Nakoupeno za: 0 Kč
Vyhledávání
Důležité informace
Provozovatel
Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---
IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)
Tel.: 606680435
Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007
Novinky e-mailem
Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.
Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.
Doporučte nás
Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!
Rychlé přihlášení
Top
20g, Kari listy (Curry Leaves)
Složení: jednodruhové koření Kari listy. Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.
Kari listy je koření s velmi lehkou delikátní vůní i chutí. Pochází ze stromu Kari, který roste v jihozápadní Asii. Kari listy obsahují aromatické látky určené k aromatizaci a jemnému dochucení polévek, kari, zeleninových porkmů apod. Kari Listy jsou též podstatnou složkou kari koření, zelených čatní a marinád.
Koření kari listy má velmi svěží jemnou, ale přesto výraznou chuť. Koření není pikantní ani pálivé.
Nezaměňujte toto koření s klasickým drceným kari, což je směs různých druhů koření. Lístky kari mohou být ingrediencí směsi na kari, avšak samo o sobě jej nelze takto použít.
Obrázek čerstvých listů je ilustrativní. Všechno koření v naší nabídce je sušené.
Recept na vynikající Máslové kuře "Butter chicken"
1) Nakrájejte kuřecí prsa na menší kostky. Na pánvi rozpalte máslo Ghee , osolené maso na něm zprudka osmahněte a hned děrovanou naběračkou vyjměte. Dejte prozatím stranou.
2) Na stejném másle nechte zesklovatět pokrájenou cibulku. Přidejte směs koření Směs koření Mix Máslové kuře, směs Pasta česnek & zázvor 1-2 tobolky koření Kardamom zelený (nejdříve je můžete trochu rozmáčknout) a na kostky pokrájená rajčata. Pokud chcete, můžete je nejdříve spařit a sloupnout slupku. Osolte a přidejte cukr podle chuti. Omáčku zvolna vařte a dejte pozor, aby se nevyvařila voda. Podle potřeby ji doplňte.
3) Asi po patnácti minutách přelejte směs do mixéru a rozmixujte dohladka. Vraťte zpátky do hrnce, přidejte maso, sladkou smetanu (lepší je tučná) a společně vařte, dokud není maso zcela měkké (tuk se oddělí od omáčky). V této fázi ještě můžete přidat čerstvý najemno krájený zázvorový kořen. Nakonec posypte Kari lístky . Ke kari podávejte kvalitní basmati rýži nebo indické placky.
Mohlo by vás také zajímat:
Thajské žluté kari od mistra kuchaře Jiřího Štifta: Turmerik (kurkuma) mletý 100g
Kari s vejcem a hráškem: Thajská kari pasta červená 210g
Padesát receptů indické kuchyně promíchané v pikantním sladko-kyselém příběhu... :-)
V knížce najdete nejen některé recepty z těchto stránek, ale i ty které jsem zde ještě neměla čas uveřejnit, například: Kuřecí balti kari s hráškem a panýrem, Hovězí Bombaj byriani, Kuře karahi v mátové omáčce, Jehněčí kari s cuketou a mnoho dalších...
Knižní antoace:
Všechny chutě Indie, okořeněné špetkou lásky! Co vás čeká, když se rozhodnete, navzdory skepsi vašeho okolí, otevřít si obchod s indickým kořením a proniknout do tajů této orientální kuchyně? A co když vám to celé ještě okoření láska? (Celá anotace a ukázka z knihy zde: Mango, láska a kari)
Zpět na předchozí stránku.
© 2018 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena.
Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.