S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Grilované kebaby s indickým kořením

10.04.2022

Grilované kebaby s indickým kořením

Hovězí i jehněčí maso na grilu skvěle doplní ostrá směs indického koření.  Tento recept je velmi jednoduchý a vystačíte si se základním indickým kořením. Kebaby podávejte s čerstvou krájenou zeleninou, plackami čapátí (nebo arabským chlebem) a mátovým čatní.

Potřebujete: 500g mletého masa, šťáva z ½ citrónu, 1 lžíce rostlinného oleje, 4 stroužky utřeného česneku, 2 cm čerstvého zázvoru jemně strouhaného, 1 lžička zelené chilli pasty, 2 lžíce pokrájeného  čerstvého koriandru,  ½ lžičky mletého koriandru, 1 lžička mletého římského kmínu, ½ lžičky mletého černého pepře, 1 lžička kurkumy, ½ lžičky mleté garam masaly, 1 lžička soli. Dále potřebujete bambusové špejle namočené několik hodin v citrónové vodě.

Postup: Ze všech uvedených surovin vypracujte těsto. Tvarujte masové koule velikosti golfového míčku, které napichujte na bambusové grilovací špejle a rukou vytvarujte podlouhlý kebab. Vrchní stranu každého kebabu potřete olejem a dejte na rozpálený gril. Grilujte asi 10 minut a pak kebaby otočte. Znova potřete olejem a grilujte dalších 10-15 minut. Podávejte se zeleninou, plackami čapátí a mátovým čatní.

Mátové čatní: 2 lžičky koncentrátu smíchejte se sladkou smetanou a lžící bílého jogurtu. Před podáváním vychlaďte. Místo sladké smetany můžete použít i zakysanou smetanu a mírně dosladit hnědým cukrem. Toto mátové čatní je vhodné ke všem grilovaným masům a zelenině.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MzMxMTg