Nakoupeno za: 0 Kč
Vyhledávání
Důležité informace
Provozovatel
Vlasta Waliyah Rashidová
---
----- ---
IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)
Tel.: 606680435
Vlasta Waliyah Rashidová
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007
Novinky e-mailem
Doporučte nás
Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!
Rychlé přihlášení
Top
100g, Fenyklové semínko (Soonf, Fennel Seeds)
Složení: jednodruhové koření fenykl. Země původu Indie.
Vyrobeno v Anglii. Skladujte v suchu a chladu.
Fenyklové semínko je koření sladké chuti připomínající lékořici a anýz. Fenykl má velmi svěží chuť a velmi dobře působí na trávicí soustavu. Chuť i příznivé účinky fenyklu zvýšíte, jestliže jeho semínka nejprve nasucho opražíte v pánvi. Pak použijte běžným způsobem nebo podle receptu.
Fenykl je stále hojně využíván pro podporu správného trávení, nejčastěji ve fomě čaje. Semínka fenyklu jsou v indické kuchyni velmi oblíbená a pojídají se ve směsích (Pan mukhwas) nebo samostatně obalené v cukru pro podporu trávení a svěžího vonného dechu.
Fenykl v cukru, 100g | Směs koření a fenyklu | |||||
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||
100g, Fenyklová semínka v barevném cukru (Sugar Coated Fennel Seeds) Po dobrém jídle si dopřejte křupavá fenyklová semínka v cukrové polevě. Provoní dech, podpoří správné trávení a osvěží Vaše ústa. |
100g, Směs koření a fenyklu Pan Mukhwas Směs fenyklu s dalším osvěžujícím kořením pro podporu správného trávení a svěží dech. |
Cizrnové Punjabi choley
Vařená cizrna hraje v tomto receptu hlavní roli. Proto jejímu výběru věnujte pozornost. Do salátů občas použiji cizrnu z plechovky, ale do punjabi choley určitě doporučuji cizrnu sušenou. Vybírejte takovou, která má velké bobule a výrazně voní po oříšku. Výsledkem bude fantasticky voňavé kari s máslově jemnou cizrnou.
Potřebujete: 2 střední cibule a 2 (přibližně stejně velká) sladká rajčata, 1 hrnek sušené cizrny, 5 stroužků prolisovaného česneku a o něco menší kousek pokrájeného zázvoru, 1-3 čerstvé chilli papričky (můžete nahradit sušenými chilli papričkami). Do hmoždíře nasypte a lehce nadrťte úspornou lžičku od každého: celý římský kmín, koriandr, fenykl, černuchu, hřebíček a zelený kardamom. Z koření dále potřebujete: lžičku drceného chilli, lžičku kurkumy a sůl. Na opékání olej nebo ghí.
K podávání: Velmi doporučuji kombinaci dvou příloh a to: Dušené basmati rýže a placky čapátí. Na talíři kari posypte čerstvým koriandrem a přidejte kopeček bílého jogurtu, spolu se šťávou vytvoří lehce nakyslou krémovou omáčku, která je výborný protiklad ke kořeněné pálivé omáčce.
Postup: 1) Cizrnu namočte na několik hodin. Slijte a propláchněte v sítu pod tekoucí vodou (případné slupky, které se oddělí, vyhoďte). Vařte zcela doměkka v tlakovém nebo klasickém hrnci v nesolené vodě s přidáním 1 lčižky mleté kurkumy. Vařená cizrna je měkká podobně jako vařený brambor. Vařenou cizrnu včetně vývaru ponechte zatím stranou.
2) V hlubší pánvi nejdříve krátce opečte všechno koření z hmoždíře. Přisypte cibuli a opečte do zlato-hněda (cca 10 minut). Přidejte na pastu rozdrcené rajče, mletou kurkumu, drcené chilli a nezakryté na vyšší výkon vyduste na tuk. Vmíchejte čerstvé chilli papričky, česnek a zázvor. Rychle promíchejte, krátce opečte a zastříkněte malým množstvím vody. Zprudka vařte (stupeň 7-8) cca půl hodiny. Můžete dle potřeby přidat trochu vody.
3) Snižte teplotu na stupeň tři a dále duste cca půl hodiny. Vody přidávejte vždy minimálně. Jakmile již necítíte ostré syrové vůně česneku a zázvoru, můžete do základu přidat vařenou cizrnu. Základ kari omáčky nařeďte vývarem z cizrny do požadované hustoty. Osolte dle chuti a společně ještě prohřejte.
Zpět na předchozí stránku.
© 2021 Vlasta Waliyah Rashidová Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.
Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.