Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Pistácie loupaná jádra 100g

Pistácie loupaná jádra, Shalamar 100g
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:16504
Hmotnost položky:0.103 kg
Naše cena: 116 Kč
Skladem:zboží momentálně není sklademInformace o dostupnosti zboží můžete získat zde.
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

Položka je dočasně vyprodána. Zboží nelze objednat.

Pistácie jádra 100g

Složení: loupaná jádra pistácií. Může obsahovat stopy ořechů, arašídů a sóji. Skladujte v suchu a chladu. Země původu Írán. Vyrobeno v Anglii.

Jádra pistácií se často používají jako přísada do kari i sladkých dezertů. Najdete je i v receptech na našich stránkách. Používají se buď celé, nasekané nebo jemně mleté.

Jádra pistácií jsou nesolená, loupaná a čištěná.

Alergeny: Pistácie jsou alergen. může obsahovat stopy ořechů a mandlí.

Domácí pistáciová zmrzlina, která vás nadchne

Léto se ještě neloučí! A jedním z nejlepších způsobů jak si letní dny zpříjemnit je porce lahodné domácí zmrzliny. Možná už jste zkusili různé ovocné varianty a chcete vyzkoušet něco méně obvyklého. Pak mám pro vás výborný tip na poctivou pistáciovou. Pistáciová zmrzlina byla vždy jedna z mých nejoblíbenějších, a proto jsem od její domácí varianty měla velká očekávání. Především jsem chtěla, aby zmrzlina měla tu správnou sněhovou strukturu a nebyla to nakonec jen pistáciová dřeň. Hledala jsem recept bez vajec, kde se hmota před mražením nemusí vařit a následně ani prošlehávat. Jeden takový jsem nakonec našla, vyzkoušela a moje očekávání splnil na jedničku. Tato zmrzlina je prostě výborná – ať už ji budete servírovat jen tak nebo v luxusní čokoládové krustě, kterou si hravě připravíte během pár minut.

Potřebujete: 2 hrnky 40% šlehačky (40% není nutnost, ale každé procento navíc ve výsledku mile potěší), 1 hrnek kondenzovaného mléka, 1 a ¼ hrnku vody, 1 hrnek sušeného mléka (Sušené mléko 400g), 1 a ¼ hrnku !nesolených! pistácií (Pistácie loupaná jádra, 100g). (Ačkoli zde jako měrku uvádím „hrnek“ ve skutečnosti jsem použila 200g kelímek od kunínské 40% šlehačky. Tedy v receptu uvedené množství lze chápat i tak, že 1 hrnek = 200g).

Na čokoládovou krustu navíc potřebujete: čokoládu na vaření, kokosový olej (Kokosový olej KTC, 500ml) a prázdné papírové košíčky na muffiny.

Jak na to aneb trochu se v tom hrnkovém guláši zorientujme: Máme tu dva kelímky sladké 40% šlehačky. Jednu z nich ve velké míse vyšlehejte dotuha (opravdu doTUHA) a druhou ponechte tekutou. Ta velká mísa se za chviličku bude hodit, protože ostatní ingredience budete přidávat právě k tuhé šlehačce.

Teď si připravte pistácie: 1 hrnek rozemelte najemno (robot s noži na zeleninu je na to fajn) a ¼ hrnku rozsekejte nahrubo. V posledním přípravném kroku prostě jen smíchejte vodu se sušeným mlékem.

Teď už můžete všechny připravené ingredience spojit. Postup je následovný: 1) Sušené mléko rozpuštěné ve vodě promíchejte s tekutou šlehačkou a kondenzovaným mlékem. Přidejte pistácie, ale pár větších kousků nechte na závěrečné posypání zmrzliny těsně před tím, než ji šoupnete do mrazáku. Směs postupně a opatrně přimíchejte k dotuha ušlehané šlehačce. 2) Nalijte do plastového kontejneru s pevným zavíráním (zavírání je opravdu důležité, aby se ke zmrzlině nedostala vlhkost a netvořily se krystalky) nebo do čokoládových mističek. Zmrzlinu ještě posypte většími kousky nahrubo posekaných pistácií a dejte zmrazit.

Zmrzlinu už není třeba prošlehávat. Nechte v mrazáku několik hodin.

Tip na čokoládovou krustu: Rozpusťte pár kostek čokolády na vaření s kokosovým olejem. Jednotlivé košíčky na muffiny čokoládou vylijte. Nejdříve čokoládu nalijte na dno pohárku a pak krouživými pohyby až do okrajů košíčků. Košíčky dejte zmrazit. Zatuhnou poměrně rychle, takže je můžete připravit jen chvilku před tím, než se pustíte do přípravy zmrzlinové hmoty. Papírový pohárek zatím neodstraňujte a zmrzlinu plňte do košíčků. Dejte zmrazit. Papírový košíček stáhněte z jednotlivých porcí až těsně před servírováním.

Čemu se v Indii říká kish mish, jak si jej připravit a k čemu je dobrý? Dozvíte se zde: Rozinky zelené, 100g

Domácí pistáciové mléko

Potřebujete: 1 hrnek loupaných neslazených pistácií, 2-3 hrnky vody rozdělené na tři díly, špetka soli.

Postup: 1) Pistácie namočte do 1 hrnku vody na 8 hodin nebo přes noc. Vody dejte dostatek, protože pistácie ji hodně nasáknou.

2) Pistácie zceďte a propláchněte pod tekoucí vodou. Přendejte do stolního mixéru a umixujte s jedním hrnkem čisté vody na hladké hutné pyré. Přidejte poslední díl vody (cca 0,5 - 1 hrnek nebo dle potřeby) a znova mixuje několik minut dohladka. Přideje špetku soli.

Pistáciové mléko můžete použít přímo nebo před další přípravou zcedit přes jemné plátýnko - záleží jak máte výkonný mixér a zda je umixovaná hmota opravdu jemná a bez "drobečků". Pistáciové mléko skladujte v lednici a spotřebujte do tří dnů. Je normální, že se vytvoří sedlina. Proto před použitím mléko dobře protřepejte.

Pistáciové mléko můžete použít například pro výrobu pistáciového pudingu z chia semínek. Postup přípravy pistáciového pudingu z chia zde: Chia semínka, 500g

Mohlo by vás také zajímat:

Rozinky zelené, 100gRozinky sultánky, 100g, Mandle jádra, 100g

Datle čerstvé 550g



Zpět na předchozí stránku.

© 2017 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.