Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Rashidová
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Rashidová
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Fazole mungo, urid whole, vigna zlatá 500g

Fazole mungo, urid whole TRS 500g
Obsahuje recept
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:11709
Hmotnost položky:0.502 kg
Naše cena: 74 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

500g Fazole mungo (Urid whole)

Složení: Fazole mungo, vigna zlatá  (Urid whole). Může obsahovat stopy lepku. Země původu Indie. Čištěno a baleno v Anglii. Skladujte v suchu a chladu.

  Tipy pro přípravu mungo fazole urid whole:

Luštěniny přes noc namočte. Druhý den vodu slijte a vařte v čisté nesolené vodě v poměru 1 díl čočky na tři díly vody.

Dno hrnce můžete vymazat přepuštěným máslem. Luštěniny se pak k hrnci nelepí.

Fazole vařte přibližně 1-2 hodiny na mírném plameni. Pokud je potřeba, doplňte vodu. Voda, kterou přidáváte musí být horká. Jinak se zrnka zatáhnou a zůstanou tvrdá.

Dostatečně uvařené luštěniny jsou zcela měkké, nemusí se kousat a snadno je rozmáčknete mezi prsty.

Luštěniny můžete vařit v tlakovém hrnci - pak určitě doporučuji namazat dno hrnce máslem.

Černá čočka získá po namočení tmavou khaki barvu. Po uvaření opět trochu ztmavne.

Vařené fazolky mungo:


Dal makhani z fazolek mungo a žlutého hrachu

Fantasticky jemné krémové kari z fazolek mungo a žlutého hrachu je pro svou chuťovou vyváženost jedním z nejoblíbenějších dhalů nejen v indických domácnostech ale i restauracích. Dal makhani má mnoho variant a obměň. Tento recept mám od švagrové, v jejíž rodině se dědí po generace.

Potřebujete: 1 hrnek fazole mungo, 1/4 hrnku žlutého hrachu (chana dal), 2 střední cibule pokrájené najemno, 2 - 3 střední rozsekaná rajčata nebo 1 plechovku sladkých italských rajčat, 150ml smetany, 1 vrchovatou lžičku utřeného česneku, 1 vrchovatou lžičku strouhaného zázvoru, 1 lžičku mleté kurkumy, 1/2 lžičky mletého římského kmínu, 1 lžičku mletého koriandru, 1/2 lžičky mletého chilli, 2-3 čerstvé zelené chilli papričky (nebo 2 sušené), 1/4 hrnku oleje, 2 zarovnané lžíce másla ghí, lístky čerstvého koriandru.

Postup: 1) Oba druhy luštěnin smíchejte a nechte namočené stát alespoň 10 hodin (obvykle přes noc). Druhý den slijte. Luštěniny vařte ve dvou hrnkách čisté (nesolené!) vody s lžičkou mleté kurkumy. Po hodině zkontrolujte, zda jsou luštěniny dostatečně uvařené - to znamená, že byste je mírným tlakem měli rozmáčknout mezi prsty. Případně je vařte dál zcela doměkka.

2) Vedle ve větším hrnci rozehřejte olej a ghí, přisypte cibuli a opečte do zlato-hněda. Přidejte česnek a zázvor, římský kmín, mletý koriandr a mleté chilli. (Pokud máte sušené chilli papričky, přidejte je v závěru k opečené cibulce. Pokud máte čerstvé, přidáte je až později - viz. další postup). Vmíchejte rajčata. Přiklopte a na nízkou teplotu vyduste na tuk. Většinou to trvá zhruba 10 minut.

3) Přidejte čerstvé chilli papričky, zastříkněte trochou horké vody a na nízkou teplotu duste 2 - 3 hodiny. Kari občas promíchejte a přidejte horkou vodu. Obsah vody během dušení udržujte minimální. Kari omáčku vždy ředíme až na konci. eprve pak do základu omáčky přidejte vařené luštěniny a kari nařeďte vodou z luštěninového vývaru - získá tím svou typickou barvu. Přidejte 150 ml smetany a dle chuti osolte. Vše ještě 10 minut povařte a na závěr posypte čerstvým koriandrem. 

Salát s cizrnou, fazolkami a z(a)traceným vejcem

Potřebujete: natrhané salátové listy, vařenou cizrnu vařenou cizrnu, vařenou čočku urid whole, čerstvé bylinky (dle aktuální úrody na balkonu), na másle opečené kostky dýně, navrch každé porce ještě 1 ztracené vejce. Dresing: bílý jogurt, sůl, pepř, citronová šťáva, trocha česneku, bylinky.

Postup: Talíř nejdříve vystelte trhaným salátem (případně další čerstvou zeleninou) a promíchejte s vydatnou dávkou dresingu. Na dresing smíchejte jogurt, sůl, pepř a citronovou šťávu. Další vrstvu tvoří vařené luštěniny – v tomto salátu ještě vylepšené opečenými kostkami sladké dýně. Navrch toho všeho posaďte ztracené vejce – umíte-li ho připravit… (Nevalný výsledek mé lopoty v rendlíku rozvířené vroucí vody vidíte na fotce :-))

 

 Zajímá vás víc?  Život s chutí kari - Kari s chutí života

...pak by se vám mohla líbit moje netradiční indická kuchařka s autobiografickým příběhem, mými nejlepšími recepty a podrobným doporučením jak uvařit skvělé kari: Život s chutí kari - Kari s chutí života 

 

 

 

 

 



Zpět na předchozí stránku.

© 2020 Vlasta Waliyah Rashidová Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.