Minulý rok mě zaujaly dárkové soupravy na výrobu brownies v láhvi. Mouka, čokoládové pecičky, koření a soda - vše připraveno v jedné sklenici, kterou obdarovaný pouze vyklopí do misky, promíchá s mlékem a během chviličky si může pochutnat na čokoládových brownies. To byla inspirace pro tuto soupravu na datle v čokoládě. Datle v čokoládě patří v orientu k velmi oblíbeným a drahým dárkům. Datle jsou vždy čerstvé, plné sladké ovocné šťávy a tenká krustička, která je pokrývá, je obvykle z luxusní vybrané čokolády.
Potřebujete: 12 čerstvých datlí, stejný počet mandlí ve slupce (přesný počet datlí i mandlí závisí na velikosti sklenice), 2 "řádky" tabulkové čokolády nalamáné na menší kostky. Velkou šroubovací sklenici.
1) Mandle i se slupkou opražte nasucho v troubě a nechte vychladit. Do sklenice nejdříve nasypte mandle, pak čerstvé datle a navrch přidejte nalámanou čokoládu. Datle se obalují pouze do tenké vrstvičky čokolády, proto podle tlušťky čokolády můžete množství ještě ubrat.
2) Nezapomeňte k dárku připojit i návod na přípravu:
Do každé datle vložte opraženou mandli a stiskem uzavřete. Lehce ji ponořte do rozehřáté čokolády. Konzumujte hned nebo až po zaschnutí čokoládové polevy.
Pokud chcete přidat i zdobení na datle (stříbrné jedlé pecičky, nasekané pistácie apod.), nevhazujte jej do sklenice, ale nechte v samostatném sáčku nebo obálce a spolu s návodem přivažte stuhou k hrdlu sklenice.