Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Rashidová
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Rashidová
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Cizrna 500gr

Cizrna TRS 500g
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:11202
Hmotnost položky:0.502 kg
Naše cena: 63 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

500g Cizrna (Chickpeas)

Složení: Cizrna (římský hrách). Může obsahovat stopy lepku. Země původu Indie. Vyrobeno v UK. Skladujte v suchu a chladu.

Kvalitu a cenu cizrny určuje velikost plodu. Markantní rozdíl poznáte ještě před samotnou přípravou jídla. Cizrna namočená ve vodě má jemnou konzistenci a chutná jako čerstvý hrášek.

Cizrna obsahuje velké množství bílkovin, kyseliny listové a minerálů (například železo, draslík, hořčík, vápník a zinek).
Pomáhá snižovat cholesterol v krvi a díky vysokému obsahu vlákniny napomáhá zdravému trávení. 

Marinované kuře s cizrnou v cibulové pastě Murgh Cholay

(Rozpis na 2 porce) Cibulová pasta: 3 větší cibule pokrájené nadrobno, trocha soli, 1 zelená chilli paprička pokrájená nadrobno nebo sušené chilli papričky (množství dle chuti), směs koření Deggi Mirch pro barvu (pokud nechcte kari moc pálivé nahraďte mletou paprikou), máslo ghí nebo olej na smažení. 

Dále potřebujete: 1 velké sladké rajče, 1 lžičku česnekovo-zázvorové pasty, 1 lžičku mleté garam masaly, 400g vařené cizrny.

Marinované maso: 1 prsní řízek pokrájený na kostky, lžíce oleje, 1/2 kelímku bílého jogurtu, 1-2 lžičky koření na grilování Masala tandúri

Postup: 1) Kostky masa vložte do marinády z jogurtu, oleje a koření na grilování masala tandúri. Dejte do chladu alespoň na 3 hodiny.

2) Cibuli a chilli opečte na dostatečném množství tuku. Přidejte trochu soli a Deggi mirch nebo mletou červenou papriku. Snižte teplotu na co nejnižší stupeň. Podle potřeby zastříkněte trochou vody a přikryté pomalu duste cca 3 hodiny. Občas doplňte vodu a promíchejte.

3) Jakmile je cibulka sladká, má hnědozlatou barvu a konzistenci pyré, přidejte rajče, česnekovo-zázvorovou pastu a mletou garam masalu. Podle potřeby dosolte. Můžete naředit trochou vody a přiklopené duste půl hodiny. Marinované maso přendejte na plech a pečte v rozpálené troubě pod grilem na 220 °C. Po 15 - 20 minutách maso otočte a pečte dalších 15 - 20 minut.

4) Do hotové cibulové pasty vmíchejte vařenou cizrnu a grilované maso. Podávejte s basmati rýží a plackami čapátí.

Salát s mrkví a cizrnovým falafel

Potřebujete: listy salátu, čerstvou mrkev strouhanou na tenké dlouhé proužky, citronová šťáva. Dresing: bílý jogurt, sůl, pepř, citronová šťáva, trocha česneku, bylinky.
Na falafel potřebujete: 120g syrové cizrny předem namočené na několik hodin (nejlépe přes noc), 80g vařené cizrny, 1 najemno pokrájenou cibulku, 1 lžičku utřeného česneku, 1 lžičku mletého římského kmínu, ½ lžičky mletého koriandru, kousek strouhaného zázvoru, špetku mletého chilli, sůl a hrst čerstvého koriandru, olej na smažení.

Postup: Čerstvý salát promíchejte s jemně strouhanou mrkví, jogurtovým dresingem, zakápněte trochou citronové šťávy a podávejte s horkými kuličkami falafel.

Příprava falafel: Všechny suroviny rozmixujte na hladkou kaši v kuchyňském robotu. Ruce potřete olejem a tvarujte pravidelné menší kuličky. Kuličky opékejte ze všech stran na mírně(!) rozpáleném oleji. Falafel musí být alespoň z poloviny ponořené v oleji, aby se propekly i uvnitř. Ještě horké falafel přidejte k salátu, posypte bylinkami a podle chuti přidejte jogurtový dresing.

Salát s cizrnou a marinovanými krevetami

Potřebujete: natrhaný čerstvý salát, malá cherry rajčátka, vařenou cizrnu, vařenou červenou čočku, na každou porci salátu 6 krevet, směs koření na pečenou rybu Fried Fish, česnekovo-zázvorovou pastu, olej, čerstvé bylinky. Dresing: bílý jogurt, sůl, pepř, citronová šťáva, trocha česneku, bylinky.

Postup je opět jednoduchý: listy salátu promíchejte s pokrájenými cherry rajčaty (jadérka odstraňte) a vše zalijte jogurtovým dresingem. Přidejte vařenou cizrnu a červenou čočku. Navrch salátu položte ještě horké marinované krevety.

Marinádu na krevety jsem si vypůjčila z jiného svého receptu, která je díky směsi koření Fried Fish naprosto nepřekonatelná: Plnou lžičku česnekovo-zázvorové pasty smíchejte s trochou rostlinného oleje a vrchovatou lžičku směsi koření na pečenou rybu Fried Fish. Do vzniklé řidší kašičky namočte oloupané a očištěné krevety. Pořádně je v marinádě obalte ze všech stran a nechte takto v chladu odležet alespoň tři hodiny.

Krevety opékejte na rozehřátém oleji a podávejte ještě horké. Cokoli můžete nahradit čímkoli, ale tahle směs na ryby je opravdu perfektně namíchaná!

 

 Zajímá vás víc?  Život s chutí kari - Kari s chutí života

...pak by se vám mohla líbit moje netradiční indická kuchařka s autobiografickým příběhem, mými nejlepšími recepty a podrobným doporučením jak uvařit skvělé kari: Život s chutí kari - Kari s chutí života 

 

 

 

 



Zpět na předchozí stránku.

© 2020 Vlasta Waliyah Rashidová Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.