Co se na kurzu naučíte a na čem si pochutnáte?
Předkrmy:
- Tenounké dokřupava opečené placičky "papady" z luštěninové mouky
- Kořeněné cibulové "bhaji" smažené v cizrnovém těstíčku
- Oba předkrmy doplníme lehce pikantním ovocným tamarindovým čatní
Hlavní jídla:
- Nejoblíbenější kuřecí kari Máslové kuře (Butter chicken) - kousky kuřecího masa v krémové bohatě aromatické omáčce
- Dal makhani aneb výtečně ochucené lehce pikantná kari ze dvou druhů luštěnin
Přílohy k hlavním jídlům:
- Dušená basmati rýže
- Tradiční indické placky čapátí z celozrnné mouky

Cena kurzu zahrnuje balíček ingrediencí indické kuchyně v hodnotě cca 700,- Kč.
Obsah balíčku:
- balení rýžových placek "papady"
- cizrnová mouka (85gr)
- směs koření na pakory
- tamarindová pasta
- máslo ghí (500gr)
- 2x plechovka sladkých italských rajčat
- koření na kari Máslové kuře: celý zelený kardamom, muškátový květ, řecké seno - pískavice, mletý kardamom, chilli papričky, chilli mleté
- basmati rýže (250gr)
- celozrnná mouka atta (280gr)
- fazole mungo (250g)
- žlutý hrách (70gr)
- koření na kari dal makhani: mletá kurkuma, mletý římský kmín, mletý koriandr, chilli papričky, mleté chilli
Množství ingrediencí v balíčku Vám vystačí na kurz i jedno další vaření.

Jak kurzy probíhají?
- Jakmile kurz zakoupíte, na Vámi zadanou adresu zašleme balíček se speciálními surovinami, které budete k vaření potřebovat (indické máslo ghí, koření, basmati rýži, mouku attu na čapátí, luštěniny atd.) Vše je důkladně popsáno a roztříděno, aby bylo jasné, kdy a co budete zrovna potřebovat
- Dostanete i soupis všech ostatních ingrediencí či pomůcek, které k vaření budete potřebovat (např. sůl, rostlinný olej, smetana na vaření apod.) Máte tak jistotu, že než se pustíte práce, budete mít opravdu vše, co potřebujete po ruce
- Na email obdržíte link s kurzem vaření indické kuchyně. Tento link je pro Vás dostupný už napořád. Kdykoli se k němu tedy můžete vrátit a třeba uspořádat indické vaření pro přátele.
- Množství ingrediencí v balíčku je dvojnásobné - vystačí tedy na kurz a ještě jedno další vaření. Takže se mnou se vše naučíte, vychytáte postupy i chutě a pak si celou tu parádu můžete ještě jednou zopakovat (a třeba pozvat přátele na "indický večer").
- Každý absolvent kurzu navíc získává 10% slevu na sortiment indicko-pákistánské kuchyně stejně jako na můj následující on-line kurz.

Kurz je časově flexibilní. Sami si tedy zvolíte, kdy přesně se do vaření pustíte a zda si na jeho konci pozvete hosty a ohromíte je fantasticky voňavou lahodnou večeří či obědem.
Nebo můžete kurz naopak pojmout jako "večírek" a udělat si společné vaření s kamarádkou nebo partnerem

Co všechno se na kurzu dozvíte a naučíte:
- základní pravidla přípravy kari - ty zásadní a nejdůležitější fígle, takže napříště už se můžete pustit do jakéhokoli receptu a uspějete
- jak pracovat s indickým kořením, jak a které použít
- jaké jsou ty nejdůležitější ingredience pro připravu indického kari a jak s nimi pracovat
- naučíte se připravit vynikající domácí placky čapátí
- budeme vařit s pravým indickým ghí - uvidíte a ucítíte ten rozdíl
- dozvíte se, jak poznat pravou basmati a jak se liší od levnějších variant
- a mnoho a mnoho dalšího....

Pro více informací sledujte mé stránky nebo facebook
