Hovězí i jehněčí maso na grilu skvěle doplní ostrá směs indického koření. Tento recept je velmi jednoduchý a vystačíte si se základním indickým kořením. Kebaby podávejte s čerstvou krájenou zeleninou, plackami čapátí (nebo arabským chlebem) a mátovým čatní.
Potřebujete: 500g mletého masa, šťáva z ½ citrónu, 1 lžíce rostlinného oleje, 4 stroužky utřeného česneku, 2 cm čerstvého zázvoru jemně strouhaného, 1 lžička zelené chilli pasty, 2 lžíce pokrájeného čerstvého koriandru, ½ lžičky mletého koriandru, 1 lžička mletého římského kmínu, ½ lžičky mletého černého pepře, 1 lžička kurkumy, ½ lžičky mleté garam masaly, 1 lžička soli. Dále potřebujete bambusové špejle namočené několik hodin v citrónové vodě.
Postup: Ze všech uvedených surovin vypracujte těsto. Tvarujte masové koule velikosti golfového míčku, které napichujte na bambusové grilovací špejle a rukou vytvarujte podlouhlý kebab. Vrchní stranu každého kebabu potřete olejem a dejte na rozpálený gril. Grilujte asi 10 minut a pak kebaby otočte. Znova potřete olejem a grilujte dalších 10-15 minut. Podávejte se zeleninou, plackami čapátí a mátovým čatní.
Mátové čatní: 2 lžičky koncentrátu smíchejte se sladkou smetanou a lžící bílého jogurtu. Před podáváním vychlaďte. Místo sladké smetany můžete použít i zakysanou smetanu a mírně dosladit hnědým cukrem. Toto mátové čatní je vhodné ke všem grilovaným masům a zelenině.