Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Bobkový list 20g

Bobkový list TRS 20g
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:31257
Hmotnost položky:0.022 kg
Naše cena: 39 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

20g, Bobkový list (Bay Leaves)

Složení: jednodruhové koření bobkový list. Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.

Aromatické listy stálezeleného stromu původem z oblasti Středomoří. Bobkový list může být použit čerstvý nebo sušený. Koření bobkový list je vhodný do polévek, k dušenému masu, rybám, do zeleninových pokrmů apod.

Obrázek čerstvých listů je ilustrativní. Všechno koření v naší nabídce je sušené.

(1.10. 2018) JEHNĚČÍ KARI

Skořice, hřebíček, kardamom a chilli - ideální "zahřívací" kombinace do studeného podzimu. Pokud ke koření přidáte i pořádný flák šťavnatého masa - zahřeje a potěší opravdu dokonale!

Potřebujete: 500gr masa nakrájeného na kostky (jehněčí kýtu lze nahradit i hovězím masem). 

Na marinádu: 1/4 lžičky kurkumy (Kurkuma mletá, turmerik TRS 100g), sůl, 2 lžíce zázvorovo-česnekové pasty (Pasta česnek & zázvor, Top op 300g), 1 lžíci mletého koriandru (Koriandr mletý 100g), 1/2 lžičky mletého římského kmínu (Římský kmín mletý TRS 100g), 1/2 lžičky mleté garam masaly (Koření Garam Masala mletá 100g), 3 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce citronové šťávy (bez pecek a dužiny).

Na kari: 3 střední cibule nakrájené na silnější proužky, 1 plechovku rajčat (Krájená rajčata v tomatovém nálevu TRS 400g), sůl, 3 lžíce másla ghí (Máslo ghí (Ghee) Heera 500g), 3 lžíce oleje, na závěr čerstvý koriandr. Celé koření: 2 malé kousky skořice (Skořice celá TRS 50g), 2 bobkové listy (Bobkový list TRS 20g), 4 zelené kardamomy (Kardamom zelený celý 50g), 1/4 lžičky římského kmínu (Římský kmín celý TRS 100g), 4 celé chilli papričky - kdo nesnese, dá méně (Chilli papričky červené celé TRS 100g).

Na závěrečnou tečku (nemusí být, ale perfektně doladí a zjemní chuť): 1 lžičku melounových semínek (Melounové semínko, 100g), 1 lžičku bílého máku (Bílý mák, 100g). Přidejte jen nezbytné množství vody a melounová semínka s mákem rozemelte v robotu na jemnou pastu.

Postup: 1) Maso nakrájejte na kostky a dejte do mísy. Přidejte všechny ingredience "Na marinádu." Dobře rozmíchejte a nechte odležet alespoň dvě hodiny.

2) V hrnci nebo velké pánvi se silným dnem rozehřejte na střední stupeň ghí a olej (nesmí být rozpálené!). Přidejte vše "celé koření" a za stálého míchání lehce opečte. Přidejte cibuli a sůl. Přiklopte a opékejte asi pět minut. Pokud je cibule po 5 minutách zkřehlá, opečená a lehce dohněda - přidejte rajčata. Pokud cibule pustila moc vody, nechte odkryté, vodu nechte odpařit a cibuli lehce opečte. Klidně ji takhle s kořením dusím a opékám i 15 minut. Rozhodně to není ztráta času. Pomalý var a postupné přidávání  ingrediencí kari jen prospěje. Jakmile přidáte rajčata, opět přiklopené nechte dusit pět minut.

3) Vmíchejte marinované maso, zase přiklopte a vařte 5 minut na vysoký stupeň. Maso pustí vodu. Snižte plamen a cca 20 minut pomalu duste ve vlastní šťávě. Často kontrolujte, promíchejte, aby se tekutina úplně nevypařila.

4) Až když se tekutina vyvaří, přidejte sklenku vody nebo vývaru a přiklopené vařte doměkka (cca hodinu - záleží na použitém mase). Občas promíchejte a zkontrolujte vodu. Podle potřeby ji trochu doplňte, ale před koncem nechte případný přebytek vyvařit. Kari by nemělo být tekuté. Na samotný závěr vmíchejte pastu z melounových semínek a bílého máku. Krátce povařte.

Hotové kari sypte čerstvým koriandrem a podávejte s basmati rýží (Basmati rýže Shalamar 5 kg).



Zpět na předchozí stránku.

© 2018 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.