S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Rýžový puding s mrkví (Kheer mix carrot)

17.05.2022

Rýžový puding s mrkví (Kheer mix carrot)

Indický puding "kheer mix" se sice řadí do kategorie dezertů, ale nenechte se zmást. Je přesně tím, co potřebujete, když:

  • Chcete snídani, která vás zasytí a nakopne do náročného dne, aniž byste za hodinu měli chuť na něco sladkého.
  • Při pozdním obědu chcete doplnit energii, ale víte, že vás čeká velká večeře se spoustou jídla.
  • Chystáte svačinu na túru, která doplní energii, ale neuspí vás.

Na 4 porce potřebujete:

60gr basmati rýže (opravdu pouze basmati), pár lžic mléka na rozmixování rýže (mléko může být rostlinné), 150gr mrkve nastrouhané najemno, 1/2 litru mléka (může být rostlinné), tuk na orestování rýže (preferuji ghí), 3-4 lžíce medu, 1lžč mletého kardamomu, hrst kešu ořechů, špetku soli. 

Postup:

1) Rýži propláchnu a namočím na několik hodin. Vodu sliji, přidám maličko mléka (jen tolik aby šlo umixovat) a nahrubo promixuji v malém kuchyňském roboru.

2) Očištěnou mrkev nastrouhám najemno a orestuji na pánvi v rozehřátém ghí. Mrkev restuji několik minut. Přidám rýži, med, kardamom, špetku soli a kešu ořechy. Vše zaliji mlékem a pomalu za čatého míchání přivedu k varu. 

3) Puding vařím na nízkou teplotu cca 10 minut dokud nezačne houstnout a rozliji do misek nebo skleniček. Pozor, puding po vychladnutí ještě trochu zhoustne a jeho konzistence by měla zůstat lehce kašovitá. Rýžový puding můžete podávat teplý i studený. V lednici vydrží několik dní.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

NjU5ZD