S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Polévka z více druhů luštěnin

16.03.2022

Polévka z více druhů luštěnin

Potřebujete: 1 hrnek míchaných luštěnin (tedy 1/2 hrnku černé půlené čočky a 1/2 hrnku půlené mungo čočky), 2 lžíce másla ghí, trochu rostlinného oleje, 1 velkou bílou cibuli, 1 lžíci česnekovo-zázvorové pasty, sůl, pepř, 1 lžičku od každého koření: koriandrkurkumazelený mletý kardamom, římský kmín mletý, mletá garam masala, celou plechovku kokosového mléka, 1 velkou mrkev pokrájenou na drobné kostky, 1/2 litr zeleninového vývaru, voda.

Postup: 1) Luštěniny namočete přes noc. Před přípravou je slijte a několikrát v sítu pod tekoucí vodou propláchněte. Slupky, které se oddělí, vyhoďte. Cibuli rozmixujte na pastu (tyčovým mixérem nebo v robotu s noži).

2) Na pánvi smíchejte ghí a olej a na mírně rozpáleném tuku osmahněte cibulovou pastu. Přidejte pastu česnek & závzor, mrkev a vše sypké koření. Pomalu opékejte. Mleté koření má tendenci se spálit, proto vše stále promícháveje. Přidejte vývar, namočenou čočku a podle potřeby i vodu. Všechny luštěniny musí být ponořené. Přiveďte k varu. Vařte na velmi nízkou teplotu, aby polévka jen lehce probublávala cca dvě hodiny.

3) Někdy v polovině vmíchete kokosové mléko a vařte luštěniny doměkka. Čočka musí být tak měkká, že jí není třeba kousat. V průběhu vaření můžete dolít vodu, ale před koncem ji nechcte vyvařit. Hotová polévka je hodně hutná.

Když polévka vychladne, ještě trochu zahoustne. Až ji budete znova ohřívat, naředtě trochou vody. Polévka je nejlepší na druhý den, kdy se všechny chutě a koření krásně rozleží.
Obměna – tato polévka je super i z cizrny
 nebo žlutého hrachu.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MTNmNTZkNj