční údaje uváděné výrobcem:

100g tapioky obsahuje přibližně 350 kalorií. Stejné množství dále obsahuje 88g sacharidů, 0,19g bílkovin, 0,02g tuku, 1mg hořčíku, 1,58mg železa a 0,1mg manganu. Tapioka je také přirozeným zdrojem omega-3 a omega-6 mastných kyselin.

Tapiokové želé z čerstvé pomerančové šťávy

Základem tohoto výborného osvěžujícího želé je tapioka a čerstvá pomerančová šťáva. Můžete ho ještě vylepšit libovolným ovocem. Já jsem do želé přidala trochu mangového pyré. Můžete dát rozmixované jahody nebo ovoce úplně vynechat. Želé se hodí i jako poleva na ovocné koláče. Servírovat jej můžete nejen v ovocných miskách (z ananasu nebo pomeranče, které jim dodají přírodní ovocnou chuť a vůni), ale i ve vysokých sklenicích prokládané bílým jogurtem a kousky ovoce.

1) Pomeranče dobře omyjte, rozpulte a pomocí ručního lisu vymačkejte co nejvíc šťávy. Na 2-3 hodiny namočte tapioku do menšího množství vody smíchané s pomerančovou šťávou (na 1 pomeranč cca 2 lžíce suché tapioky). Tapioka po namočení zvětší objem asi 3x, pozor ať nedáte málo vody, zůstala by uvnitř tvrdá.

2) Až tapioka nabobtná, vlijte ji i s vodou do mixéru, přidejte přírodní cukr, mangové pyré v poměru 2 díly mangového pyré na 1 díl tapioky a vše umixujte dohladka. Směs vlijte do hrnce a opatrně přiveďte k varu (tapioka bude na dně hrnce ihned želírovat – míchejte odspodu). Povařte 15-20 minut na mírnou teplotu za stálého míchání, aby se přebytečná tekutina odpařila.

3) Jakmile tapiokové želé zhoustne, můžete ho nalít do pomerančových mističek a nechat v chladu ztuhnout. Po zatuhnutí podávejte.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

NjY1NWZmOT