Potřebujete: 6 - 8 kostek domácího indického sýru panýr, 0,5kg čerstvého nahrubo posekaného špenátu (nebo 1 celou plechovku špenátu), 1 cibuli pokrájenou najemno, 1 lžč prolisovaného česneku, 1 lžč strouhaného zázvoru, 1-2 lžíce kukuřičného škrobu,1 lžč celého římského kmínu, 1-2 chilli papričky, 1 lžč mleté kurkumy, 1 lžč mleté garam masaly.
Postup přípravy:
1) Na větším množství středně rozpáleného tuku krátce orestuji římský kmín a chilli papričky. Přidám cibuli a jakmile zesklovatí, vmíchám česnek a strouhaný zázvor. Krátce opeču.
2) Vmíchám kurkumu a garam masalu. Orestuji. Osolím dle chuti. Přisypu špenát a nechám zavadnout.. Zastříknu trochou vody a přiklopené dusím cca 10 minut. Špenát zahustím 1-2 lžícemi kukuřičného škrobu.
3) Kousky panýru můžete vložit do špenátu a promíchat nebo je nejdříve samostatně opécet na oleji. Pokud je opečete udělají křupavou krustu a jsou lahodnější. Vždy ale panýr nechte ponořený v omáčce a neskladujte odděleně, jinak velmi oschne.
4) Podávejte s plackami čapátí, kterými nabíráte špenát a kousky panýru.