Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Černá sůl celá, 100g

Černá sůl celá, Top op 100g
Katalog. číslo:31581
Hmotnost položky:0.102 kg
Naše cena: 36 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

100g, Ajurvédská černá sůl celá

Složení: černá sůl celá (kala namak). Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.

Ajurvédská černá sůl (známá též jako himalájská sůl nebo kala nimak) v pevné formě. Úlomky soli mají růžovou až tmavě fialovou barvu. Černá ajurvédská sůl je 100% přírodní sůl a neobsahuje žádné přidané látky. Její příznivé účinky jsou hojně využívány i v Ajurvédě. Černá sůl obsahuje sulfitové minerály, proto její vůně může připomínat vařené vajíčko. Je také výborným zdrojem železa. Černá sůl pomáhá při nadýmání, pálení žáhy a je doporučována lidem trpícím vysokým krevním tlakem.

Černá sůl (kala nimak) je nerafinovaná stolní sůl s výraznou siřičitou vůní, která se těží ve vulkanických oblastech Pákistánu a Indie. Oproti tomu, co napovídá její název, je růžové barvy a má jen slabou slanou chuť (vzhledem k vysokému obsahu minerálních látek). V indické kuchyni se často používá jako doplňkové koření. Její blahodárné účinky na organismus využívá i ajurvédská medicína.

Černá sůl není běžná sůl, nepřidávejte ji prostě na cokoliv. Má úplně jinou chuť než stolní nebo mořská sůl a proto je ani nemůže ve vaší kuchyni zcela nahradit.

Je hlavní složkou "chaat masala" – směsi koření určené zejména k čerstvému ovoci (např. jablka a banány). Můžete s ní dochutit třeba i zeleninový salát, čerstvé ředkvičky nebo řepu. Vždy ji skladujte v těsně uzavřené nádobě, aby si zachovala svou typickou vůni. Zejména ze začátku ji nepoužívejte v množství jako klasickou sůl, ale raději méně.

Vhodné použití černé soli:
na čerstvé krájené ovoce
do polévek
do salátů
k rybám
na některé druhy masa a do luštěnin
pražené kešu oříšky
domácí ovocné limonády
čerstvé jogurtové zálivky a omáčky
k dochucení tradičního jogurtového nápoje mango lassí

Černou sůl je vhodné zařadit při těchto zdravotních potížích:
pomáhá správnému trávení
může přispět ke zlepšení zraku
pomáhá snižovat vysoký krevní tlak
může pomoci při pálení žáhy
obsahuje vysoký podíl železa



Zpět na předchozí stránku.

© 2019 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.