S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Indické krevety tandoori se zeleninovým salátem

07.04.2022

Indické krevety tandoori se zeleninovým salátem

Potřebujete: 8 velkých krevet, 2 bambusové nebo kovové jehly. Na marinádu - ½ hrnku hutného bílého jogurtu, 1 lžička koriandru, 1 lžička směsi utřeného česneku se zázvorem, ¼ lžičky turmeriku, ½ lžičky garam masaly, šťáva z půlky citrónu, sůl, 1 lžička tandoori masaly, (nepovinně 1/2 lžičky chilli, čerstvý koriandr nebo libeček na posypání, čerstvá šťáva z limetek.
Na salát: naklíčené mungo, polníček, listy zeleného salátu (dle aktuální nabídky vaší zahrádky či supermarketu :-)). Na jednu porci počítejte hrst od každého.

K podávání se vám bude ještě hodit: sladko-kyselá tamarindová omáčka, krémová jogurtová rajta a placky čapátí.

Postup:

1) Všechny ingredience na marinádu smíchejte v misce. Oloupané, střívek zbavené krevety, marinujte v kořeněném jogurtu několik hodin a pak je napichujte na jehly nebo špejle. Pokud máte bambusové špejle, namočte je na pár hodin do vody.

2) Pečte na grilu (případně v troubě pod grilem) cca 15 minut z každé strany. Hotové posypte čerstvými bylinkami, bohatě pokapejte limetkovou šťávou a servírujte se zeleným salátkem, rajtou nebo tamarindovou omáčkou a plackami čapátí.

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZTM5NG