Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Rashidová
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Rashidová
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Koření římský kmín celý 100g

Římský kmín celý TRS 100g
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:31312
Hmotnost položky:0.102 kg
Naše cena: 39 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

100gr Římský kmín celý

Složení: jednodruhové koření Římský kmín celý. Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.

Římský kmín je součástí většiny kari a jiných pikantních směsí. Používá se k dušeným i grilovaným masům (jehněčímu, kuřecímu) k zelenině, luštěninám a rýži. Je vynikající do pikantních omáček, slaných snacků, ke kořeněným sýrům, do různých druhů čalamád apod.

Římský kmín patří k základnímu koření indické kuchyně. Příprava kari se bez něj prakticky neobejde. Římský kmín není vhodné nahrazovat klasickým kmínem, protože chuťově se liší. Římský kmín je také součástí indických kořenících směsí, například Garam masaly.

Celý římský kmín se obvykle používá na samotném začátku vaření - opéká se na rozpáleném tuku a pak teprve se přidávají ostatní ingredience.

Málokterá kuchyně umí kombinovat různé druhy koření jako ta indická. Ne nadarmo se Indii přezdívá "kořenka světa". Ale - kdybych si z celé té kořenky světa směla vybrat jen jedno (nebo dvě) koření, které by to byly? Které koření je to úplně nejzásadnější? Pro mě jednoznačně: 1. římský kmín celý a 2. kurkuma mletá (a to přesně v tomto pořadí). Toť také odpověď na časté dotazy zákazníků, kteří chtějí "Indii" teprve vyzkoušet a neví, s kterým kořením začít. Takže římský kmmín a kurkuma - to je ta správná dvojice pro vás. Římský kmín je také nejvýraznějším kořením ve dvou dnešních receptech.

Aloo Ghobi - brambory s květákem v pikantní kořeněné omáčce

Potřebujete: Půlku většího květáku (vcelku) a přibližně stejné množství oloupaných na kostky pokrájených brambor, střední najemno pokrájenou cibuli, 4 stroužky prolisovaného česneku a o něco menší množství strouhaného zázvoru (nebo hotovou česnekovo-zázvorovou pastu), sladké rajče rozsekané na pastu (nebo sladká italská rajčata v nálevu), úspornou lžičku od každého: celý římský kmín, mletá garam masala, mletý koriandr, kurkuma. 2 chilli papričky, sůl, olej a ghí.

K podávání: čerstvý koriandr a kopeček bílého jogurtu. Vhodnou přílohou jsou placky čapátí.

Postup: 1) Brambory s květákem uvařím v nesolené vodě doměkka (cca 20 minut). Vedle v pánvi rozpálím 3 lžíce ghí s trochou rostlinného oleje a opeču celý římský kmín a spolu s chilli papričkami. Přisypu cibuli a restuji dozlatova. Vmíchám prolisovaný česnek a strouhaný zázvor. Rychle promíchnu a pridám všechno ostatní koření (garam masalu, mletý koriandr, kurkumu). Promíchám, přidám menší rajče a na nízký stupeň vydusím na tuk.

2) Zastříknu malým množstvím vody a dusím dokud zcela nevymizí syrové aroma česneku a cibule. Všechny vůně se propojí a cibulka zesládne. Při uvedeném množství cibule to trvá zhruba půl hodiny. Tekutinu nechám zcela odpařit a omáčku opět vydusím na tuk. Na závěr základ omáčky rozředím 1 naběračkou vývaru z květáku a brambor. Vařený květák rozdělím na menší kousky a spolu s bramborami přisypu do omáčky. Osolím, promíchám a ještě společně prohřeji.

Teplý salát z červené řepy a červené čočky

Potřebujete: 2 střední hlízy červené řepy, (od oka) zhruba poloviční množství červené čočky - před namočením, 1 střední červenou cibuli, 1 lžičku celého římského kmínu, ½ lžičky mletého římského kmínu, máslo ghí a trochu oleje, 1 vrchovatou lžičku mletého česneku, sůl.

Postup: 1) Řepu oloupejte, nakrájejte na čtvrtiny a v osolené vodě vařte asi 25 minut. Slijte. Zvlášť uvařte v nesolené vodě propláchnutou červenou čočku (cca 20 minut). Vodu Také slijte.

2) Na pánvi mírně rozehřejte ghí s trochou oleje. Krátce na něm opečte celý římský kmín, přidejte pokrájenou cibulku a nechte lehce zezlátnout. K cibuli přisypte červenou čočku, dvě minutky promíchávejte a pak přidejte i vařenou řepu. Vše dochuťte česnekem, solí a mletým římským kmínem. Salát nejlépe chutná ještě teplý posypaný bylinkami. Podávejte s čerstvým pečivem, slanými krekry nebo plackami.

Zajímá vás víc?  Život s chutí kari - Kari s chutí života

...pak by se vám mohla líbit moje netradiční indická kuchařka s autobiografickým příběhem, mými nejlepšími recepty a podrobným doporučením jak uvařit skvělé kari: Život s chutí kari - Kari s chutí života 



Zpět na předchozí stránku.

© 2021 Vlasta Waliyah Rashidová Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.