Nakoupeno za: 0 Kč

Provozovatel

Vlasta Waliyah Vyhnankova
---
----- ---

IČO: 63896354
(Firma není plátcem DPH)

Tel.: 606680435

E-mail | HOT-LINE

Vlasta Waliyah Vyhnánková
Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 30.4.2007




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
» Doporučte nás!

Počítadlo

TOPlist

Tisk stránky

Tahini, sezamová pasta 400g

Tahini, sezamová pasta Green Fields, 400g
Obsahuje recept
Výrobce:Green Fields Chtoura
Katalog. číslo:13178
Hmotnost položky:0.403 kg
Naše cena: 98 Kč
Skladem:zboží je skladem

ks
Přidat do oblíbených položek | Poslat e-mailem

400g Tahini, sezamová pasta

Sezamová pasta tahini je vyrobena ze sezamových semínek a rostlinného oleje vhodná pro přípravu zejména luštěninových pokrmů (například cizrnový hummus).

Složení: drcený sezam, rostlinný olej. Může obsahovat stopy ořechů. Skladujte v suchu a chladu.

Země původu Libanon

Dvě lžíce sezamové pasty tahini obsahují 28% tuku, 0% cholesterolu a 210 kalorií.

Obal od výrobce sezamové pasty tahini Green Fields uvádí informaci: "100% přírodní bez geneticky modifikovaných surovin."

Sezamovou pastu tahini dodáváme nejčastěji v těchto baleních značky Green Fields a Green Food:

 

 

RECEPT: Baigan bharta - Baby lilek v tomatovém kari

 

Baigan bharta je zeleninové kari z baby lilku (odrůda lilku s malými kulatými plody). Protože baby lilek není běžně k dostání, můžete místo něj použít i klasický podlouhlý plod.

Recept: 6 baby lilků, 1 cibule, 2 velká rajčata, 1 lžíce sezamové pasty tahini (Tahini, sezamová pasta 400g), 1 zelená pokrájená chilli paprička (Pasta Zelené chilli 240ml), 2 lžičky čerstvého strouhaného zázvoru, 1 lžička utřeného česneku (Pasta česnek & zázvor 250ml), čerstvé listy koriandru. Koření: celé hořčičné semínko (Hořčičné semínko tmavé 100g), celý římský kmín (Římský kmín celý 100g), drcené chilli (Chilli drcené 100g), turmerik (Turmerik (kurkuma) mletý 100g), mletý koriandr (Koriandr mletý 100g).

1. Plody umyjte a odkrojte stopky. Lilky nakrájejte podélně na čtvrtiny, osolte a nechte 10 minut stát. Přebytečnou vodu osušte ubrouskem. (Pokud máte klasický lilek, rozkrojte jej podélně a každou půlku ještě nakrájejte na 1 cm silné plátky. Jinak je postup stejný).

2. Na horkém oleji zvolna opečte pokrájený lilek dozlatova. Vyjměte děrovanou naběračkou a nechte okapat v sítu nebo na cedníku. Do stejného oleje nasypte celé hořčičné semínko, římský kmín a drcené chilli. Dejte pozor, ať tuk není moc rozpálený, koření byste spálili. Přidejte najemno pokrájenou cibulku, zelené chilli (pokud nechcete kari příliš pálivé, vynechte), zázvor s česnekem, trochu turmeriku a promíchejte.

3. Jakmile cibulka zesklovatí, přidejte rajčata a lžičku mletého koriandru. Podlijte malým množství vody a vařte na mírném plameni 5 – 10 minut. Podle potřeby vodu doplňte. Pokud jste cibulku a rajčata, nenakrájeli na dostatečně jemné (až kašovité) kousky, můžete teď omáčku lehce rozmixovat ponorným mixérem. Na závěr přidejte sezamovou pastu tahini (budete překvapeni, jak jedna lžíce tahini dokáže změnit celé kari!) a opečený lilek. Pár minut ještě společně povařte. Před podáváním nezapomeňte posypat listy čerstvého koriandru. Podávejte s basmati rýží nebo plackami (naan, čapátí ad.)

Na obrázku baby lilek a klasický lilek. Na kari baigan bharta můžete použít oba typy, jen musíte upravit poměr množství.

Mohlo by Vás také zajímat:

Pasta tahini je základní ingrediencí cizrnové pomazánky hummus. Návod na přípravu pomazánky hummus a příklady servírování najdete zde: Cizrnová pasta - hummus 380g

S pastou tahini můžete dochutit i mnoho dalších porkmů. Vhodná je zejména k zelenině a luštěninám, ale připravíte z ní i zajímavý dip třeba ke kuřecím špízům. Inspirovat se můžete i těmito recepty:

Kari z fazole černé oko: Fazole černé oko, 500g

Knížka Mango, láska a kari

Padesát receptů indické kuchyně promíchané v pikantním sladko-kyselém příběhu... :-)

V knížce najdete nejen některé recepty z těchto stránek, ale i ty které jsem zde ještě neměla čas uveřejnit, například: Kuřecí balti kari s hráškem a panýrem, Hovězí Bombaj byriani, Kuře karahi v mátové omáčce, Jehněčí kari s cuketou a mnoho dalších...

Knižní antoace:

Všechny chutě Indie, okořeněné špetkou lásky! Co vás čeká, když se rozhodnete, navzdory skepsi vašeho okolí, otevřít si obchod s indickým kořením a proniknout do tajů této orientální kuchyně? A co když vám to celé ještě okoření láska? (Celá anotace a ukázka z knihy zde: Mango, láska a kari)

 

 

 



Zpět na předchozí stránku.

© 2017 Vlasta Waliyah Vyhnankova Všechna práva vyhrazena.

Aplikace pro Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.