Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Kokosové mléko AROY-D, 1L

Kokosové mléko AROY-D, 1L
Výrobce:Thai Agri Foods
Katalog. číslo:19071
Hmotnost položky:1.003 kg
Naše cena: 96 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

1L, Kokosové mléko Aroy-D

Velmi kvalitní hutné kokosové mléko z thajských ořechů. Kokosové mléko je vhodné jako přísada do slaných i sladkých pokrmů, k přípravě omáček asijské i indické kuchyně, do nápojů, sladkých dezertů apod.

Litrové balení kokosového mléka je v krabici nikoli plechovce!

Složení: 60% kokosový extrakt, voda. Země původu Thajsko.

Uchovejte v chladu a suchu. Po otevření skladujte v lednici a spotřebujte během dvou dnů.

Mnoho lidí podceňuje výživové hodnoty kokosového mléka. Možná i Vás překvapí nutriční hodnoty, které se skrývají v pouhé sklenici tohoto nápoje:

Kalcium       "stavební prvek" pro zdravé zuby a kosti - cca 38.4 mg

Magnesium  uvádí do rovnováhy krevní tlak a zmírňuje ztuhlost svalů - cca 89 mg

Draslík        životabudič a zdroj vaší energie - 631 mg

Fosfor         zlepšuje pevnost kostí a kloubů, podporuje funkčnost ledvin 240 mg

Šálek kokosového mléka obsahuje 13,3g karbohydrátů, proto je též zařazeno do diet s nízkým příjmem karbohydrátů. Kokosové mléko má sladkou chuť, přesto je však obsah cukru relativně nízký - cca 8 g na jeden šálek.

(21.6. 2018) Limetková zmrzlina z kokosového mléka

Fantastická domácí zmrzlina s jednou zvláštní ingrediencí - neuhádnete jakou!


Tahle vynikající domácí zmrzlina je pro mě skutečným objevem roku. K její přípravě nepotřebujete zmrzlinovač, neobsahuje smetanu, vajíčko ani mléko. Složení zmrzliny je čistě rostlinné. Má úžasně krémovou hutnou konzistenci. Dominuje jí trpká chuť limetky a osvěžujícího kokosu.

Jo a ta podivná ingredience..? Tak tedy pozor (a pryč se všemi předsudky) - je to avokádo! Avokádo, které zmrzlině přidá na hutnosti, krémovosti, ale chuťově se takřka ztrácí daleko za limetkou, kokosem i agáve sirupem. Vyzkoušejte ji.Je dokonalá!

Potřebujete: dvě avokáda (pouze černá, měkká), 1/2 hrnku čerstvě vymačkané limetkové šťávy (odpovídá cca 4ks malých limetek. Použijte čistou šťávu bez dužiny a peciček - můžete přecedit přes jemné sítko), 1/2 hrnku agáve sirupu (nebo javorového sirupu), 1 hrnek kokosového mléka (Kokosové mléko AROY-D, 1L), 1/2 hrnku kokosového oleje (Kokosový olej 100%, Top op 500ml v tekuté formě).  (Uvedené množství naplní zmrzlinový kontejner o objemu 1L. Míra "hrnek" = cca 250ml)

Postup: 1) Všechny uvedené ingredience rozmixujte dohladka. Hmotu ochutnejte a případně doslaďte nebo přidejte limetkovou šťávu. Vše nalijte do vhodné nádobky, kterou můžete dát do mrazáku a je opatřena víčkem, které těsně přiléhá. Nádobka musí být uzavřena opravdu pevně, aby se na zrmzlině netvořily krystalky.

2) Zmrzlinu dejte do mrazáku cca na dvě hodiny a pak ji zlehka prošlehejte elektrickým šlehačem. Dejte znova do mrazáku a tento postup zopakujte ještě alespoň jednou. Zmrlizna je pak nadýchanější. klidně zopakujete ještě dvakrát. Není nutné, ale na výsledku to bude znát. Dobrou chuť a krásné léto! 

(Uvedené množství naplní zmrzlinový kontejner o objemu 1L. Míra "hrnek" = cca 250ml)

(30.3. 2017) Domácí sýr panýr v křupavé kořeněné slupce se zeleným hráškem v krémové omáčce z kokosového mléka se špetkou kurkumy a garam masaly… Bezmasé kari MATAR PANEER je jednoduché a přesto (nebo právě proto?) tak lahodné!

Na dvě vydatné (nebo 3 normální) porce potřebujete: 1 hrnek mraženého hrášku, hrst kešu ořechů (Kešu ořechy, zlomky Shalamar 400g), panýr ze 2L tučného mléka (jak vyrobit panýr - viz. níže), 1 velká bílá cibule pokrájená najemno, 2 střední rajčata pokrájená na kostky, 1 lžička zelené chilli pasty (Pasta Zelené chilli, Schani 240ml), 1 lžička mleté garam masaly (Koření Garam Masala mletá 100g), 1 vrchovatá lžička pasty česnek se zázvorem (Pasta česnek & zázvor, Top op 300g), 1 hrnek kokosového mléka (Kokosové mléko AROY-D, 400ml), 1 lžička celého římského kmínu (Římský kmín celý TRS 100g), 1 menší lžička cukru, cca 1 lžička kurkumy (Kurkuma mletá, turmerik TRS 100g), lžička směsi Koření na grilování Masala tandúri, 100g  sůl, olej.

Postup: 1) Na rozpáleném oleji opečte celý římský kmín. Jakmile se koření krásně rozvoní, přimíchejte pastu česnek se zázvorem, krátce opečte a vmíchejte cibuli a chilli pastu (pokud dáváte). Až cibulka zesklovatí, přisypte kešu ořechy a rajčata. Přiejte koření kurkumu, sůl a garam masalu. Vše pomalu zakryté duste 30 minut. Můžete přidat malé množství vody, ale před koncem varu ji nechte z větší části vyvařit.

2) Vše rozmixujte ponorným mixérem. Vzniklá pasta musí být úplně jemná (bez „krupičky“ z kešu ořechů). Přidejte kokosové mléko a cukr. Promíchejte, podle potřeby opět přidejte malé množství vody a duste dalších 30 minut, aby se všechny chutě dokonale propojily.

3) Vedle v pánvi rozehřejte olej na střední teplotu. Kostky panýru lehce obalte ve směsi koření na grilování Masala tandúri. Panýr krátce opečte ze všech stran. Vyjměte děrovanou lžící a přendejte na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk. Do stejného oleje nasypte mražený hrášek, za stálého promíchávání opékejte 1-2 minutky.
Opečený panýr i hrášek nasypte do hotové kari omáčky. Na závěr můžete kari vylepšit čerstvým koriandrem. Podávejte s plackami a basmati rýží (
Basmati rýže).

Pár tipů na závěr:

Jak si velice jednoduše a jen ze dvou ingrediencí připravíte indický panýr, zjistíte zde:

Výroba indického sýru Panýr

Na uvedený recept jsem použila 2 litry mléka. Z něho by mělo vzniknout cca 330g panýru. Pokud by panýr vážil víc je to tím, že je špatně vyždímaný. Během přípravy a vaření se bude drolit a rozpadat.

1 rajče jsem v receptu nahradila 5 malými cherry rajčátky pro lepší a sladší chuť

V receptu uvádím lžičku chilli pasty, která do něj patří, ale žádné chilli jsem tentokrát nedávala, protože jídlo bylo i pro malé dítě. Toto je právě jeden z těch receptů, které si opravdu oblíbíte, pokud se indické kuchyně nechcete vzdát, ale chilli z nějakého důvodu nemůžete použít. I bez chilli je toto kari vynikající.

Sýr ani mražený hrášek nemusíte samostatně opékat na oleji. Stačí je prostě vmíchat do kari a společně prohřát. Ušetříte tím několik kalorií navíc a zároveň ochudíte chuťové pohárky - volba je na vás... :-)

Inspirujte se dalšími recepty s kokosovým mlékem:

Thajské krevetové kari s ananasem: Thajská kari pasta červená, 400g

Thajské žluté kari od mistra kuchaře Jiřího Štifta: Turmerik (kurkuma) mletý 100g

Tradiční tapiokový pudink: Tapioka perly 500g

 

Mohlo by vás také zajímat:

Knížka Mango, láska a kari

Padesát receptů indické kuchyně promíchané v pikantním sladko-kyselém příběhu... :-)

V knížce najdete nejen některé recepty z těchto stránek, ale i ty které jsem zde ještě neměla čas uveřejnit, například: Kuřecí balti kari s hráškem a panýrem, Hovězí Bombaj byriani, Kuře karahi v mátové omáčce, Jehněčí kari s cuketou a mnoho dalších...

Knižní antoace:

Všechny chutě Indie, okořeněné špetkou lásky! Co vás čeká, když se rozhodnete, navzdory skepsi vašeho okolí, otevřít si obchod s indickým kořením a proniknout do tajů této orientální kuchyně? A co když vám to celé ještě okoření láska? (Celá anotace a ukázka z knihy zde: Mango, láska a kari)



Zpět na předchozí stránku.

© 2018 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.