Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Rashidová
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Rashidová
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Arašídové máslo 340g Vysoce kvalitní arašídové máslo

Arašídové máslo 340g, Heera
Obsahuje recept
Výrobce:Pindakaas
Katalog. číslo:18157
Hmotnost položky:0.358 kg
Naše cena: 98 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

 340g Arašídové máslo (Peanut butter)

Hutné arašídové máslo s výraznou arašídovou chutí.

Složení: pražené arašídy 90%, cukr, hydrogenované rostlinné oleje (bavlníkový, sojový, řepkový), sůl. Alergeny: arašídy.

Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pákistán.

Arašídové máslo je oblíbené zejména v Americe, Nizozemsku, Anglii, ale setkáte se s ním i v asijské kuchyni. Jeho využití je velmi široké. Uvádím zde jen několik z mnoha dalších možností:

Arašídy a arašídové máslo obsahují hodně mononenasycených tuků, bílkovin, vitamínu B3 a E, hořčíku, kyseliny listové, vlákniny a přírodní antioxidanty.

NE-VEGANSKÝ DÝŇOVÝ KOLÁČ

Tento vynikající dýňový koláč chutná trochu po karamelu a trochu po nugátu - přesto ho můžete mlsat bez výčitek! Ne-veganský dýňový koláč je:

  • bez vajec
  • bez lepku
  • bez másla
  • bez přidaného cukru - slazeno datlemi a sirupem (medem)
  • a pro veganskou variantu stačí jen jedna drobná obměna

Dýňový koláč je velmi sytý. Stačí jen malý kousek. Obsažené ingredience mají "zahřívací" účinek. Je to tedy koláč ideální pro chladné období. I když koláč není doslazen cukrem, je velmi sladký. Výborně se k němu hodí kyselejší rybíz, borůvky nebo maliny.

Na korpus potřebujete: 150g kokosové moučky, 100g kešu ořechů, 1 lžičku prášku do pečiva, 1 lžičku mleté skořice, špetku soli, 2 lžíce kokosového oleje, 7 vypeckovaných íránských datlí. Korpus je sladký dost, ale můžete ho ještě případně dosladit 1-2 lžícemi agáve sirupu nebo medu.

Na náplň: 200g kešu ořechů, 1 malou dýni hokaido nebo 1/2 velké dýně (upečená a rozmixovaná na pyré - viz. níže), 250ml smetany ke šlehání, 1 lžíci kokosového oleje, špetku soli, 4 lžíce agáve sirupu.

Na omáčku: 8 vypeckovaných íránských datlí, 1 hrnek smetany ke šlehání, 1 lžíce arašídového másla, špetičku soli.

Postup:

1) Všechny ingredience na korpus rozmixujte v kuchyňském robotu. Vznikne hrubá snadno tvarovatelná hmota, kterou prstama vytlačte na dno vymaštěné dortové formy.

2) Dýni nakrájejte na osminky, pocákejte trochou oleje a pečte v troubě asi 25 minut na 220°C. Rozmixujte tyčovým mixérem na jemné pyré (množství pyré na koláč je cca 1 hrnek o 250ml).

3) Všechny ingredience na náplň včetně dýňového pyré umixujte a rozprostřete do dortové formy na korpus. Rozmixujte také všechny ingredience na omáčku a prozatím ponechte stranou.

4) Koláč pečte ve vyhřáté troubě na 200°C cca 25 minut. Po vychladnutí můžete zdobit ovocem a připravenou arašídovou omáčkou.

Pro veganskou variantu nahraďte sladkou smetanu jakoukoli rostlinnou alternativou: například sojovým jogurtem, ovesným mlékem apod. Postup i výsledek zůstává stále stejný.

Arašídové sušenky

 

1 hrnek třtinového moučkového cukru (v mém případě rozmixovaný krystal), ½ hrnku změklého másla, ½ hrnku arašídového másla, 1 celé vejce, 1 a ¼ hrnku hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku, ½ lžičky vanilkového extraktu, špetka soli. (Z uvedeného množství připravíte asi 25 sušenek.)

1. Obě másla vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte celé vejce a šlehejte další dvě minuty.

2. Vmíchejte mouku, kypřící prášek, vanilkovou esenci a nakonec sůl. Podle potřeby přidejte trochu mouky, aby bylo těsto pružné ale pevné. Zabalte do fólie a nechte odpočinout v chladu alespoň dvě hodiny.

3. Z těsta tvarujte válečky o síle desetikorunové mince. Každý váleček rozkrájejte na jednotlivé sušenky silné asi půl centimetru. Sušenku lehce vytvarujte prsty a vidličkou do ní vtlačte vzorek. Jednotlivá kolečka vyskládejte na pečící papír a pečte v předehřáté troubě na 200 °C 10 minut.

 

Arašídová omáčka ke grilovaným kuřecím paličkám

Postup přípravy je jednoduchý – všechny ingredience smíchejte. Přendejte do mělké misky a podávejte spolu s grilovaným kuřecím masem.

Základní arašídová omáčka: ½ hrnku arašídového másla, ½ hrnku horké vody, šťáva ze dvou limetek, 1 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce cukru, ¼ hrnku pokrájených a opražených arašídů.

Pikantní varianta: ½ hrnku arašídového másla, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce chilli pasty Pasta Červené chilli, 240ml (případně si množství upravte podle chuti), 2 lžíce pokrájené natě jarní cibulky, 1 lžíce limetkové šťávy, 1 lžíce cukru, ¼ hrnku horké vody.

Se zázvorem: 1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru, ½ hrnku vody, 2 lžíce sójové omáčky, ¼ hrnku arašídového másla, 2 lžíce cukru, 3 lžíce rybí omáčky.

S kokosovým mlékem: ½ hrnku arašídového másla, 1 hrnek kokosového mléka (Kokosové mléko 400ml), šťáva z jedné limetky, lžíce červené kari pasty (Thajská kari pasta červená 285g), 1 lžíce cukru, 1 lžíce pokrájené čerstvé bazalky, lžička soli.



Zpět na předchozí stránku.

© 2020 Vlasta Waliyah Rashidová Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.