Nakoupeno za: 0 Kč
Vyhledávání
Důležité informace
Provozovatel
Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---
IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)
Tel.: 606680435
Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007
Novinky e-mailem
Doporučte nás
Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!
Rychlé přihlášení
350g Arašídové máslo (Peanut butter)
Hutné arašídové máslo s výraznou arašídovou chutí od holandského výrobce Pindakaas.
Složení: pražené arašídy 90%, rostlinný olej, cukr, sůl. Alergeny: arašídy.
Skladujte v suchu a chladu. Země původu Holandsko.
Arašídové máslo je oblíbené zejména v Americe, Nizozemsku, Anglii, ale setkáte se s ním i v asijské kuchyni. Jeho využití je velmi široké. Uvádím zde jen několik z mnoha dalších možností:
Arašídy a arašídové máslo obsahují hodně mononenasycených tuků, bílkovin, vitamínu B3 a E, hořčíku, kyseliny listové, vlákniny a přírodní antioxidanty.
Arašídové sušenky
1 hrnek třtinového moučkového cukru (v mém případě rozmixovaný krystal), ½ hrnku změklého másla, ½ hrnku arašídového másla, 1 celé vejce, 1 a ¼ hrnku hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku, ½ lžičky vanilkového extraktu, špetka soli. (Z uvedeného množství připravíte asi 25 sušenek.)
1. Obě másla vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte celé vejce a šlehejte další dvě minuty.
2. Vmíchejte mouku, kypřící prášek, vanilkovou esenci a nakonec sůl. Podle potřeby přidejte trochu mouky, aby bylo těsto pružné ale pevné. Zabalte do fólie a nechte odpočinout v chladu alespoň dvě hodiny.
3. Z těsta tvarujte válečky o síle desetikorunové mince. Každý váleček rozkrájejte na jednotlivé sušenky silné asi půl centimetru. Sušenku lehce vytvarujte prsty a vidličkou do ní vtlačte vzorek. Jednotlivá kolečka vyskládejte na pečící papír a pečte v předehřáté troubě na 200 °C 10 minut.
Z arašídového másla připravíte i různé náplně do koláčů a cheescakes, dipy k ovoci, zelenině, slaným crackerům i masu.
Dip k ovoci (vhodné jsou jablka, banány, jahody apod.)
Všechny uvedené suroviny dobře smíchejte a podávejte s ovocem nakrájeným na plátky: 1/2 hrnku arašídového másla, 1/4 hrnku třtinového cukru (pokud máte jen krystal, umixujte ho), 1/2 hrnku mascarpone a ¼ hrnku tučného mléka.
Obměna: Vynechte mléko a cukr. Místo mascarpone použijte bílý řecký jogurt v poměru: ½ hrnku jogurtu na ¼ hrnku arašídového másla. Přidejte mletou skořici (Skořice mletá 100g) a/nebo vanilkový extrakt. Pokud přece jen chcete sladší variantu, cukr nahraďte medem.
Arašídové máslo je výborná pomazánka na bílé i tmavé pečivo. Můžete jej použít samotné nebo v kombinaci s ovocem či ovocnou marmeládou.
Zdravý snack "Mravenci na kládě": máslem potřete nať řapíkatého celeru a na vrch ještě položte pár rozinek.
Arašídové smoothie s mraženým banánem
1 mražený banán předem nakrájený na malé kostky, 2 hrnky mléka, 2 zarovnané lžíce arašídového másla, 1 lžička medu, mletá skořice na posypání (Skořice mletá 100g)
Všechny přísady rozmixujte ve stolním mixéru a ihned podávejte. Originál receptu je opravdu s mraženým ovocem. Pokud banány před přípravou nebudete mrazit, doporučuji do sklenky se smoothie přidat ještě pár kostek ledu.
Arašídová omáčka ke grilovaným kuřecím steakům
Postup přípravy je jednoduchý – všechny ingredience smíchejte. Přendejte do mělké misky a podávejte spolu s grilovaným kuřecím masem.
Základní arašídová omáčka: ½ hrnku arašídového másla, ½ hrnku horké vody, šťáva ze dvou limetek, 1 lžíce sójové omáčky (Thajská kari pasta červená 285g), 3 lžíce cukru, ¼ hrnku pokrájených a opražených arašídů.
Pikantní varianta: ½ hrnku arašídového másla, 1 lžíce sójové omáčky (Thajská kari pasta červená 285g), 1 lžíce chilli pasty Pasta Červené chilli, 240ml (případně si množství upravte podle vlastních „možností“ :-)), 2 lžíce pokrájené natě jarní cibulky, 1 lžíce limetkové šťávy, 1 lžíce cukru, ¼ hrnku horké vody.
Se zázvorem: 1 lžíce drobně pokrájeného čerstvého zázvoru, ½ hrnku vody, 2 lžíce sójové omáčky (Thajská kari pasta červená 285g), ¼ hrnku arašídového másla, 2 lžíce cukru, 3 lžíce rybí omáčky.
S kokosovým mlékem: ½ hrnku arašídového másla, 1 hrnek kokosového mléka (Kokosové mléko 400ml), šťáva z jedné limetky, lžíce červené kari pasty (Thajská kari pasta červená 285g), 1 lžíce cukru, 1 lžíce pokrájené čerstvé bazalky, lžička soli.
Mohlo by Vás také zajímat:
(Ty nejlepší...) Kokosové sušenky: Kokosové máslo 198g
Nepečené kokosové kuličky: Kokosový olej 100%, 500ml
Zpět na předchozí stránku.
© 2019 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.
Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.