Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Kokosové mléko AROY-D, 400ml

Kokosové mléko AROY-D, 400ml
Obsahuje recept
Výrobce:Thai Agri Foods
Katalog. číslo:19070
Hmotnost položky:0.402 kg
Naše cena: 68 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

400ml, Kokosové mléko Aroy-D

Velmi kvalitní hutné kokosové mléko z thajských ořechů. Kokosové mléko je vhodné jako přísada do slaných i sladkých pokrmů, k přípravě omáček asijské i indické kuchyně, do nápojů, sladkých dezertů apod.

Složení: 60% kokosový extrakt, voda. Země původu Thajsko.

Uchovejte v chladu a suchu. Po otevření skladujte v lednici a spotřebujte během dvou dnů.

Mnoho lidí podceňuje výživové hodnoty kokosového mléka. Možná i Vás překvapí nutriční hodnoty, které se skrývají v pouhé sklenici tohoto nápoje:

Kalcium       "stavební prvek" pro zdravé zuby a kosti - cca 38.4 mg

Magnesium  uvádí do rovnováhy krevní tlak a zmírňuje ztuhlost svalů - cca 89 mg

Draslík        životabudič a zdroj vaší energie - 631 mg

Fosfor         zlepšuje pevnost kostí a kloubů, podporuje funkčnost ledvin 240 mg

Šálek kokosového mléka obsahuje 13,3g karbohydrátů, proto je též zařazeno do diet s nízkým příjmem karbohydrátů. Kokosové mléko má sladkou chuť, přesto je však obsah cukru relativně nízký - cca 8 g na jeden šálek.

Tapiokový puding z kokosového mléka - bez lepku a bez laktózy (1.8.2018)


Já a tapiokový puding... To byla hodně dlouhá cesta. Když jsem ho uvařila poprvé, byla jsem zklamaná. Vysvětlovala jsem si to tím, že se mi asi nepovedl. Druhé zklamání přišlo, když jsem byla indickými kamarády ujištěna, že se povedl - je prý "výborný" a přesně takhle má chutnat... Na dlouho jsem tapioku vypakovala z jídelníčku, abych se k ní později vrátila. A to, když jsem kvůli synovi musela držet bezmléčnou dietu. Tapioka se náhle jevila jako ideální varianta. Chvilku trvalo, než jsem vypilovala přesný poměr tekutiny a tapiokových kuliček aby puding nebyl ani moc tekutý ani moc hutný a vyzkoušela několik různých příchutí. Postupně jsem tapioce přicházela na chuť a dnes ji připravuji pravidelně každý týden. Nejenže mám dobrý pocit z toho, že dělám něco prospěšného pro své tělo, ale dokonce si na ní i pochutnám!

Proč je dobré přijít tapioce na chuť:

  • tapioka obsahuje vápník, fosfor, draslík a hořčík. Je také dobrým zdrojem železa, kyseliny listové a vitamínu B.
  • Tapioka je přirozeným zdrojem omega-3 a omega-6 mastných kyselin.
  • Tapiokové perly jsou zdravým zdrojem karbohydrátů s nízkým obsahem cholesterolu.
  • Tapioka neobsahuje lepek.

Tapiokový puding z kokosového mléka (bez lepku a laktózy)

Potřebujete (na 4 porce): 1/2 hrnku tapiokových perel Tapioka perly 500g (hrnek = 250ml), 1 plechovku kokosového mléka (Kokosové mléko AROY-D, 400ml), 1/2 plechovky vlažné vody, agáve sirup nebo třtinový cukr (cca 1-2  lžíce - dávám "podle oka" a aktuálního rozpoložení).

Postup: 1) Tapiokové kuličky nasypte do mísy a přidejte kokosové mléko, vodu i sladidlo (cukr nebo sirup). Nechte namočené přes noc nebo aspoň 4 hodiny. Na středním plameni pomalu přiveďte k varu a za stálého míchání vařte 15 minut. Míchejte stále - a odspodu! Tapioka se lepí na dno hrnce a želíruje.

2) Cca po 15 minutách stáhněte a nalijte do připravených misek. Tapioka po vychladnutí ještě lehce zhoustne, nevařte ji proto úplně do tuha. Správná konzistence je podobná jako u klasického pudingu. Na puding navrstvěte čerstvé ovoce podle chuti a posypte rozsekanými kešu ořechy.

Poznámka: Některé recepty uváději, že tapioku stačí namočit jen na 20 minut, případně namočení tapioky předem vůbec nezmiňují. Vyzkoušela jsem i tyto varianty a opravdu je nutné tapioku namočit na několik hodin. Ve středu kuliček zůstaly tuhé středy a nepomohl ani delší čas varu.

Kuřecí tikka masala v kokosové omáčce (13.2. 2017)

Kuřecí tikka masala (nebo-li "chicken tikka masala") je jedno z mála kari, do kterého nedávám žádné chilli a po kterém nepotřebuji sladký dezert. Proč? Protože kombinace mandlí, smetany a kokosového mléka je prostě dokonalá!! Nic dalšího už netřeba. Kdybych snad někdy měla pohostit zarytého odpůrce indické kuchyně, připravila bych mu právě kuřecí tikka masalu. Příprava sice není zrovna z nejrychlejších, ale pro mě je to sváteční jídlo plné indického optimismu, radosti a slunce. Po dlouhé zimě a chladných dnech je tahle krémová omáčka s křehkýmikousky masa ten nejllepší způsob jak dopnit enrgii!


Potřebujete: 2 kuřecí řízky nakrájené na kostky. Na marinádu: 3 lžíce kokosového mléka (spotřebujete celou 400g plechovku – pár lžic na marinádu a zbytek do omáčky Kokosové mléko AROY-D, 400ml), 2 lžíce hutného bílého jogurtu, trocha oleje, 1/2 lžičky od každého: mletý římský kmín (Římský kmín mletý TRS 100g), mletý koriandr (Koriandr mletý 100g), červená paprika (Paprika mletá TRS 100g), mletá garam masala (Koření Garam Masala mletá 100g).
Na tikka masalu: 1 střední cibule pokrájená na droboulinké kousky (případně ji umixujte, aby byla opravdu jemná), lžička mletého koriandru a římského kmínu, vrchovatá lžička zázvorovo-česnekové pasty (
Pasta česnek & zázvor, Top op 300g), plná lžíce strouhaného kokosu (Kokosová moučka TRS 300g), menší hrst oloupaných mandlí (Mandle neloupaná jádra, Shalamar 400g), plechovka kokosového mléka, 3 lžíce tučné smetany na vaření, necelá plechovka krájených rajčat (asi ½ - ¾ Krájená rajčata v tomatovém nálevu TRS 400g), lžičku mleté papriky, turmeriku (Kurkuma mletá, turmerik TRS 100g), pískavice (Pískavice 100g,) a garam masaly.

Postup:
1) Smíchejte všechny suroviny uvedené na marinádu a kuřecí kousky několik hodin marinujte.
2) Naložené maso opečte na oleji a dejte prozatím stranou.
3) Ve stolním mixéru umixujte rajčata, kokosové mléko, mandle a strouhaný kokos. Na středně rozpáleném oleji několik minut opékejte cibuli a zázvorovo-česnekovou pastu. Přidejte mletý římský kmín a koriandr a koření krátce opečte. Zde doporučuji dávat trochu pozor a směs míchat, aby se mleté koření nepřipálilo.

4) Přidejte rozmixovanou pastu a zbylé koření (papriku, garam masalu, turmerik, pískavici). Podle chuti osolte, přidejte trochu vody a na nízký stupeň pomalu vařte 30 minut.
5) Do omáčky přidejte opečené kousky masa a kari zjemněte trochou smetany. Pokud je třeba podlijte trochou vody a vařte dalších 20 minut, nebo dokud maso není zcela měkké a tuk se od omáčky oddělí. Hotové kari sypte čerstvým koriandrem a podávejte s plackami čapátí nebo basmati rýží.

Poznámka: Indové milují veselé barvy. A to úplně všude – i na talíři. Některá kari získají barvu kořením, ale velmi často si kuchaři - zejména ti co vaří v restauracích, pomáhají potravinovým barvivem. Červená a žlutá frčí nejvíc. Přidávají je do marinád i omáček. Umělé barvivo je samozřejmě efektnější, než to přírodní, které je obsažené v koření. Kari na obrázku jsem též dobarvila špetkou červené potravinářské barvy. Pokud ji vynecháte, výsledná barva kari nebude tak zářivá. Jak jsem už říkala, Tikka masala je pro mě sváteční jídlo – veselé a optimistické… Proto si myslím, že si trochu té barevné jásavosti zaslouží! :-)

Mohlo by vás také zajímat:

Knížka Mango, láska a kari

Padesát receptů indické kuchyně promíchané v pikantním sladko-kyselém příběhu... :-)

V knížce najdete nejen některé recepty z těchto stránek, ale i ty které jsem zde ještě neměla čas uveřejnit, například: Kuřecí balti kari s hráškem a panýrem, Hovězí Bombaj byriani, Kuře karahi v mátové omáčce, Jehněčí kari s cuketou a mnoho dalších...

Knižní antoace:

Všechny chutě Indie, okořeněné špetkou lásky! Co vás čeká, když se rozhodnete, navzdory skepsi vašeho okolí, otevřít si obchod s indickým kořením a proniknout do tajů této orientální kuchyně? A co když vám to celé ještě okoření láska? (Celá anotace a ukázka z knihy zde: Mango, láska a kari)



Zpět na předchozí stránku.

© 2018 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.