S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Blog: V indické kuchyni jako doma

Rybí filety na kari a marinované krevety 

01.04.2022

Rybí filety na kari a marinované krevety 

Občas prostě není nálada, chybí inspirace nebo je málo času. Takže otázka "co dneska uvařit" pro mě představuje...

Kuřecí špízy tandoori

01.04.2022

Kuřecí špízy tandoori

Kuřecí špízy patří k osvědčené klasice. Ozvláštnit je můžete výběrem neobvyklého koření - třeba indickou...

Zázvorový čaj aneb proč se v zimě neobejdete bez zázvoru?

30.03.2022

Zázvorový čaj aneb proč se v zimě neobejdete bez zázvoru?

Protože zázvor je podle prastarého indického učení potravina z kategorie „teplé“ – tedy má sama o sobě...

Zázvorové kuře v krémové kokosové omáčce

30.03.2022

Zázvorové kuře v krémové kokosové omáčce

Potřebujete: 2 kuřecí prsa, celá plechovka kokosového mléka, 1 lžička směsi Koření na kuřecí maso se...

Seekh kebab

29.03.2022

Seekh kebab

Potřebujete: 250g mletého jehněčího (nebo hovězí) masa, 1 lžíce čerstvého koriandru a 1 lžíce čerstvé...

Hovězí "Tandoori masala"

29.03.2022

Hovězí "Tandoori masala"

V čem je hovězí tandoori tak báječné? Je super-jednoduché na přípravu (zvládnete ho i se zavázanýma očima),...

Aloo baigan bharta (směs z pečeného lilku, brambor a hrášku)

29.03.2022

Aloo baigan bharta (směs z pečeného lilku, brambor a hrášku)

Na 3-4 porce potřebujete: 1 větší lilek, 2 sladká na pastu rozsekaná rajčata, 3 střední na kostičky pokrájené...

Aloo Mutter (brambory s hráškem v bohatě aromatické kořeněné omáčce)

29.03.2022

Aloo Mutter (brambory s hráškem v bohatě aromatické kořeněné omáčce)

Na 2-3 porce potřebujete: 6 středích brambor pokrájených na kostky nebo plátky, 3/4 hrnku mraženého hrášku,...

Kokosové lívanečky – lehké jako čerstvě padlý sníh

28.03.2022

Kokosové lívanečky – lehké jako čerstvě padlý sníh

Potřebujete: 4 vejce, ¼ hrnku mléka (případně rostlinná alternativa), 3 lžíce kokosového oleje - v...

Matar panýr (panýr s hráškem v kokosové omáčce)

27.03.2022

Matar panýr (panýr s hráškem v kokosové omáčce)

Dokřupava opečený domácí sýr panýr se zeleným hráškem v krémové omáčce z kokosového mléka se špetkou...

Limetková zmrzlina z kokosového mléka

27.03.2022

Limetková zmrzlina z kokosového mléka

Limetková zmrzlina z kokosového mléka Tahle vynikající domácí zmrzlina je pro mě skutečným objevem roku....

Kuřecí tikka masala v kokosové omáčce

27.03.2022

Kuřecí tikka masala v kokosové omáčce

Kuřecí tikka masala (nebo-li "chicken tikka masala") je jedno z mála kari, do kterého nedávám žádné chilli...

Tapiokový puding z kokosového mléka - bez lepku a bez laktózy

27.03.2022

Tapiokový puding z kokosového mléka - bez lepku a bez laktózy

Já a tapiokový puding... To byla hodně dlouhá cesta. Když jsem ho uvařila poprvé, byla jsem zklamaná....

Krémové kari s opečenými brambůrky:  Kashmiri dum aloo

27.03.2022

Krémové kari s opečenými brambůrky:  Kashmiri dum aloo

Zajímavá varianta vegetariánského kari: Opečené brambůrky v krémové kokosové omáčce. Brambory se opékají...

Kuřecí kokosové kari

27.03.2022

Kuřecí kokosové kari

Na 2 - 3 porce potřebujete: 2 kuřecí stehenní řízky bez kosti pokrájené na menší kousky, 1 velká jemně...

Brokolicová polévka s kokosovým mlékem

27.03.2022

Brokolicová polévka s kokosovým mlékem

Potřebujete: 1 menší pokrájenou cibuli, 1 - 2 zelené chilli papričky (můžete vynechat), máslo ghí, 5-6 stroužků...

Ty nejlepší kokosové sušenky...

27.03.2022

Ty nejlepší kokosové sušenky...

Ty nejlepší kokosové sušenky si upečete sami doma! Domácí sušenky neobsahují žádná „éčka,“ kokosová příchuť...

Domácí sušenky (bez laktózy)

27.03.2022

Domácí sušenky (bez laktózy)

Domácí sušenky z kokosového másla jsem ve velkém začala péct, když měl můj syn alergii na laktózu. Z...

Domácí strouhaný kokos

27.03.2022

Domácí strouhaný kokos

Strouhaný kokos využijete nejen do buchet a sladkých dezertů, ale i do jídel asijských a thajských pokrmů....

Mandlovo-kokosové koule s třešňovým srdíčkem

27.03.2022

Mandlovo-kokosové koule s třešňovým srdíčkem

Jen ze tří ingrediencí - bez mléka, bez přidaného cukru Potřebujete: 1 hrnek spařených mandlí, 1 hrnek...


Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZjYwY