Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Rashidová
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Rashidová
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Fenyklové semínko celé, 100g

Fenyklové semínko 100g
Obsahuje recept
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:31334
Hmotnost položky:0.102 kg
Naše cena: 39 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

100g, Fenyklové semínko (Soonf, Fennel Seeds)

Složení: jednodruhové koření fenykl. Země původu Indie.

Vyrobeno v Anglii. Skladujte v suchu a chladu.

Fenyklové semínko je koření sladké chuti připomínající lékořici a anýz. Fenykl má velmi svěží chuť a velmi dobře působí na trávicí soustavu. Chuť i příznivé účinky fenyklu zvýšíte, jestliže jeho semínka nejprve nasucho opražíte v pánvi. Pak použijte běžným způsobem nebo podle receptu.

Fenykl je stále hojně využíván pro podporu správného trávení, nejčastěji ve fomě čaje. Semínka fenyklu jsou v indické kuchyni velmi oblíbená a pojídají se ve směsích (Pan mukhwas) nebo samostatně obalené v cukru pro podporu trávení a svěžího vonného dechu.

 Pečené plněné papriky

Potřebujete: Tři papriky, 2 velké doměkka uvařené brambory, 1/2 hrnku hrášku (může být mražený), asi 1 cm strouhaného zázvoru, 1 chilli papričku pokrájenou nadrobno, pár snítek koriandru (nebo libečku, petržele...). Koření do hmoždíře: 1/2 lžč celého římského kmínu, 1/2 lžč semínek fenyklu,1 lžč celého koriandru. Dále ještě mleté koření: 1/2 lžč garam masaly, 1/2 lžč mletého koriandr, olej.

Postup: 1) Pevné větší papriky omyjte, odkrojte vršky a vydlabejte semínka. Z vařených brambor stáhněte slupku a rozmačkejte je vidličkou.

2) Celé koření "do hmoždíře" nejdříve podrťte a pak krátce opečte na větším množství oleje. Jakmile se koření rozvoní, přidejte chilli papričku a také krátce orestujte. Sundejte z plotny, nechte trochu zchladit a směs přimíchejte k vařeným rozmačkaným bramborám. Podle chuti osolte. Přisypte hrášek a vše důkladně promíchejte.

3) Směsí naplňte připravené papriky (ne zcela po okraj - směs by během pečení vytekla). Papriky potřete olejem a dejte péct na gril nebo do trouby. Několikrát je otočte. 

Pečené papriky podávejte s jednoduchou jogurtovou rajtou, pečivem a čerstvou krájenou zeleninou. Na rajtu potřebujete hutný bílý jogurt, který ochutíte solí, citronovou šťávou a bylinkami (výborná je máta, libeček, koriandr nebo petržel). Pokud chcete, můžete do rajty přidat mleté chilli a/nebo cukr.

Cizrnové Punjabi choley

Potřebujete: 2 střední cibule a 2 (přibližně stejně velká) sladká rajčata, 1 hrnek sušené cizrny, 5 stroužků prolisovaného česneku a o něco menší kousek pokrájeného zázvoru, 1-3 čerstvé chilli papričky (můžete nahradit sušenými chilli papričkami). Do hmoždíře nasypte a lehce nadrťte úspornou lžičku od každého: celý římský kmín, koriandr, fenykl, černuchu, hřebíček a zelený kardamom. Z koření dále potřebujete: lžičku drceného chilli, lžičku kurkumy a sůl. Na opékání olej nebo ghí.


K podávání: Velmi doporučuji kombinaci hned dvou příloh a to: Dušené basmati rýže i placky čapátí. Na talíři kari posypte čerstvým koriandrem a přidejte kopeček bílého jogurtu. Jogurt spolu se šťávou vytvoří lehce nakyslou krémovou omáčku, která je příjemným protikladem ke kořeněné pálivé chuti. 

Postup: 1) Cizrnu namočte na několik hodin. Slijte a propláchněte v sítu pod tekoucí vodou (případné slupky, které se oddělí, vyhoďte). Vařte zcela doměkka v tlakovém nebo klasickém hrnci v nesolené vodě s přidáním 1 lčižky mleté kurkumy. Vařená cizrna je měkká podobně jako vařený brambor. Vařenou cizrnu včetně vývaru ponechte zatím stranou.

2) V hlubší pánvi nejdříve krátce opečte všechno koření z hmoždíře. Přisypte cibuli a opečte do zlato-hněda (cca 10 minut). Přidejte na pastu rozdrcené rajče, mletou kurkumu, drcené chilli a nezakryté na vyšší výkon vyduste na tuk. Vmíchejte čerstvé chilli papričky, česnek a zázvor. Rychle promíchejte, krátce opečte a zastříkněte malým množstvím vody. Zprudka vařte (stupeň 7-8) cca půl hodiny. Můžete dle potřeby přidat trochu vody.

3) Snižte teplotu na stupeň tři a dále duste cca půl hodiny. Vody přidávejte vždy minimálně. Jakmile již necítíte ostré syrové vůně česneku a zázvoru, můžete do základu přidat vařenou cizrnu. Základ kari omáčky nařeďte vývarem z cizrny do požadované hustoty. Osolte dle chuti a společně ještě prohřejte.

Mohlo by vás také zajímat:

Fenykl v cukru, 100g   Směs koření a fenyklu
Sušené plody, Ořechy, Chia Fenykl v cukru, 100g   Sušené plody, Ořechy, Chia Směs koření a fenyklu
37 Kč
 
58 Kč

100g, Fenyklová semínka v barevném cukru (Sugar Coated Fennel Seeds)

Po dobrém jídle si dopřejte křupavá fenyklová semínka v cukrové polevě. Provoní dech, podpoří správné trávení a osvěží Vaše ústa. 

 

100g, Směs koření a fenyklu Pan Mukhwas

Směs fenyklu s dalším osvěžujícím kořením pro podporu správného trávení a svěží dech.



Zpět na předchozí stránku.

© 2021 Vlasta Waliyah Rashidová Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.