Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Kokosové máslo 198g

Kokosové máslo Pride 198g
Obsahuje recept
Výrobce:Westmill
Katalog. číslo:18114
Hmotnost položky:0.2 kg
Naše cena: 58 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

198g Kokosové máslo (Creamed coconut)

Kvalitní kokosové máslo vhodné na vaření a pečení.

Složení: Kokosový tuk. Skladujte v suchu a chladu. Země původu Thajsko, Indie.

Kokosové máslo je podobné kokosovému mléku, ale obsahuje podstatně méně vody. Jeho konzistence je pevná lehce pastovitá (podobně jako klasické máslo). Kokosové máslo má jemnou ne příliš sladkou chuť a nejčastěji se používá při přípravě sladkých dezertů a moučníků.

Z kokosového másla si můžete snadno připravit i kokosové mléko. Kokosové máslo nalámejte na menší hrudky a vmíchejte 150ml horké vody. Dobře promíchejte, aby se máslo s vodou spojilo. Rozpuštěné máslo přeceďte přes plátýnko. Takto ředěné máslo můžete použít pro všechny recepty vyžadující kokosové mléko. 

Upozornění - kokosové máslo může obsahovat stopy ořechů.

Skladujte na suchém chladném místě. Po otevření skladujte v lednici, kde vydrží několik týdnů.

Kokosové máslo dodáváme nejčastěji od značek KTC, Pride a Khanum:

 

Ty nejlepší kokosové sušenky...

Ty nejlepší kokosové sušenky si upečete sami doma! Domácí sušenky neobsahují žádná „éčka,“ kokosová příchuť i aroma jsou samozřejmě přírodní a místo bílého cukru můžete použít třtinový. Tyhle kokosové sušenky provoní celý byt vanilkou a kardamomem. Jejich příprava je rychlá a snadná. Nějaké nevýhody…? Jedna ano – budou hned pryč!

Budete potřebovat: 1 hrnek hladké mouky, ½ hrnku kokosové moučky (Kokosová moučka 300g), ½ hrnku rozehřátého kokosového másla (Kokosové máslo 198g) nebo stejné množství kokosového oleje (Čistý kokosový olej - KTC 500ml), 1 hrnek hnědého cukru moučka (pokud máte krystalový, dejte ho na chvíli do mixéru), ¼ hrnku kokosového mléka (Kokosové mléko 400ml), 1 lžíce vanilkového extraktu nebo vydlabaná dužina z vanilkového lusku, špetka soli, 1 vrchovatá lžička mletého zeleného kardamomu (Kardamom zelený mletý 28g).
1. Nejdříve smíchejte moukou, kokosovou moučku, sůl a mletý kardamom. Vedle v misce vyšlehejte ručním mixérem dohladka kokosový olej (nebo kokosové máslo) s moučkovým cukrem. Přidejte kokosové mléko a vanilku. Pak do směsi postupně vmíchejte mouku. Zpracujte vláčné těsto a nechte půl hodiny v chladu.
2. Formu vyložte pečícím papírem, na který těsto rukama rovnoměrně rozetřete. Čím tenčí těsto uděláte, tím budou sušenky křupavější. (V těstu není žádná kypřící složka, sušenky proto nenabydou na objemu.) Kokosové sušenky pečte v předehřáté troubě na 180°C cca 30 minut do zlatova. Ihned po vyjmutí z trouby ještě horké nakrájejte a podle chuti můžete sušenky posypat cukrem. 
Kokosovou moučku si můžete koupit hotovou, nebo si z kokosového ořechu připravit vlastní. Postup najdete zde: Kokosová moučka 300g 

SLADKÉ TAJEMSTVÍ RAW...

Naše kokosová másla používají pro výrobu dortů a zákusků i ve vyhlášené pražské cukrárně Sweet Secret of raw. Protože se jedná o čistě rostlinný tuk zcela vyhovuje zásadám „raw“ – tedy přípravě potravin z čerstvých rostlinných surovin při maximální teplotě 42°C s vynecháním lepku, laktózy a cukru. Je vůbec možné připravit vynikající dorty a dodržet tak přísné zásady? Samozřejmě! Jen je třeba dbát právě na výběr kvalitních surovin.

Majitelka a šérkuchařka v jedné osobě Veronika Klamtová mi prozradila víc o tom, proč si vybrali právě kokosové máslo: „Kokosové máslo používáme pro jeho charakteristickou intenzivní chuť, jemnost a vynikající tuhnoucí vlastnosti. Ta je pro přípravu raw food dortů obzvlášť důležitá, protože dorty se nepečou. Díky kokosovému máslu ale perfektně drží svůj tvar.“

Ještě mě zajímalo, jak máslo připravit, aby si uchovalo co nejvíce ze svých kvalit a jaký je rozdíl mezi klasickým máslem, z něhož běžně pečeme a tím kokosovým: „Kokosové máslo se dá šetrně rozpustit do 40 stupňů v sušičce na ovoce, což zaručí uchování všech enzymů. Je krásně krémové, ale jsou v něm jemné hrudky kokosu, takže i když se směs mixuje, není úplně hladká. Kokosové máslo se dobře kombinuje s dalšími chutěmi, ovocnými, ale také s čajem matcha, s açaí apod.“

A to nejlepší nakonec: jaké zdravé dobroty se takto dají připravit? Podívejte se na pár úžasných tipů. Můžete si je zkusit také vyrobit nebo si jednoduše zajít do cukrárny Sweet Secret of raw...

Açaí dort – antioxidační raw food bomba, která je však zároveň zdravá! Krusta je vyrobena z mandlí a kokosu, krém z kokosového másla, kešu ořechů, açaí a agáve sirupu.

Rybízový cheesecake – svěží raw dort z ovoce ze zahrádky. Krusta z vlašských ořechů a datlí, krém z kokosového másla, rybízu, kešu ořechů a agáve sirupu.

Jahodový cheesecake – zdravý raw dort bez mouky, mléka a cukru? Všechno jde! Krusta z para a vlašských ořechů, krém z kokosového másla, jahod, kešu ořechů a agáve sirupu.

Cukrárnu Sweet Secret of raw najdete na adrese Rumunská 25, Praha 2. tel: 799501255;
www.sweetsecretofraw.cz

 

Mohlo by Vás také zajímat:

Nepečené kokosové kuličky: Kokosový olej 100%, 500ml

Arašídové sušenky: Arašídové máslo 350g, PindaKaas

Knížka Mango, láska a kari

Padesát receptů indické kuchyně promíchané v pikantním sladko-kyselém příběhu... :-)

V knížce najdete nejen některé recepty z těchto stránek, ale i ty které jsem zde ještě neměla čas uveřejnit, například: Kuřecí balti kari s hráškem a panýrem, Hovězí Bombaj byriani, Kuře karahi v mátové omáčce, Jehněčí kari s cuketou a mnoho dalších...

Knižní antoace:

Všechny chutě Indie, okořeněné špetkou lásky! Co vás čeká, když se rozhodnete, navzdory skepsi vašeho okolí, otevřít si obchod s indickým kořením a proniknout do tajů této orientální kuchyně? A co když vám to celé ještě okoření láska? (Celá anotace a ukázka z knihy zde: Mango, láska a kari)



Zpět na předchozí stránku.

© 2017 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.