Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Rashidová
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Rashidová
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Koriandr mletý, 100g

Koriandr mletý 100g
Obsahuje recept
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:31282
Hmotnost položky:0.102 kg
Naše cena: 39 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

100gr Koriandr mletý

Složení: jednodruhové koření Koriandr mletý. Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.

Koření se silnou ořechovou vůní a nasládlou pikantní chuí. V mleté formě působí i jako lehké zahušťovadlo do omáček. Kuličky v celku se můžou opražit a tvoří hlavní složku kari. Chcete-li zachovat svěžest a chuť, skladujte toto koření ve vzduchotěsné nádobě, na chladném a suchém místě.

Koření vynikající kvality, které je dovezené z Indie a čištěné a balené v Anglii.

Indické koření TRS

Aloo Jeera: Opečené brambory s římským kmínem

Potřebujete: 4 střední brambory, 1/2 šálku cizrny, máslo ghí nebo olej (já dávám ghí), 1 a 1/4 lžičky celého římského kmínu, lžíci čerstvého strouhaného zázvoru, 1-2 chilli sušené papričky, špetku koření asafoetida,1 a 1/4 lžč mletého koriandru, lžíci koření pískavice,sůl dle chuti.

Postup: 1) Brambory uvařte ve slupce a cizrnu uvařte také doměkka (můžete použít už vařenou cizrnu z plechovky).

2) Na větším množství mírně rozpáleného tuku orestujte římský kmín a chilli papričky. Jakmile se kmín rozvoní, přimíchejte strouhaný zázvor a asafoetidu. Krátce opečte a přidejte mletý koriandr a listy pískavici. Dle chuti osolte a restujte půl minutky.

3) Přidejte cca 3 lžíce vody a promíchejte, dokud aromatická kořeněná pasta lehce nezahoustne. Pak přidejte na menší kostky pokrajené brambory a vařenou cizrnu. Vše opatrně promíchejte, aby se brambory dobře obalily v kořeněné pastě. Společně povařte 5 minut.

4) Vydatně zakapejte citrónem a posypte čerstvým koriandrem. Jako přílohu podávám placky čapátí. Pokud je pokrm příliš ostrý, přidám ještě kopeček zakysanky nebo bílého jogurtu.

Kuřecí kebaby Hariyali

Potřebujete: 2 větší kuřecí řízky nakrájené na kostky, 1 velká červená cibule a 1 velké rajče pokrájené na osminky. Na marinádu: 2 lžičky pasty česnek & zázvor ½ lžíce listů pískavice, 1 lžička římský kmín mletý, 1 lžička kurkumy, 1 plná lžička mleté garam masaly, 1 lžička mletého koriandru, černý pepř mletý, sůl, 1 – 2 lžičky pasty zelené chilli, hrst čerstvých mátových listů, hrst čerstvého koriandru nebo hladkolisté petržele, 3 lžíce oleje, 3 plné lžíce hutného bílého jogurtu.

Postup: 1) Smíchejte jogurt, olej a všechno sypké koření. Přidejte oprané lístky máty a korinadru a obě pasty (zelené chilli a česnek & zázvor). Vše rozmixujte dohladka na jemnou kaši. Maso cibuli i rajče vmíchejte do marinády, aby vše bylo ze všech stran dobře obaleno. Nechte odležet minimálně hodinu (čím déle tím lépe – já nechávám přes noc).

2) Marinované kousky napichujte na jehly nebo bambusové grilovací špejle, namočené ve vodě. Střídejte kousky masa, rajče a cibuli. Kebaby přendejte na plech potažený alobalem a horní stranu potřete olejem.

3) Pečte ve vyhřáté troubě (nebo na grilu) 15 minut. Po patnácti minutách každý kebab otočte a znova potřete olejem. Dopékejte asi 30 minut, nebo dokud maso není hotové. Podávejte s pečivem, opečenými brambory a čerstvým zeleninovým salátem.



Zpět na předchozí stránku.

© 2021 Vlasta Waliyah Rashidová Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.