Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Rashidová
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Rashidová
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Hřebíček, 50g

Hřebíček, TRS 50g
Obsahuje recept
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:12057
Hmotnost položky:0.053 kg
Naše cena: 68 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

50g, Hřebíček (Clove)

Složení: jednodruhové koření hřebíček. Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii. Skladujte v suchu a chladu.

Aromatické koření původem z Indonésie typické pro asijskou, indickou a východní kuchyni. Koření hřebíček lze použít vcelku nebo podrcený.

Hřebíček je vhodný k nakládané zelenině, k dochucení kari omáček, biryani, do marinád, ale i k ovoci, do sladkého pečiva (obvykle se skořicí) nebo k ochucení vína.

Hřebíček je také součástí snad nejznámější směsi indického koření "garam masala".

Hřebíčkem spolu s ostatním aromatickým kořením jako je kardamom, skořice apod. se také dochucuje tradiční indický čaj "chai masala".

Koření hřebíček má mnoho zdraví prospěšných účinků. Silice získaná z koření hřebíčku je součástí bylinných přípravků pro péči o zuby a ústní hygienu. Hřebíček má protizánětlivé antibakteriální účinky, dokáže tlumit bolest. Odvar z hrebíčku je vhodné kloktadlo při zánětech v ústech a hrdlu.

Silice z hřebíčku najdete i v těchto ajurvédských zubních pastách z naší nabídky: Zubní pasta s hřebíčkovým olejem, 100ml
Zubní pasta Red Dabur, 200g

 

Kofta kari - mleté hovězí maso v kořeněné šťavnaté omáčce


Masové kuličky kofty a omáčka se připravují zvlášť. Hotové kofty se pak vmíchají do omáčky, neskladujte je odděleně - musí do sebe naáknout šťávu. Uvedený rozpis je na 2-3 porce.

Na masové kofty potřebujete:

1/2kg mletého hovězího, 1 malou cibuli pokrájenou najemno, 2 usekané snítky koriandru včetně stonků, 1 najemno usekanou chilli papričku, 1 větší lžč prolisovaného česneku, 1 zarovnanou lžč strouhaného zázvoru, 3 kopcovité lžíce cizrnové mouky, 1 celé vejce, 1 lžč citronové šťávy. Mleté koření: 1/2 lžč mletého římského kmínu, 1/2 lžč mletého koriandru, 1/2 lžč mleté kurkumy, 1/2 lžč garam masaly, sůl dle chuti, pepř. Větší množství oleje na smažení.

Postup:

1) Všechny suroviny na kofty promíchejte ve větší míse. Pokud je masová směs řídká a těsto špatně drží, přidejte ještě cizrnovou mouku.

2) Dlaně si lehce potřete olejem a tvarujte větší kuličky (velikost je přibližně jednou taková jako "Ikea kuličky"). Kofty fritujte ve středně rozpáleném oleji tak, aby byly aspoň ze 3/4 ponořené. Místo pánve proto raději použijte užší vysoký kastrol.

3) Olej nechte rozpálit na střední teplotu a jakmile začne řetízkovat, opatrně vkládejte jednotlivé kuličky. Zkontrolujte, jestli nejsou přichycené u dna a opatrně je odlepte. Během smažení kofty občas otočte. Hotové kofty vyjměte a přendejte na savou papírovou utěrku.

Na kari omáčku potřebujete: 1 velkou nebo 2 menší cibule, celé koření: 1 bobkový list, 1cm skořice, 1 tobolku černého kardamomu, 3 hřebíčky, 2 tobolky zeleného kardamomu, 1 lžč celého římského kmínu. 3 stroužky prolisovaného česneku, 1 lžč strouhaného zázvoru, 2-3 jemně usekané chilli papričky, 1/2 krájených rajčat z plechovky i se šťávou, mleté koření: 1 lžč mletého koriandru, 1/2 lžč mleté kurkumy, 1/2 lžč sladké papriky, 1/2 lžč garam masaly. Dále 3 lžíce bílého jogurtu, 3 lžíce ghí (nebo kombinace ghí a oleje), čerstvý koriandr na posypání.

Postup:

1) Cibuli rozsekejte v robotu na hrubší pastu. Na středně rozehřátém tuku orestujete všechno celé koření. Jakmile se rozvoní, vmíchejte cibulovou pastu. Dobře míchejte, protože pasta má tendenci se přichytávat. Až cibule zesklovatí, přidejte chilli papričky, zázvor a česnek. Krátce orestujte. Přidejte 1/2 plechovky krájených rajčat a zprudka vyduste na tuk.

2) Přisypte všechno mleté koření. Rychle orestujte a zastříkněte trochou horké vody. Podle chuti osolte. Přiklopené duste cca hodinu nebo dokud se nevytratí všechny ostré kyselé chutě a tuk se po stranách odděluje. Objem vody udržujte během dušení minimální, až ke konci začněte kari postupně ředit vodou do požadované konzistence.

3) Metličkou postupně vmíchejte bílý jogurt. Nechte přejít lehkým varem. Do omáčky naskládejte kofty, posypte čerstvým koriandrem a podávejte s basmati rýží a (nebo) plackami čapátí.

 

Švédský svařák glögg

Potřebujete: láhev červeného vína, 5 plátků oloupaného čerstvého zázvoru, 1 dcl vodky, cukr dle chuti, 3 kousky celé skořice, plnou lžíci zeleného kardamomu, plnou lžíci hřebíčku, kůru z jednoho pomeranče. K servírování pak budete potřebovat na každý šálek lžičku mandlí, a lžičku rozinek.

Postup:

1) Nejlepší je nechat koření několik dní rozležet ve vodce. Do vodky přidejte zázvor, skořici, hřebíček, kardamom (kůru z pomeranče dáváte-li) a nechte přikryté stát několik dnů.

2) Vodku i s kořením vlijte do hrnce, přidejte víno a cukr a velmi zvolna přiveďte k varu. Jakmile víno začne vařit, snižte teplotu a vařte na nízký stupeň asi 5 minut.

3) Víno nechte trochu vychladnout a sceďte (odstraňte všechno koření i pomerančovou kůru). Do každé sklenky nejdříve vhoďte pár mandlí a rozinek. Pak teprve nalijte víno.

Svařené víno můžete uchovat v lednici a před podáváním znova ohřát (už ale nevařit). Pokud jste si koření nestihli do vodky naložit v předstihu, prostě vynechte první bod a vše svařte najednou.



Zpět na předchozí stránku.

© 2022 Vlasta Waliyah Rashidová Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.