Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Datle čerstvé 500g

Datle čerstvé 500g
Výrobce:Pamir Food
Katalog. číslo:31573
Hmotnost položky:0.552 kg
Naše cena: 118 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

500g, Datle čerstvé 

Složení: čerstvé datle s peckami. Neobsahuje cukr ani konzervanty. Skladujte v suchu a chladu. Země původu Írán.

Váha balení se může lišit +/- 50g v závislosti na obsahu vody datlí. Skladujte v chladu.

Ručně sbírané datle prvotřídní kvality. Na rozdíl od běžně dostupných datlí nejsou "lepivé", ale jejich slupka je krásně pevná. Mají přirozeně sladkou ovocnou chuť.

Tyto datle jsou určeny k přímé konzumaci nebo k dalšímu zpracování ve studené i teplé kuchyni. Z datlí můžete připravit sladké dezerty, zákusky nebo koktejly. Můžete je přidat do ovocných chutney (Chutney Tamarind & datle 240ml) a do omáček k masu (podobně jako švestky).

Datle skladujte v suchu a chladu. Před konzumací nebo dalším zpracování je opláchněte pod tekoucí vodou.

Datle jsou cenným zdrojem vitamínů A a B, železa, vápníku, mědi a draslíku. Navzdory sladké chuti datle nezvyšují hladinu cukru v krvi.

 

Pozdrav z ráje: Datlovo-ořechové bonbónky v kakaové slupce

Potřebujete: 1 hrnek vypeckovaných umytých datlí, 1 hrnek kešu ořechů (Kešu ořechy, zlomky Shalamar 400g). Hořké kakao a půlka mandle na ozdobu (Mandle neloupaná jádra, Shalamar 400g).

Postup: Datle a kešu nasypte do robotu a rozsekejte na hrubší pastu. Tvarujte kuličky, které obalte v hořkém kakau a navrch ještě vtlačte půlku mandle.

Datle jsou sami o sobě opravdu velmi sladké a hořké kakao s nimi příjemně kontrastuje. Těsto z daltí a kešu můžete ještě zakápnout trochou rumu.

Tvarování kuliček je samozřejmě nejjednodušší ale nemusíte se omezovat pouze na tento tvar. Těsto můžete vtlačovat i do formiček. Ideální jsou silikonová tvořítka na led nebo čokoládu, ze kterých jde pak hotový tvar snadno „vyloupnout“.

Můžete je na chvilku vložit do lednice a nechat zatuhnout. Půjdou pak od formiček lépe oddělit. Případně můžete použít klasické kovové formičky, které si předem vyložte potravinovou fólií a těsto vtlačujte do fólie. Snadno pak fólii i s hotovým tvarem z formičky vytáhnete.

Nepečený datlový dezert s pistáciemi

Mezi tím co je chutné a co zdravé, je občas nutné udělat kompromis. Naštěstí to neplatí vždy. Jedním z příkladů může být i tento vynikající dezert, jehož korpus tvoří pouze čerstvé datle, kešu a pistácie. Dezert z datlí se obejde bez vajec, mouky, přidaného sladidla a dokonce jej není třeba ani péct!  

Potřebujete: 1 hrnek datlí (Datle čerstvé 550g), 1/2 hrnku kešu ořechů (Kešu ořechy, zlomky 400g), ½ hrnku loupaných nesolených pistácií (Pistácie loupaná jádra, 100g), hrst sultánek (Rozinky sultánky, 100g), 2 lžičky kakaa, 1 velmi zralý (až přezrálý) banán (nejlepší je ten s hnědou slupkou), 2 lžíce arašídového másla (Arašídové máslo 350g, PindaKaas).

Postup: 1) Datle dobře omyjte v sítu pod tekoucí vodou a zbavte pecek. Přendejte do kuchyňského robotu, přisypte kešu ořechy, sultánky a pistácie a vše rozsekejte na hrubší pevnou pastu. Vzniklou hmotu vtlačte na dno formy. (Pokud si jako já práci rádi komplikujete, korpus nedávejte do formy, ale vtlačujte do silikonových mističek na muffiny :-)). Prozatím vložte do lednice.

2) Banán rozmačkejte vidličkou na kaši. Přidejte arašídové máslo a kakao. Vše rozmíchejte a vzniklým krémem potřete datlový korpus.

3) Hotový dezert nechte vychladit nejlépe přes noc. Pokud nechcete tak dlouho čekat, vložte na 30 minut do mrazáku. Dezert musí být dostatečně tuhý, aby šel dobře krájet (nebo vyklopit z formiček).

Tipy pro přípravu nepečeného dortu z datlí: Čokoládový krém můžete ještě posypat nasekanými pistáciemi nebo strouhaným kokosem.

Datle které nejsou čerstvé, namočte před přípravou na půl hodiny do teplé vody.

Pokud nemáte dobře vyzrálý banán, můžete čokoládový krém dosladit dvěmi lžícemi medu.

Pro snažší vtlačení korpusu do formiček potřete prsty kouskem přepuštěného másla ghí nebo oleje. Hmota se pak nelepí na prsty.

Souprava na datle v čokoládě s mandličkami (31.11.2016)

Minulý rok mě zaujaly dárkové soupravy na výrobu brownies v láhvi. Mouka, čokoládové pecičky, koření a soda - vše připraveno v jedné sklenici, kterou obdarovaný pouze vyklopí do misky, promíchá s mlékem a během chviličky si může pochutnat na čokoládových brownies. To byla inspirace pro tuto soupravu na datle v čokoládě. Datle v čokoládě patří v orientu k velmi oblíbeným a drahým dárkům. Datle jsou vždy čerstvé, plné sladké ovocné šťávy a tenká krustička, která je pokrývá, je obvykle z luxusní vybrané čokolády. 

Potřebujete: 12 čerstvých datlí (Datle čerstvé 550g), stejný počet mandlí ve slupce (Mandle neloupaná jádra, 400g přesný počet datlí i mandlí závisí na velikosti sklenice), 2 "řádky" tabulkové čokolády nalamáné na menší kostky. Velkou šroubovací sklenici.

1) Mandle i se slupkou opražte nasucho v troubě a nechte vychladit. Do sklenice nejdříve nasypte mandle, pak čerstvé datle a navrch přidejte nalámanou čokoládu. Datle se obalují pouze do tenké vrstvičky čokolády, proto podle tlušťky čokolády můžete množství ještě ubrat.

2) Nezapomeňte k dárku připojit i návod na přípravu:

Do každé datle vložte opraženou mandli a stiskem uzavřete. Lehce ji ponořte do rozehřáté čokolády. Konzumujte hned nebo až po zaschnutí čokoládové polevy. 

Pokud chcete přidat i zdobení na datle (stříbrné jedlé pecičky, nasekané pistácie apod.), nevhazujte jej do sklenice, ale nechte v samostatném sáčku nebo obálce a spolu s návodem přivažte stuhou k hrdlu sklenice.

Mohlo by vás také zajímat:

Rozinky zelené, 100g  Rozinky sultánky, 100g  Pistácie loupaná jádra, 100g  Mandle jádra, 100g

Směs koření a fenyklu Pan Mukhwas



Zpět na předchozí stránku.

© 2018 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena. Zobrazit panel o souborech cookie.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.