S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Blog: V indické kuchyni jako doma

Dal makhani z fazolek mungo a žlutého hrachu

21.03.2022

Dal makhani z fazolek mungo a žlutého hrachu

Fantasticky jemné krémové kari z fazolek mungo a žlutého hrachu je pro svou chuťovou vyváženost jedním...

Kari ze dvou druhů fazolí

21.03.2022

Kari ze dvou druhů fazolí

Potřebujete: 2 druhy fazolí uvařených doměkka (např. růžová fazole, černooká fazole apod.) - od každého...

Pomazánka z červených fazolí

21.03.2022

Pomazánka z červených fazolí

Potřebujete: ½ hrnku olivového oleje, 2 plné lžičky mletého česneku, 1 plechovku fazolí, 1 lžičku mletého...

Kari z fazole černé oko

21.03.2022

Kari z fazole černé oko

Potřebujete: 4 hrsti fazolí černé oko (1 hrst = 1 porce) namočených ve vodě,  máslo ghí, 2 větší cibule...

Nepečené datlové košíčky s pistáciemi

16.03.2022

Nepečené datlové košíčky s pistáciemi

Potřebujete: 1 hrnek datlí , 1/2 hrnku kešu ořechů, ½ hrnku loupaných nesolených pistácií, hrst sultánek,...

Pozdrav z ráje: Datlovo-ořechové bonbónky

16.03.2022

Pozdrav z ráje: Datlovo-ořechové bonbónky

Potřebujete: 1 hrnek vypeckovaných umytých datlí, 1 hrnek kešu ořechů. Hořké kakao a půlka mandle na...

Zdravý čokoládový mls? Zkuste čokoládovou pěnu z čočky!

16.03.2022

Zdravý čokoládový mls? Zkuste čokoládovou pěnu z čočky!

Nabídnout dětem něco zdravého ke svačině občas vyžaduje opravdu velkou dávku fantazie. Vyzkoušejte čokoládovou...

Luštěninové kuličky Ram ladoo

16.03.2022

Luštěninové kuličky Ram ladoo

Potřebujete: 3/4 hrnku žluté čočky mung dal, 1/4 žlutého hrachu, 1 čerstvou chilli papřičku, sůl, špetku asafoetidy,...

Kari z více druhů čočky

16.03.2022

Kari z více druhů čočky

Potřebujete: (na 2 porce) hrst žlutého hrachu chana dal, hrst černé půlené čočky, hrst čočky mungo půlené,...

Salát z červené čočky

16.03.2022

Salát z červené čočky

Ideální letní večeře i svačina na víkendovou túru do přírody. Luštěninové pomazánky jsou minerálů a vlákniny....

Červená čočka pro děti

16.03.2022

Červená čočka pro děti

Luštěniny a indická kuchyně patří k sobě. Zajímalo mě ale, jak je to s luštěninami u malých dětí. V západním...

Polévka z červené čočky

16.03.2022

Polévka z červené čočky

Potřebujete: 150 gr červené loupané čočky, 6 větších rajčat nebo plechovka sladkých italských rajčat,...

Polévka z více druhů luštěnin

16.03.2022

Polévka z více druhů luštěnin

Potřebujete: 1 hrnek míchaných luštěnin (tedy 1/2 hrnku černé půlené čočky a 1/2 hrnku půlené mungo čočky),...

Dahi vada (luštěninové placičky v jogurtové rajtě)

16.03.2022

Dahi vada (luštěninové placičky v jogurtové rajtě)

Křupavé luštěninové ne-karbanátky Dahi vada se zeleninovou rajtou jsou ideální jídlo do horkého počasí....

Haleem kari (směs luštěnin a trhaného kuřecího masa)

16.03.2022

Haleem kari (směs luštěnin a trhaného kuřecího masa)

Recept na toto chuťově rozmanité jídlo není nijak složitý, ale příprava zaměstná tři hrnce a tři plotýnky...

Domácí pomazánka hummus

16.03.2022

Domácí pomazánka hummus

Cizrnovou pomazánku hummus si můžete koupit hotovou, nebo si doma připravit vlastní. Pro přípravu pomazánky...

Dva (obzvláště vypečené) důvody, proč se v zimě neobejdu bez cizrnové mouky

16.03.2022

Dva (obzvláště vypečené) důvody, proč se v zimě neobejdu bez cizrnové mouky

Důvod č. 1: Teplé křupavé boondi, k jejichž přípravě nepotřebujete téměř nic jiného, než cizrnovou mouku,...

Pakory obalované v cizrnové mouce

16.03.2022

Pakory obalované v cizrnové mouce

V indických restauracích pakory obvykle dostanete jako předkrm a podávají se s omáčkami a chutney. Vynikající...

Salát s cizrnou a marinovanými krevetami

15.03.2022

Salát s cizrnou a marinovanými krevetami

Potřebujete: natrhaný čerstvý salát, malá cherry rajčátka, vařenou cizrnu, vařenou červenou čočku, na...

Salát s mrkví a cizrnovým falafel

15.03.2022

Salát s mrkví a cizrnovým falafel

Potřebujete: listy salátu, čerstvou mrkev strouhanou na tenké dlouhé proužky, citronová šťáva. Dresing:...


Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MmM4M2Q