Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Koření na grilování Masala tandúri, 100g

Koření na grilování Masala tandúri, 100g
Obsahuje recept
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:31338
Hmotnost položky:0.102 kg
Naše cena: 46 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

100g, Koření na grilování Masala tandúri (Tandoori Masala)

Složení: koriandr, sůl, řecké seno, římský kmín, skořice, chilli, černý pepř, zázvor, cibule, česnek, muškátový květ, bobkový list, muškátový oříšek, citronová kyselina, hřebíček, kardamom, hořčičné semínko, protispékavá látka (silica), citrónový olej,kyselina citrónová, přírodní barvivo (extrakt z papriky a turmeriku), extrakt z červené řepy a celeru.

Skladujte v suchu a temnu. Země původu Indie.

Smě koření masala tandúri je podle slov našich zákazníků to nejlepší koření na grilování! Masala tandúri skutečně patří mezi naše nejprodávanější koření na grilování.

Tandúri masala je směs koření speciálně namíchaná pro pečení a grilování. Můžete ji použít i ke smažení na pánvi a masala tandoori dodá pokrmu „pečenou“ příchuť. Toto koření má specifickou vůni, která je ostrá a velmi kořeněná. Masala tandúri má pikantní jemně kyselou chuť, které dominuje koriandr a římský kmín. Ve směsi je i červené potravinářské barvivo, které pečenému masu dodá typickou načervenalou barvu.

Použití: Koření tandúri masala smíchejte s bílým jogurtem – je to ta nejrychlejší a nejlahodnější marináda na maso, zeleninu ale i domácí indický sýr panýr (viz. článek Recepty - návody). Marinujte několik hodin a pak opečte na grilu.

Směs masala tandúri můžete také na sucho opražit na pánvi a vmíchat do majonézy. Je to výborný dip třeba k pakorám (recept na pakory: Cizrnová mouka 1kg). 

HOVĚZÍ MASALA TANDOORI 

I když často (a ráda) zkouším nové recepty, existuje pár osvědčených, ke kterým se stále vracím a nedám na ně dopustit. Jedním z nich je i “Hovězí masala tandoori “. Nejmenovaný indický kuchař se se mnou pustil do rozepře, že něco jako „hovězí tandoori“ v jejich kuchyni přece vůbec neexistuje! Za prvé oni hovězí nejí, za druhé o tom receptu nikdy neslyšel a za třetí… Už ani nevím, co bylo za třetí, za čtvrté, za desáté… Bodejť by o tomhle receptu něco slyšel, když jsem si ho prostě jen tak vymyslela, uvařila – a ihned oblíbila! Možná do indické kuchyně opravdu nepatří, nevím, ale já ho mám ráda a komukoli ho uvařím (ano i těm skeptickým strávníkům z končin, jimž se přezdívá „kořenka světa“), spokojeně si pomlaskává a nenechá na talíři ani drobek.


V čem je hovězí tandoori tak báječné? Je super-jednoduché na přípravu (zvládnete ho i se zavázanýma očima), v receptu nečíhá žádná záludnost, která by mohla výsledek nenávratně pokazit a stačí pouze jediná ingredience k tomu, aby rozehřála vaše smysly a poškádlila fantazii „čím, že je maso dochuceno…?“ …a čím je tedy dochuceno? Hádáte správně – směsí
masala tandoori. Indická směs koření Masala Tandoori se hodí k masu i zelenině a využijete ji naprosto všude - k přípravě tradičních indických jídel i těch zcela netradičních – třeba hovězímu tandoori… ;-)

Budete potřebovat: 1/2 kila falešné hovězí svíčkové, 2 střední cibule pokrájené na kostky, 1 lžíce červené papriky (Paprika mletá 100g), 2 lžíce tandoori masala (Koření na grilování Masala tandúri, 100g), 1/2 plechovky nakládaných rajčat (Loupaná rajčata v tomatovém nálevu 400g) - trochu je rozmačkejte vidličkou nebo tyčovým mixérem, tuk na smažení, sůl, kukuřičný škrob (Kukuřičný škrob, maizena 150g) nebo hladká mouka.

Postup je opravdu jednoduchý:
1) Na tuku zpěntě cibulku a hned přidejte mletou papriku a tandoori masala. Krátce osmahněte a přisypte maso pokrájené na větší kostky. Maso opečte, osolte a duste ve vlastní štávě.

2) Jakmile se šťáva vydusí na tuk, poprašte škrobem nebo moukou, osmahněte a vmíchejte rajčata. Přidejte trochu vody nebo vývaru a duste doměkka (pokud nemáte tlakový hrnec cca 2 hodiny).

3) Měkké maso přendejte na vyhřátý talíř a omáčku sceďte přes husté síto. Maso vraťte do omáčky a prohřejte. Hotové ještě lehce poprašte směsí tandoori. Podávejte s basmati rýží (Basmati rýže 1 kg).

Grilované kuře Tandúri Masala

Budete potřebovat: 1kg kuřecího masa pokrájeného na kostky, 6 lžic koření tandúri masala, 1 hrnek bílého hutného jogurtu, 1 lžička utřeného česneku, sůl podle chuti, olej.

1) Koření masala tandoori smíchejte s jogurtem, česnekem a dvěmi lžícemi rostlinného oleje. Podle chuti dosolte. Do marinády nasypte kuřecí kostky, promíchete, aby se maso obalilo ze všech stran. Nechte v chladu odležet 12 hodin.

 

2) Maso dejte na gril a opečte dohněda - nejdříve prudce, aby šťáva zůstala uvnitř, potom snižte teplotu a dopékejte pomaleji, dokud maso není zcela měkké. Během grilování můžete podle potřeby potřít kuřecí kousky olejem. Před podáváním zakápněte limetkovou šťávou.

Mohlo by vás také zajímat:

Thajské žluté kari od mistra kuchaře Jiřího Štifta: Turmerik (kurkuma) mletý 100g



Zpět na předchozí stránku.

© 2018 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.