S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Úvod » Kari pasty, čatní, omáčky » Thajská kari pasta červená, 400g


        

Thajská kari pasta červená, 400g

Red thai curry paste Mae Ploy

skladem

 


0x
Číslo produktu: 10101
Výrobce: Theppadungporn
naše cena:
86 Kč

do košíku:
   

400g, Thajská kari pasta červená 

Červená kari pasta od tradičního thajského výrobce je zárukou autentické nezaměnitelné chuti typické pro asijskou a zejména thajskou kuchyni. Červená kari pasta je vhodná k přípravě omáček, polévek, k masu, zelenině, nudlím apod. Neobsahuje umělá barviva a konzervanty. Červená kari pasta je chuťově jemnější a méně pikantní než zelená kari pasta.

Složení: sušené červené chilli 22,5%, česnek 20%, citrónová tráva 17%, sůl 16%, šalotka 11%, kořen galangal (modrý zázvor) 6%, krevetová pasta 4,5% (krevety 83%, sůl), kůra z kafrových limet 2,5%, pepř 0,5%.

Země původu Thajsko. Skladujte v suchu a chladu.
Výrobce: Theppadungporn Coconut Co., Ltd.

Červená kari pasta je balená v sáčku vloženém do plastového kelímku (viz. obrázek). Po otevření sáčku přendejte zbývající kari pastu do kelímku, uzavřete a skladujte v lednici. Před otevřením není třeba kari pastu skladovat v lednici.

Doporučený postup:
- Na lžíci rostlinného oleje opečte 50g červené kari pasty. Pak přidejte 1 hrnek (240ml) kokosového mléka.
- Přidejte 200g masa. Vše dobře promíchejte a krátce opečte.
- Vmíchejte ještě 1/2 hrnku kokosového mléka, 1/2 vody a přiveďte k varu.
- Vařte dokud maso není téměř měkké. Před dokončením přidejte 1 a 1/2 lžičky hnědého cukru, 100g zeleniny a vařte dokud maso i zelenina nejsou zcela měkké.

Thajské krevetové kari s ananasem

Potřebujete (2 porce): plechovka kokosového mléka, ½ hrnku vody, šťáva z půlky limetky, 8 oloupaných očištěných krevet (já použila velké tygří, ale do kari omáček se dávají krevety malé. Tygří krevety se více hodí na grilování), ½ hrnku čerstvého ananasu pokrájeného na kostky, ½ lžíce rybí omáčky, ½ lžíce hnědého cukru, 1-2 lžíce červené kari pasty (čím víc pasty, tím víc kari pálí – takže opatrně…), olej.

Postup:

1) Na mírně rozpáleném oleji opečte červenou kari pastu. Olej nesmí být moc horký, aby se pasta nespálila. Přidejte kokosové mléko, vodu a šťávu z limetky. Přiveďte k varu a vmíchejte krevety a ananas.

2) Vařte na mírný stupeň 20 minut. Dochuťte rybí omáčkou, oslaďte cukrem a podle potřeby ještě zakápněte limetkovou šťávou. Tato kari omáčka má být řidší, nevařte tedy do zhoustnutí. Podávejte s basmati rýží.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZDUxZDI