Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Kokosové mléko TRS, 400ml

Kokosové mléko TRS, 400ml
Obsahuje recept
Výrobce:TRS
Katalog. číslo:19068
Hmotnost položky:0.402 kg
Naše cena: 50 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

Kokosové mléko TRS 400ml

Složení: kokosový extrakt 84%, voda 15,77%, E466, emulgátor, E435, sacharoza, stabilizátor, E415,konzervant, potassium metabisulphite E224.

Země původu Thajsko.

Uchovejte v chladu a suchu.

Mnoho lidí podceňuje výživové hodnoty kokosového mléka. Možná i Vás překvapí nutriční hodnoty, které se skrývají v pouhé sklenici tohoto nápoje.

Kalcium       "stavební prvek" pro zdravé zuby a kosti - cca 38.4 mg

Magnesium  uvádí do rovnováhy krevní tlak a zmírňuje ztuhlost svalů - cca 89 mg

Draslík        životabudič a zdroj vaší energie - 631 mg

Fosfor         zlepšuje pevnost kostí a kloubů, podporuje funkčnost ledvin 240 mg

Šálek kokosového mléka obsahuje 13,3g karbohydrátů, proto je též zařazeno do diet s nízkým příjmem karbohydrátů. Kokosové mléko má sladkou chuť, přesto je však obsah cukru relativně nízký - cca 8 g na jeden šálek.

KUŘECÍ KOKOSOVÉ KARI

Kuřecí kokosové kari bylo jedním z prvních, které jsem z indicko-pákistánské kuchyně ochutnala. Díky jeho nasládlé nepříliš pikantní chuti pro mě bylo vlídným počátkem kořeněné a někdy dosti pálivé cesty za tajemstvím rozmanitých indických chutí. Ačkoli v indických restauracích patří kokosové kari k nejčastěji objednávaným, v domácké kuchyni se s ním v této klasické podobě moc často nesetkáte. I já jsem si později mnohem víc oblíbila klasická ostře kořeněná jídla a kokosové kari je na můj vkus už příliš sladké. Přesto se ráda občas vrátím na začátek a s nostalgií si vychutnám jemnou chuť kokosové omáčky. Dnešní recept je vynikající v tom, že je rychlý, jednoduchý a potřebujete na něj minimum ingrediencí.

Na dvě velké porce potřebujete: 2 kuřecí stehenní řízky bez kosti pokrájené na menší kousky, 1 velká jemně pokrájená cibule, 1 střední rajče bez slupky rozsekané nadrobno, 1 lžička pasty zelené chilli (Pasta Zelené chilli, 240ml), 1 plná lžička pasty česnek a zázvor (Pasta česnek & zázvor, 250ml), plechovku kokosového mléka (Kokosové mléko 400ml), 1 plnou lžičku celého římského kmínu (Římský kmín celý 100g), sůl, turmerik (Kurkuma mletá, turmerik 100g), mletou garam masalu (Koření Garam Masala mletá 100g), trochu vody, listky koriandru na posypání(Koriandr sušené listy 25g).

Postup je opravdu snadný...

1) Na dostatečném množství rozpáleného tuku nejdříve opečte celý římský kmín. Snižte teplotu a vmíchejte všechno najednou: cibuli, obě pasty (česnek a zázvor plus zelené chilli), turmerik a garam masalu. Asi po šesti minutách pomalého opékání přidejte kuřecí maso, promíchejte a nasypte k němu rajče.

2) Po deseti minutách vlijte k masu celý obsah plechovky kokosového mléka. Podle chuti osolte a přidejte malé množství vody tak, aby vše bylo ponořené. Přikryté duste 30 minut nebo dokud maso není zcela měkké a tuk se začne oddělovat od omáčky. Přidejte koriandrové lístky (čerstvé nebo sušené) a podávejte s basmati (Basmati rýže 5 kg) nebo jasmínovou rýží (Thajská jasmínová rýže 5kg).


KOKOSOVÉ KORMA KARI

1 cibule, 1 malé rajče, zelené chilli (množství podle chuti, lze nahradit pastou: Pasta Zelené chilli 240ml, 3 stroužky česneku a 2x větší díl zázvoru (nebo Pasta česnek & zázvor 250ml), 2 pokrájená kuřecí prsa, celá plechovka kokosového mléka (Kokosové mléko 400ml), římský kmín (Římský kmín mletý 100g), sůl, červené chilli mleté Chili extra pálivé mleté 100g (nemusí být nechcete-li kari moc pálivé), turmerik (Turmerik (kurkuma) mletý 100g), garam masala (Koření Garam Masala mletá 100g), hrst čerstvého koriandru na posypání, olej nebo máslo ghí (Máslo ghí (Ghee) 500g.) Všechno sušené koření - od každého cca 1 necelá lžička.

 
1. Na másle ghí nebo oleji zpěňte pokrájenou cibuli spolu se zázvorem, česnekem a čerstvými chilli papričkami. Přidejte všechno mleté koření – římský kmín, turmerik, garam masalu a chilli mleté (pokud je dáváte). Podle chuti osolte. 
2. Po pěti minutách přidejte kuřecí maso a rajče nakrájené na kostky. Maso opečte ze všech stran a duste deset minut. Pak přidejte celou plechovku kokosového mléka, čerstvý koriandr a trochu vody. Vařte třicet minut na středním ohni. (Případný přebytek tekutiny nechte odpařit). Podávejte s plackami nebo rýží. Tento předpis stačí na tři porce kari.

Krémové kari s opečenými brambůrky:  KASHMIRI DUM ALOO

Zajímavá varianta vegetariánského kari: Opečené brambůrky v krémové kokosové omáčce. Brambory se opékají předem i se slupkou a do kari je přidáte až na závěr. Kupte ty nejmenší jaké najdete. Pokud máte brambory velké, nejdříve je rozkrájejte na půlky nebo čtvrtky. K tomuto kari se jako příloha hodí placky, ale výborná je i kokosová rýže.

Budete potřebovat: 10 nových brambor i se slupkou, 1 hrnek kokosového mléka (Kokosové mléko 400ml), 1 lžíce mleté garam masaly (Koření Garam Masala mletá 100g), 1 lžíce mletého koriandru (Koriandr mletý 100g), malou hrst spařených oloupaných mandlí (Mandle jádra 100g), necelá lžíce čerstvého zázvoru pokrájeného na větší kousky, ½ lžíce turmeriku (Turmerik (kurkuma) mletý 100g), ½ lžíce cukru, olej nebo máslo ghí (Máslo ghí (Ghee) 500g), zelené chilli – množství podle chuti (Pasta Zelené chilli 240ml), 1 lžíce limetkové šťávy, hrst čerstvé máty a koriandru.

Na marinádu k bramborám: 3 lžíce oleje, plná lžička kurkumy, sůl, chilli podle chuti (Chili extra pálivé mleté 100g).

1. Brambory propíchejte vidličkou a dobře obalte ve směsi oleje, červeného chilli, kurkumy a soli. Přendejte do trouby a opékejte na roštu při 200°C přibližně půl hodiny.

2. Na tuku opečte všechno mleté koření (protože je koření mleté, opékejte jen krátce a na nízkou teplotu, aby se nespálilo.) Pak přidejte pokrájený čerstvý zázvor, mandle, sůl a půl hrnku kokosového mléka. Podle potřeby zastříkněte vodou a vařte na mírném ohni 15 minut.

3. Směs umixujte dohladka ponorným nebo stolním mixérem. Přidejte cukr, limetkovou šťávu a opečené brambory. Vařte na mírném ohni dalších deset minut. Podle potřeby přidejte trochu vody, pokud je omáčka hustá a připaluje se.

4. Po deseti minutách vmíchejte do omáčky zbytek kokosového mléka a hrst čerstvých bylinek (máta, koriandr). Promíchejte. Dále už nevařte a podávejte.

Mohlo by vás také zajímat

Knížka Mango, láska a kari

Padesát receptů indické kuchyně promíchané v pikantním sladko-kyselém příběhu... :-)

V knížce najdete nejen některé recepty z těchto stránek, ale i ty které jsem zde ještě neměla čas uveřejnit, například: Kuřecí balti kari s hráškem a panýrem, Hovězí Bombaj byriani, Kuře karahi v mátové omáčce, Jehněčí kari s cuketou a mnoho dalších...

Knižní antoace:

Všechny chutě Indie, okořeněné špetkou lásky! Co vás čeká, když se rozhodnete, navzdory skepsi vašeho okolí, otevřít si obchod s indickým kořením a proniknout do tajů této orientální kuchyně? A co když vám to celé ještě okoření láska? (Celá anotace a ukázka z knihy zde: Mango, láska a kari)

400 Kokosové mléko TRS. Složení: kokosový extrakt 84%, voda 15,77%, E466, emulgátor, E435, sacharoza, stabilizátor, E415,konzervant, potassium metabisulphite E224 (alergen).Výrobce TRS Wholesale Co Ltd. Datum spotřeby viz. obal. Baleno v Anglii.



Zpět na předchozí stránku.

© 2017 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.