Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Rashidová
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Rashidová
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Koření pískavice 50g,

Pískavice 50g,
Obsahuje recept
Výrobce:MDH
Katalog. číslo:12980
Hmotnost položky:0.103 kg
Naše cena: 59 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

50g, Pískavice - listy, (Kasoori Methi Leaves)

Složení: jednodruhové koření Pískavice sušené listy. Země původu Pákistán.
Skladujte v suchu a chladu.

"Pískavice" - koření aromatické a velmi autentické chuti v nejvyšší dostupné jakosti. Koření pískavice pokrmu dodává nezapomenutelnou exotickou chuť, která lehce připomíná libeček nebo sušené seno.

Před použitím podrťte koření lehce v dlani a těsně před podáváním posypte pokrm. Pískavice je vhodná do omáček, zeleninové směsi, indického kari, rizota, zeleninových salátů apod.

Koření pískavice je i vynikající jako přísada do domácího chleba.

Pro uchování čerstvosti, skladujte po otevření v neprodyšné plastové nádobě.

Jemné krémové kari z regionu severní Indie: Lababdar panýr 


Základní rajčatové pyré

Potřebujete: 3 větší sladká rajčata (ideálně bez slupek) nebo plechovka krájených italských rajčat, lžíce kešu ořechů, malý kousek celé skořice, 4 hřebíčky, 4 tobolky zeleného kardamomu (lehce podrcené), celé sušené chilli papričky - množství podle chuti a uvážení, máslo ghí.

1) Na lehce rozpáleném ghí opečte celé koření: Chilli, skořici a lehce podrcený hřebíček s kardamomem. Přidejte kešu, nechte lehce zezlátnout a rychle vmíchejte pokrájená rajčata. Teplotu snižte na minimum (stupeň 2-3) a duste s minimálním přidáním vody asi půl hodiny. Pokud není nutné vodu nepřidávejte.

2) Skořici a chilli vytáhněte a vše ostatní rozmixujte v kuchyňském robotu na hladkou pastu. Pokud je to pro mixování nutné, můžete přidat pár lžic vody. Skořici vyhoďte, ale chilli za chvilku budeme do omáčky vracet.

Lababdar kari omáčka

Potřebujete: máslo ghí, 1 bobkový list, 1 střední cibuli usekanou na jemno, 1 vrchovatou lžičku česnekovo-zázvorové pasty, 1 vrchovatou lžičku mletého koriandru, 1/2 lžičky mleté garam masaly, sůl, lžičku hnědého cukru, lžičku sušených listů pískavice, 1/4 kelímku tučné smetany, čerstvý koriandr. (Uvedené množství stačí na 2-3 porce kari).

1) Na novém ghí krátce opečte bobkový list. Přisypte pokrájenou cibuli, snížte teplotu na minimum a pomalu opékejte dozlatova.

2) Přidejte česnekovo-zázvorovou pastu, opečte a vlijte připravené rajčatové pyré. Do omáčky teď můžete vrátit celé chilli. Přidejte mletý koriandr a garam masalu. Podle chuti osolte. Dobře promíchejte a snižte teplotu na stupeň 3. Pokud to je nutné, zastříkněte malým množstvím vody. Přiklopené duste asi hodinu. Omáčku pravidelně kontrolujte a jen pokud je třeba, přidejte malé množství horké vody.

3) Jakmile z omáčky není cítit syrová chuť cibule nebo česneku a zázvoru, kari doslaďte hnědým cukrem, vlijte smetanu a přidejte podrcené listy pískavice. Duste ještě 15-30 minut a postupně začněte přidávat horkou vodu (celkem asi 1/2 - 1 hrnek). Na samotný závěr vmíchejte opečené kostky panýru a sypte čerstvým koriandrem.

Kuřecí maso se zeleninou "Chicken Tikka Masala"

Tento recept najdete v mé první knížce Mango, láska a kari

Potřebujete: 2 kuřecí prsa, 3 rajčata (bez slupek a semínek), 1 a ½ červené cibule, šťáva z půlky limety, 1 červená paprika, hrst kešu ořechů, 1 šálek bílého jogurtu, 2 lžičky čerstvého strouhaného zázvoru, 2 lžičky utřeného česneku (nebo hotovou pastu česnekovo-zázvorovou pastu, olej, římský kmín mletý, římský kmín celý, pasta Zelené chilli, 240ml, koriandr mletý, kurkuma mletá, sušené listy Pískavice, mletá garam masala garam masala mletá.

1) Kuřecí maso pokrájejte na kostičky. Stejně tak část zeleniny: 1 rajče, ½ cibule a 1 červenou papriku. Kousky zeleniny a masa by měly být přibližně stejně velké.

Připravte marinádu: Smíchejte jogurt, limetkovou šťávu, 2 lžíce oleje, půlku množství zázvoru a česneku, ½ lžičky turmeriku, ½ lžičky koriandru, 1 lžičku pískavice a trochu soli. Do marinády naložte pokrájené maso i zeleninu. Uložte na chvíli do chladu.

2) Na oleji nejdříve opečte kešu ořechy. Přidejte 1 nadrobno pokrájenou cibuli, turmerik, římský kmín, koriandr, červené chilli, lžičku zázvoru a stejné množství česneku. Pár minut společně opékejte. Přidejte pokrájená rajčata a podlijte trochou vody. Vařte na středním plameni přibližně 20 minut.

3) Mezitím na jiné pánvi rozpalte olej a opečte na něm marinované maso a zeleninu. Zelenina okamžitě pustí šťávu, takže se směs spíše dusí. Promíchávejte opatrně - nejlépe to jde obracečkou, protože marináda se k pánvi bude lepit. Až bude maso dobře propečené, vše přendejte do omáčky a opatrně promíchejte. Podávejte s basmati rýží (Basmati rýže 5 kg).
Uvedené množství stačí cca na 3 porce.

Zajímá vás víc?  Život s chutí kari - Kari s chutí života

...pak by se vám mohla líbit moje netradiční indická kuchařka s autobiografickým příběhem, mými nejlepšími recepty a podrobným doporučením jak uvařit skvělé kari: Život s chutí kari - Kari s chutí života 



 



Zpět na předchozí stránku.

© 2020 Vlasta Waliyah Rashidová Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.