S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Pečený lilek v jogurtové omáčce (Bengal style brinjal kari)

08.04.2022

Pečený lilek v jogurtové omáčce (Bengal style brinjal kari)

Potřebujete: 1 lilek pokrájený na kolečka, sůl a kurkuma na potření lilku.

Na zahuštění omáčky: hrst kešu ořechů, 1 lžč hnědého hořčičného semínka, pár lžic vody. Na masalu: 1/4 lžč od každého koření podrceného v hmoždíři - řecké senočernuchařímský kmínfenykl. Dále 1-2 chilli papričky,18gr (kelímek) bílého jogurtu, menší lžička mleté kurkumy, sůl, ghí nebo olej na smažení.

Příloha: dušená basmati rýže nebo placky čapátí.

Postup: 

1) Lilek pokrájejte na kolečka, potřete solí a kurkummou. Nechte 10 minut stát a vodu odsajte ubrouskem. Lilek rozložte na pečící papír, pocákejte trochou oleje a dejte péct do trouby. Lilek můžete případně i osmažit na pánvi, ale pak je zbytečně mastný a těžký.

2) V kuchyňském robotu rozmixujte, s trochou vody, kešu ořechy a hořčičné semínko (úplně dohladka bez krupičky). V hmoždíři podrťte směs koření určené na masalu (řecké seno, černucha, římský kmín, fenykl). Lžičku této směsi koření krátce opečte na středně rozehřátem tuku. Přihoďte chilli papričky, krátce orestujte. Vmíchejte jogurt, úspornou lžičku kurkumy, krátce orestujte, osolte a zastříkněte trochou vody. Metličkou rozmíchejte dohladka.

3) Přidejte pečený lilek a na nízký stupeň povařte cca 10 minut. Dle chuti dosolte, posypte čerstvým koriandrem a podávejte s basmati a/nebo plackami čapátí.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

YTdkZjk1O