S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Mandlové sušenky Amaretti

03.04.2022

Mandlové sušenky Amaretti

Variant domácích mandlových sušenek jsem vyzkoušela několik, abych se znova vrátila k první verzi, která je nejen snadná na přípravu, ale co do chuti nemá konkurenci... Recept na křupavé sušenky Amaretti je původně italský a podle legendy jej v sedmnáctém století proslavil milánský biskup, který cestoval do města Saronno a místní lidé jej přivítali právě touto pochoutkou. Od té doby jsou prý mandlové sušenky populární v celé Itálii. U nás se dají koupit v některých pekárnách a cukrárnách, ale s minimem ingrediencí a času si je snadno připravíte i doma. 

Potřebujete: 2 hrnky spařených a oloupaných mandlí, 1 hrnek cukru krystal, 2 lžíce moučkového cukru, 2 bílky, 1 lžička mandlové esene, 1 lžička vanilkové esence, špetka soli.

Postup: 1) Mandle spolu s krystalovým cukrem rozmixujte v robotu na jemnou pastu. Vedle ušlehejte bílky se špetkou soli. Do bílků opatrně vmíchejte dvě lžíce moučkového cukru a obě esence. Mandlovou pastu a ušlehané bílky spojte. Vznikne vláčné (ale dost lepivé) těsto.

2) Ruku si namáčejte ve studené vodě, aby se hmota tolik nelepila a tvarujte malé kuličky, které vyskládejte na pečící plech. Sušenky trochu nabydou, proto je nedávejte blízko sebe. Každou kuličku lehce rozmáčkněte a do středu můžete dát ještě půlku mandle. Pečte v předehřáté troubě na 200°C přibližně deset minut dozlatova.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ODBjO