Potřebujete: 1,5 kg kuřecích prsních řízků pokrájených na větší kostky, 2 čerstvé papriky bez jadérek, pokrájené na větší kousky, 1 velká cibule pokrájená na osminky.
Na marinádu: 1/2 hrnku ananasové šťávy, 1/3 hrnku plnotučné hořčice, 1/4 hrnku medu, 2 lžíce oleje, mleté chilli (množství dle chuti), sůl, mletý pepř, 3 stroužky utřeného česneku.
Na omáčku k hotovým špízům: 1/2 hrnku plnotučné hořčice a 1/2 hrnku medu.
Dále potřebujete: grilovací jehly (bambusové předem namočte do vody cca na půl hodiny)
Postup:
1) Ingredience na marinádu promíchejte ve větší míse. Přisypte nakrájené maso a nechte v chladu alespoň 3 hodiny (nechávám většinou přes noc).
2) Kousky masa, cibule a papriky napichujte střídavě na grilovací jehly. Opékejte na středně rozehřátém grilu a vždy po 5 minutách pootočte. Špízy potírejte zbylou marinádou. Celková doba opékání je cca 10 - 15 minut. Podávejte s omáčkou z hořčice a medu: Obě ingredience dejte do misky a prošlehejte do zpěnění.