Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Mandle neloupaná jádra, 400g

Mandle neloupaná jádra, Shalamar 400g
Katalog. číslo:26266
Hmotnost položky:0.402 kg
Naše cena: 189 Kč
Skladem:zboží momentálně není sklademInformace o dostupnosti zboží můžete získat zde.
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

Položka je dočasně vyprodána. Zboží nelze objednat.

Mandle neloupaná jádra, 400g

Mandle mají v indické kuchyni široké využití. Kromě sladkých pokrmů se mandle spolu s trochou vody rozmixují na jemnou pastu, která dochutí kari omáčky (například kokokosové korma kari).

Mandlovou pastu do kari připravte z loupaných mandlí. Můžete je nechat přes noc nasáknout ve vodě. Přesypte do mixéru a s trochou vody rozmixujte dohladka.

Alergeny: Mandle jsou alergen. Může obsahovat stopy ořechů, a pistácií.

Mandlové sušenky Amaretti

Variant domácích mandlových sušenek jsem vyzkoušela několik, abych se znova vrátila k první verzi, která je nejen snadná na přípravu, ale co do chuti nemá konkurenci... Recept na křupavé sušenky Amaretti je původně italský a podle legendy jej v sedmnáctém století proslavil milánský biskup, který cestoval do města Saronno a místní lidé jej přivítali právě touto pochoutkou. Od té doby jsou prý mandlové sušenky populární v celé Itálii. U nás se dají koupit v některých pekárnách a cukrárnách, ale s minimem ingrediencí a času si je snadno připravíte i doma. 


Potřebujete: 2 hrnky spařených a oloupaných mandlí (Mandle neloupaná jádra, 400g), 1 hrnek cukru krystal, 2 lžíce moučkového cukru, 2 bílky, 1 lžička mandlové esene (Mandlová esence, 28ml), 1 lžička vanilkové esence (Vanilková esence 28ml), špetka soli.

Je to opravdu snadné: 1) Mandle spolu s krystalovým cukrem rozmixujte v robotu na jemnou pastu. Vedle ušlehejte bílky se špetkou soli. Do bílků opatrně vmíchejte dvě lžíce moučkového cukru a obě esence. Mandlovou pastu a ušlehané bílky spojte. Vznikne vláčné (ale dost lepivé) těsto.

2) Ruku si namáčejte ve studené vodě, aby se hmota tolik nelepila a tvarujte malé kuličky, které vyskládejte na pečící plech. Sušenky trochu nabydou, proto je nedávejte blízko sebe. Každou kuličku lehce rozmáčkněte a do středu můžete dát ještě půlku mandle. Pečte v předehřáté troubě na 200°C přibližně deset minut dozlatova.

Mohlo by vás také zajímat:

Rozinky zelené, 100g, Rozinky sultánky, 100g, Pistácie loupaná jádra, 100g,

Datle čerstvé 550g,  Kešu ořechy, zlomky 400g



Zpět na předchozí stránku.

© 2019 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.