S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Limetková zmrzlina z kokosového mléka

27.03.2022

Limetková zmrzlina z kokosového mléka

Limetková zmrzlina z kokosového mléka

Tahle vynikající domácí zmrzlina je pro mě skutečným objevem roku. K její přípravě nepotřebujete zmrzlinovač, neobsahuje smetanu, vajíčko ani mléko. Složení zmrzliny je čistě rostlinné. Má úžasně krémovou hutnou konzistenci. Dominuje jí trpká chuť limetky a osvěžujícího kokosu.

Jo a ta podivná ingredience..? Tak tedy pozor (a pryč se všemi předsudky) - je to avokádo! Avokádo, které zmrzlině přidá na hutnosti, krémovosti, ale chuťově se takřka ztrácí daleko za limetkou, kokosem i agáve sirupem. Vyzkoušejte ji. Je dokonalá!

Potřebujete: dvě avokáda (pouze černá, měkká), 1/2 hrnku čerstvě vymačkané limetkové šťávy (odpovídá cca 4ks malých limetek. Použijte čistou šťávu bez dužiny a peciček - můžete přecedit přes jemné sítko), 1/2 hrnku agáve sirupu (nebo javorového sirupu), 1 hrnek kokosového mléka, 1/2 hrnku kokosového oleje (v tekuté formě).  (Uvedené množství naplní zmrzlinový kontejner o objemu 1L. Míra "hrnek" = cca 250ml)

Postup: 

1) Všechny uvedené ingredience rozmixujte dohladka. Hmotu ochutnejte a případně doslaďte nebo přidejte limetkovou šťávu. Vše nalijte do vhodné nádobky, kterou můžete dát do mrazáku a je opatřena víčkem, které těsně přiléhá. Nádobka musí být uzavřena opravdu pevně, aby se na zrmzlině netvořily krystalky.

2) Zmrzlinu dejte do mrazáku cca na dvě hodiny a pak ji zlehka prošlehejte elektrickým šlehačem. Dejte znova do mrazáku a tento postup zopakujte ještě alespoň jednou. Zmrlizna je pak nadýchanější. klidně zopakujete ještě dvakrát. Není nutné, ale na výsledku to bude znát. Dobrou chuť a krásné léto! 

(Uvedené množství naplní zmrzlinový kontejner o objemu 1L.)

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

NjM5MTM