S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Blog: V indické kuchyni jako doma

Máslové kuře (Butter chicken)

27.03.2022

Máslové kuře (Butter chicken)

Potřebujete: 1 kuřecí řízek nakrájený na větší kostky, 6 velkých rajčat pokrájených na menší kostky (tentokrát...

Výroba tradičního indického sýru "panýr"

27.03.2022

Výroba tradičního indického sýru "panýr"

Panýr je tradiční domácí sýr, který má v indické kuchyni nenahraditelné místo. Z panýru připravíte sýrové...

Švédský svařák glögg

24.03.2022

Švédský svařák glögg

Potřebujete: láhev červeného vína, 5 plátků oloupaného čerstvého zázvoru, 1 dcl vodky, cukr dle chuti,...

Kofta kari - mleté hovězí maso v kořeněné šťavnaté omáčce

24.03.2022

Kofta kari - mleté hovězí maso v kořeněné šťavnaté omáčce

Masové kuličky kofty a omáčka se připravují zvlášť. Hotové kofty se pak vmíchají do omáčky, neskladujte...

Luštěninové kari Chana dal

24.03.2022

Luštěninové kari Chana dal

Indická kuchyně si s luštěninami umí poradit jako žádná jiná. Vyzkoušejte kombinaci indického koření...

Kari z hořké okurky karely

22.03.2022

Kari z hořké okurky karely

Čerstvá karela (nebo-li hořká okurka) je opravdu velmi hořká. V syrovém stavu téměř nepoživatelná. Pokud...

Zeleninové kari baigan bharta - brambory s lilkem

22.03.2022

Zeleninové kari baigan bharta - brambory s lilkem

Na 2 porce potřebujete: 1 plnější lžičku směsi koření, kterou nejdříve podrtíte v hmoždíři: římský kmín, hořčičné...

Masala rice - kořeněná basmati rýže s kešu a paprikou

22.03.2022

Masala rice - kořeněná basmati rýže s kešu a paprikou

Na 2-3 porce potřebujete: 180g basmati rýže (množství uvádím v suchém stavu), 1/2 bílé cibule pokrájené...

Dezert z tapioky a kokosového mléka s ovocným přelivem

21.03.2022

Dezert z tapioky a kokosového mléka s ovocným přelivem

Tapioku jsem už vyzkoušela na mnoho způsobů a tentokrát jsem si pohrála s formou servírování.  Na...

Tradiční tapiokový pudink s mlékem a vajíčkem

21.03.2022

Tradiční tapiokový pudink s mlékem a vajíčkem

Potřebujete: ½ hrnku perel tapioky , 2 vejce, 2 a 1/2 hrnku plnotučného mléka (nebo 1 hrnek smetany a...

Tapiokové želé z čerstvé pomerančové šťávy

21.03.2022

Tapiokové želé z čerstvé pomerančové šťávy

Základem tohoto výborného osvěžujícího želé je tapioka a čerstvá pomerančová šťáva. Můžete ho ještě vylepšit...

Tažin s masovými kuličkami a vejcem

21.03.2022

Tažin s masovými kuličkami a vejcem

Tažin je tradiční arabské jídlo, které má nekonečné množství obměn. Všechny varianty spojuje způsob přípravy...

Dýňová polévka s kokosovým mlékem a zázvorem

21.03.2022

Dýňová polévka s kokosovým mlékem a zázvorem

Potřebujete: 1 větší dýni hokaido (cca 1200gr), 1 plechovku kokosového mléka, olej, 2 cibule nakrájené...

Krevety v máslové omáčce s medem a česnekem

21.03.2022

Krevety v máslové omáčce s medem a česnekem

Recept, který určitě stojí za vyzkoušení - jednoduchý tak, že nejde zkazit, ani kdybyste chtěli, hotový...

Shahi paneer masala

21.03.2022

Shahi paneer masala

Potřebujete: 350gr sýru panýr,1 střední červenou papriku, plechovku krájených rajčat, 2 bílé cibule, vrchovatou...

Plněné chlebové placky Naan

21.03.2022

Plněné chlebové placky Naan

Na chlebové placky naan potřebujete: 220g hladké mouky, 150g celozrnné hladké mouky atty, 1/3 kostičky...

Pečené plněné papriky

21.03.2022

Pečené plněné papriky

Potřebujete: Tři papriky, 2 velké doměkka uvařené brambory, 1/2 hrnku hrášku (může být mražený), asi...

Pomazánka z fazole černé oko

21.03.2022

Pomazánka z fazole černé oko

Potřebujete: 1 plechovku fazolí, ½ hrnku pekanových ořechů, 2 plné lžičky mletého česneku, 1 lžíci citronové...

Salát s cizrnou, fazolkami a ztraceným vejcem

21.03.2022

Salát s cizrnou, fazolkami a ztraceným vejcem

Potřebujete: natrhané salátové listy, vařenou cizrnu, vařenou čočku urid whole, čerstvé bylinky (dle...

Dal makhani z fazolek mungo a žlutého hrachu

21.03.2022

Dal makhani z fazolek mungo a žlutého hrachu

Fantasticky jemné krémové kari z fazolek mungo a žlutého hrachu je pro svou chuťovou vyváženost jedním...


Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MDNmZmE2ZG