1 hrnek třtinového moučkového cukru (v mém případě rozmixovaný krystal), ½ hrnku změklého másla, ½ hrnku arašídového másla, 1 celé vejce, 1 a ¼ hrnku hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku, ½ lžičky vanilkového extraktu, špetka soli. (Z uvedeného množství připravíte asi 25 sušenek.)
1. Obě másla vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte celé vejce a šlehejte další dvě minuty.
2. Vmíchejte mouku, kypřící prášek, vanilkovou esenci a nakonec sůl. Podle potřeby přidejte trochu mouky, aby bylo těsto pružné ale pevné. Zabalte do fólie a nechte odpočinout v chladu alespoň dvě hodiny.
3. Z těsta tvarujte válečky o síle desetikorunové mince. Každý váleček rozkrájejte na jednotlivé sušenky silné asi půl centimetru. Sušenku lehce vytvarujte prsty a vidličkou do ní vtlačte vzorek. Jednotlivá kolečka vyskládejte na pečící papír a pečte v předehřáté troubě na 200 °C 10 minut.