Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Tapioka perly, medium 500g

Tapioka perly, medium Heera 500g
Výrobce:P&B Foods
Katalog. číslo:11602
Hmotnost položky:0.502 kg
Naše cena: 73 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

500g, Tapioka perly medium

Složení: Tapiokový škrob ve formě perel. Vhodné pro přípravu tapiokového pudingu.

Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.

Tapioka je škrob získaný z kořene esculenta rostlinných druhů Manihot. Tuto prastarou surovinu údajně používali už Mayové. K dostání je ve formě moučky nebo různě velkých slisovaných perel. Tapioka je zdravým zdrojem karbohydrátů s nízkým obsahem cholesterolu a bez "nezdravých" tuků. Tapiokové perly obsahují vápník, fosfor, draslík a hořčík. Tapioka neobsahuje lepek a může být proto součástí bezlepkové diety.



Z tapiokových perel připravíte výborný přírodní pudink, kaši pro děti nebo ji použít jako zahušťovadlo do polévek (na způsob krupek nebo kapané zavářky), nebo krém do ovocných koláčů. Můžete ji též použít místo rýže. Tapioka má velmi příznivé účinky při potížích s trávením.

Tapioka obsahuje vápník, fosfor, draslík a hořčík. Je také dobrým zdrojem železa, kyseliny listové a vitamínu B. Tapioka je poměrně kalorická a velmi rychle a nadlouho vás zasytí.

 

Perly jsou zcela bez chuti, neobsahují žádné přidané látky, proto můžete během namočení i vaření tapioky přidat cukr, přírodní sirupy nebo esence.

Nutriční údaje uváděné výrobcem:

100g tapioky obsahuje přibližně 350 kalorií. Stejné množství dále obsahuje 88g sacharidů, 0,19g bílkovin, 0,02g tuku, 1mg hořčíku, 1,58mg železa a 0,1mg manganu. Tapioka je také přirozeným zdrojem omega-3 a omega-6 mastných kyselin.

Tapiokové želé z čerstvé pomerančové šťávy

Základem tohoto výborného osvěžujícího želé je tapioka a čerstvá pomerančová šťáva. Můžete ho ještě vylepšit libovolným ovocem. Já jsem do želé přidala trochu mangového pyré. Můžete dát rozmixované jahody nebo ovoce úplně vynechat. Želé se hodí i jako poleva na ovocné koláče. Servírovat jej můžete nejen v ovocných miskách (z ananasu nebo pomeranče, které jim dodají přírodní ovocnou chuť a vůni), ale i ve vysokých sklenicích prokládané bílým jogurtem a kousky ovoce.

1) Pomeranče dobře omyjte, rozpulte a pomocí ručního lisu vymačkejte co nejvíc šťávy. Na 2-3 hodiny namočte tapioku (Tapioka perly, medium 300g) do menšího množství vody smíchané s pomerančovou šťávou (na 1 pomeranč cca 2 lžíce suché tapioky). Tapioka po namočení zvětší objem asi 3x, pozor ať nedáte málo vody, zůstala by uvnitř tvrdá.

2) Až tapioka nabobtná, vlijte ji i s vodou do mixéru, přidejte přírodní cukr, mangové pyré v poměru 2 díly mangového pyré na 1 díl tapioky a vše umixujte dohladka. Směs vlijte do hrnce a opatrně přiveďte k varu (tapioka bude na dně hrnce ihned želírovat – míchejte odspodu). Povařte 15-20 minut na mírnou teplotu za stálého míchání, aby se přebytečná tekutina odpařila.

3) Jakmile tapiokové želé zhoustne, můžete ho nalít do pomerančových mističek a nechat v chladu ztuhnout. Po zatuhnutí podávejte.

 

Tradiční tapiokový pudink (4 porce) 

½ hrnku perel tapioky (Tapioka perly 500g), 2 vejce, 2 a 1/2 hrnku plnotučného mléka (nebo 1 hrnek smetany a zbytek polotučného mléka), ¼ lžičky soli, ½ hrnku třtinového cukru, ½ lžičky extraktu vanilky (případně nahraďte půlku třtinového cukru vanilinovým cukrem), konzervované mango (Mango plátky 850g

1) Stejně jako luštěniny tapioku před vařením namočte. Vodu slijte, tapioku zalijte mlékem, přidejte sůl a za stálého míchání přiveďte k varu. Pět minut vařte na co nejnižší teplotu a postupně přidávejte cukr. Stáhněte z plamene a  vedle v misce vyšlehejte vajíčka

2) K vajíčkům přidejte pár lžic horké tapioky tak, aby se teplota obou směsí vyrovnala. (Vajíčka by se neměla srazit, jako když je zaváříte třeba do polévky.) Směs vajíček pak vmíchejte k tapioce. Na mírném plameni tapiokový pudink znova přiveďte k varu, dokud nezačne houstnout. Vařte ještě dalších přibližně 10 minut a v závěru přidejte vanilkový extrakt. Podávejte teplé nebo vychlazené, posypané nasekanými pistáciemi a mandlemi (Pistácie loupaná jádra 100g, Mandle jádra 100g).

Pár tipů pro přípravu tapiokového pudinku:

Po vychladnutí tapiokový pudink ještě zhoustne. Nevařte jej tedy příliš do tuha. Jednotlivé vrstvy tapiokového pudinku můžete prokládat sezónním ovocem (ananas, borůvky, mango atd).

Mléko můžete nahradit kokosovým mlékem (Kokosové mléko 400ml). Do pudinku můžete nejdříve přidat jen samotné žloutky a bílky vyšlehat do pěny. Až pudink zhoustne, přidejte vyšlehané bílky a krátce povařte na velmi nízké teplotě). Pudink pak bude mít lehčí strukturu a zůstane nadýchaný.

Dezert z tapioky a kokosového mléka s ovocným přelivem

Tapioku jsem už vyzkoušela na mnoho způsobů a tentokrát jsem si „pohrála“ s formou servírování. Pokud hledáte inspiraci pro efektní zdravý dezert, zkuste tyhle tapiokové bábovičky…

Na pět bábovek potřebujete: 4 lžíce předem namočené tapioky (Tapioka perly 500g), 1 rozšlehané vejce, ½ hrnku kokosového mléka (Kokosové mléko 400ml) a ½ hrnku tučné smetany, špetka soli, ¼ hrnku třtinového cukru a 1 vanilkový cukr.

1) Smetanu smíchejte s kokosovým mlékem a přisypte namočenou tapioku. Za stálého míchání přiveďte k varu. Povařte asi pět minut a přidejte oba cukry. Stáhněte z plamene a opatrně zašlehejte vajíčko. Dejte pozor, aby se nesrazilo do hrudek. Znova přiveďte k varu a na (velmi) mírném plamenu povařte do zhoustnutí.

 

2) Silikonové formičky naplňte horkou tapiokovou kaší. Nechte vychladnout a ztuhnout. Nožem pak uvolněte horní okraj tapiokového pudinku od formičky – jako na obrázku. Protože je tapioka škrob, k silikonovému povrchu přilne celkem pevna nepůjde vyklopit. Tapiokovou bábovku vysvobodíte z formičky tak, že silikon obrátíte naruby a tapioku z ní „vyloupnete“ (viz. obrázek). Je to podstatně jednodušší, než to vypadá! Tapiokový dezert podávejte s jahodami rozmačkanými s trochou moučkového cukru (případně doplňte kopečkem citrónové zmrzliny.)  

 

Vpravo - tapioka namočená přes noc ve vodě, vlevo suchá tapioka. Namočená tapioka zvětší objem cca 1x. Půl hrnku tapioky v suchém stavu odpovídá cca 120gr a připravíte z něj čtyři porce pudinku.

 

 

 

 

...a takhle vypadá ten moment, kdy tapiokový pudink přestaňte vařit a nalijte do mističek.

Mohlo by vás také zajímat:

Mangová zmrzlina + návod na výrobu čokoládových košíčků: Mango pyré 850g

 

Šafránové Sandesh: Šafrán 1g

 



Zpět na předchozí stránku.

© 2019 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.