Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Rashidová
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Rashidová
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Kokosové mléko TRS, 400ml

Kokosové mléko TRS, 400ml
Obsahuje recept
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:19068
Hmotnost položky:0.402 kg
Naše cena: 49 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

Kokosové mléko TRS 400ml

Složení: kokosový extrakt 84%, voda 15,77%, E466, emulgátor, E435, sacharoza, stabilizátor, E415,konzervant, potassium metabisulphite E224.

Země původu Thajsko.

Uchovejte v chladu a suchu.

Mnoho lidí podceňuje výživové hodnoty kokosového mléka. Možná i Vás překvapí nutriční hodnoty, které se skrývají v pouhé sklenici tohoto nápoje.

Kalcium       "stavební prvek" pro zdravé zuby a kosti - cca 38.4 mg

Magnesium  uvádí do rovnováhy krevní tlak a zmírňuje ztuhlost svalů - cca 89 mg

Draslík        životabudič a zdroj vaší energie - 631 mg

Fosfor         zlepšuje pevnost kostí a kloubů, podporuje funkčnost ledvin 240 mg

Šálek kokosového mléka obsahuje 13,3g karbohydrátů, proto je též zařazeno do diet s nízkým příjmem karbohydrátů. Kokosové mléko má sladkou chuť, přesto je však obsah cukru relativně nízký - cca 8 g na jeden šálek.

Brokolicová polévka s kokosovým mlékem

Potřebujete: 1 menší pokrájenou cibuli, 1 - 2 zelené chilli papričky (můžete vynechat), máslo ghí, 5-6 stroužků česneku, kuřecí nebo zeleninový vývar, brokolice, sůl, pepř, 1/2 sklenky kokosového mléka, Opečená cibule a špaldová zavářka k servírování.

Postup: 1) Cibulku opečte na ghí (nebo oleji) dozlatova. Pokud dáváte chilli, krátce opečte i chilli. Přidejte prolisovaný česnek, krátce osmahněte a zalijte vývarem (případně vodou).

2) Přidejte brokolici rozebranou na růžičky, sůl a pepř. Povařte 15 minut a vše rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Vmíchejte kokosové mléko a ještě krátce prohřejte.

Kuřecí kokosové kari

Na 2 - 3 porce potřebujete: 2 kuřecí stehenní řízky bez kosti pokrájené na menší kousky, 1 velká jemně pokrájená cibule, 1 střední rajče bez slupky rozsekané nadrobno, 1 lžička pasty zelené chilli, 1 plná lžička pasty česnek a zázvor, plechovku kokosového mléka, 1 plnou lžičku Celého římského kmínu, sůl, kurkuma, mletou garam masalu, trochu vody, listky koriandru na posypání.

Postup (je opravdu snadný)...

1) Na dostatečném množství rozpáleného tuku nejdříve opečte celý římský kmín. Snižte teplotu a vmíchejte všechno najednou: cibuli, obě pasty (česnek a zázvor plus zelené chilli), turmerik a garam masalu. Asi po šesti minutách pomalého opékání přidejte kuřecí maso, promíchejte a nasypte k němu rajče.

2) Po deseti minutách vlijte k masu celý obsah plechovky kokosového mléka. Podle chuti osolte a přidejte malé množství vody tak, aby vše bylo ponořené. Přikryté duste 30 minut nebo dokud maso není zcela měkké a tuk se začne oddělovat od omáčky. Přidejte koriandrové lístky (čerstvé nebo sušené) a podávejte s basmati rýží nebo jasmínovou rýží jasmínovou rýží.

Krémové kari s opečenými brambůrky:  Kashmiri dum aloo

Zajímavá varianta vegetariánského kari: Opečené brambůrky v krémové kokosové omáčce. Brambory se opékají předem i se slupkou a do kari je přidáte až na závěr. Kupte ty nejmenší jaké najdete. Pokud máte brambory velké, nejdříve je rozkrájejte na půlky nebo čtvrtky. K tomuto kari se jako příloha hodí placky, ale výborná je i kokosová rýže.

Budete potřebovat: 10 nových brambor i se slupkou, 1 hrnek kokosového mléka, 1 lžíce mleté garam masaly, 1 lžíce mletého koriandru, malou hrst spařených oloupaných mandlí, necelá lžíce čerstvého zázvoru pokrájeného na větší kousky, 1/2 lžíce mleté kurkumy, ½ lžíce cukru, olej nebo máslo ghí, zelené chilli – množství podle chuti, 1 lžíce limetkové šťávy, hrst čerstvé máty a koriandru.

Na marinádu k bramborám: 3 lžíce oleje, plná lžička kurkumy, sůl, chilli podle chuti.

1. Brambory propíchejte vidličkou a dobře obalte ve směsi oleje, červeného chilli, kurkumy a soli. Přendejte do trouby a opékejte na roštu při 200°C přibližně půl hodiny.

2. Na tuku opečte všechno mleté koření (protože je koření mleté, opékejte jen krátce a na nízkou teplotu, aby se nespálilo.) Pak přidejte pokrájený čerstvý zázvor, mandle, sůl a půl hrnku kokosového mléka. Podle potřeby zastříkněte vodou a vařte na mírném ohni 15 minut.

3. Směs umixujte dohladka ponorným nebo stolním mixérem. Přidejte cukr, limetkovou šťávu a opečené brambory. Vařte na mírném ohni dalších deset minut. Podle potřeby přidejte trochu vody, pokud je omáčka hustá a připaluje se.

4. Po deseti minutách vmíchejte do omáčky zbytek kokosového mléka a hrst čerstvých bylinek (máta, koriandr). Promíchejte. Dále už nevařte a podávejte.

 

Zajímá vás víc?  Život s chutí kari - Kari s chutí života

...pak by se vám mohla líbit moje netradiční indická kuchařka s autobiografickým příběhem, mými nejlepšími recepty a podrobným doporučením jak uvařit skvělé kari: Život s chutí kari - Kari s chutí života 



Zpět na předchozí stránku.

© 2020 Vlasta Waliyah Rashidová Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.