Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Štědronská
---
----- ---

IČO: 04243277
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Štědronská
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 13.7.2015




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Koření kari listy 20g

Kari listy 20g
Obsahuje recept
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:31288
Hmotnost položky:0.023 kg
Naše cena: 85 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

20g, Kari listy (Curry Leaves)

Složení: jednodruhové koření Kari listy. Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.

Skladujte v suchu a chladu.

Kari listy je koření s velmi lehkou delikátní vůní i chutí. Pochází ze stromu Kari, který roste v jihozápadní Asii. Kari listy obsahují aromatické látky určené k aromatizaci a jemnému dochucení polévek, kari, zeleninových porkmů apod. Kari Listy jsou též podstatnou složkou kari koření, zelených čatní a marinád.

Koření kari listy má velmi svěží jemnou, ale přesto výraznou chuť. Koření není pikantní ani pálivé.

Nezaměňujte toto koření s klasickým drceným kari, což je směs různých druhů koření. Lístky kari mohou být ingrediencí směsi na kari, avšak samo o sobě jej nelze takto použít.

Recept na vynikající Máslové kuře "Butter chicken"

1) Nakrájejte kuřecí prsa na menší kostky. Na pánvi rozpalte máslo Ghee , osolené maso na něm zprudka osmahněte a hned děrovanou naběračkou vyjměte. Dejte prozatím stranou.

2) Na stejném másle nechte zesklovatět pokrájenou cibulku. Přidejte směs koření Směs koření Mix Máslové kuře, směs Pasta česnek & zázvor 1-2 tobolky koření  Kardamom zelený (nejdříve je můžete trochu rozmáčknout) a na kostky pokrájená rajčata. Pokud chcete, můžete je nejdříve spařit a sloupnout slupku. Osolte a přidejte cukr podle chuti. Omáčku zvolna vařte a dejte pozor, aby se nevyvařila voda. Podle potřeby ji doplňte.

3)  Asi po patnácti minutách přelejte směs do mixéru a rozmixujte dohladka. Vraťte zpátky do hrnce, přidejte maso, sladkou smetanu (lepší je tučná) a společně vařte, dokud není maso zcela měkké (tuk se oddělí od omáčky). V této fázi ještě můžete přidat čerstvý najemno krájený zázvorový kořen. Nakonec posypte Kari lístky . Ke kari podávejte kvalitní basmati rýži nebo indické placky.

Mohlo by vás také zajímat:

Thajské žluté kari od mistra kuchaře Jiřího Štifta: Turmerik (kurkuma) mletý 100g


Kari s vejcem a hráškem: Thajská kari pasta červená 210g

Knížka Mango, láska a kari

Padesát receptů indické kuchyně promíchané v pikantním sladko-kyselém příběhu... :-)

V knížce najdete nejen některé recepty z těchto stránek, ale i ty které jsem zde ještě neměla čas uveřejnit, například: Kuřecí balti kari s hráškem a panýrem, Hovězí Bombaj byriani, Kuře karahi v mátové omáčce, Jehněčí kari s cuketou a mnoho dalších...

Knižní antoace:

Všechny chutě Indie, okořeněné špetkou lásky! Co vás čeká, když se rozhodnete, navzdory skepsi vašeho okolí, otevřít si obchod s indickým kořením a proniknout do tajů této orientální kuchyně? A co když vám to celé ještě okoření láska? (Celá anotace a ukázka z knihy zde: Mango, láska a kari)


 



Zpět na předchozí stránku.

© 2016 Vlasta Štědronská Všechna práva vyhrazena.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.