S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Úvod » Kari koření a garam masala » Garam masala mletá TRS, 100g


        

Garam masala mletá TRS, 100g

Garam masala powder

skladem

 


0x
Číslo produktu: 31010
Výrobce: Heera
naše cena:
43 Kč

do košíku:
   

100g, Směs koření Garam Masala mletá

Složení: Koriandr, římský kmín, nové koření, muškátový oříšek, pepř, kardamom, hřebíček, fenyklový a bobkový list.

Skladujte v suchu a chladu. Země původu Indie.

Směs garam masala je asi nejznámější indické koření a tvoří základ mnoha indických kari. Koření garam masala je známé též pod názvem "koření pěti vůní". Směs garam masaly se liší podle regionu a někteří kcuhaři si garam masalu navíc dále upravují podle své receptury.

Celé koření Garam Masala se nejdříve opeče na tuku a pak teprve se přidávají ostatní ingredience (cibulka, maso, rajčata..) Mleté koření garam masala nelze takto použít, protože by se na rozpáleném tuku rychle spálilo. Pokud máte mletou garam masalu, přidejte ji do kari až během vaření. Pokud chcete, můžete během vaření zkombinovat obě varianty koření garam masala - do základu kari použít celou garam masalu a v průběhu vaření ještě přidat mletou masalu pro dochucení. 

Garam masala je silně aromatická směs koření z Indie. Garam znamená "horká" a masala znamená "směs koření". Přičemž "horká" zde nemusí nutně odkazovat na ten druh horka, který si spojujeme s chilli papričkami, ale na to, že koření se nejprve opeče a pak teprve dál zpracuje.

Směs koření Garam masala je v současnosti jedním z nejprodávanějších koření indické kuchyně a má velmi široké použití.

Plněné chlebové placky Naan

Na chlebové placky naan potřebujete: 220g hladké mouky, 150g celozrnné hladké mouky atty, 1/3 kostičky droždí, 1/2 lžč soli, 1/2 lžč kypřícího prášku, 1 plnější lžč cukru, 90 ml teplého mléka, 1 lžíci rostlinného oleje, 70g bílého jogurtu.

Na náplň placek potřebujete: 4 větší brambory uvařené ve slupce, 4 stroužky utřeného česneku, 1 cm strouhaného čerstvého zázvoru, 1/2 usekané chilli papričky (můžete vynechat). Celé koření: 1 lžč celého římského kmínu, 1/2 lžč celého fenyklového semínka, 1 lžč celého koriandru. Mleté koření: 1 lžč garam masaly, 1 lžč mletého koriandru, olej, sůl. Z tohoto množství těsta připravíte šest plněných naanů.

Postup: 1) Ve větší míse promíchejte obě mouky, kypřící prášek, sůl, olej a jogurt. Vznikne drolivá hrudkovitá směs. Uprostřed směsi udělejte důlek. Do něj rozdrobte droždí, přidejte cukr a 4 lžíce teplého mléka.

2) Jakmile vzejde kvásek, přidejte trochu mléka a začněte zpracovávat těsto. Začněte od středu a do kvásku postupně zapracujte mouku. Po troškách přidávejte mléko. Těsto musí být pružné a nelepivé. Zformujte ho do bochánku, potřete vrstvičkou oleje a nechte dvě hodiny kynout v míse přetažené potravinovou fólií.

3) Připravte náplň: Všechno celé koření podrťte v hmoždíři a opečte na větším množství mírně rozpáleného oleje. Přisypte chilli, česnek a zázvor a ještě krátce orestujte. Brambory oloupejte, rozmačkejte a přidejte celé koření (včetně oleje z pánve), mleté koření, trochu soli a promíchejte. Pokud máte čerstvé bylinky, můžete též přidat. Velmi dobrý je libeček nebo koriandr. Směs nechte prozatím stranou.

4) Vykynuté těsto s pomocí bílé mouky zpracujte a rozdělte na šest stejných dílů. Každý díl rozválejte dotenka. Náplň si také rozdělte na šest dílů. Do středu rozválené placky navršte díl připravené náplně a rovnoměrně ji rozetřete (ne až těsně k okrajům).

5) Okraje placky vytáhněte a uzavřete "do měšce". Otočte ji spojem dolů a lehce promačkejte dlaní tak, abyste náplň rovnoměrně rozprostřeli. Pak válečkem znova rozválejte dotenka (cca 1 cm).

6) Rozválené naany potřete máslem a pečte v předehřáté troubě na 220°C v horní části trouby vždy 3-5 minut z každé strany.

7) Zhruba po pěti minutách placku otočte a opečte i z druhé strany. Jakmile placky vytáhnete z trouby, opět potřete trochou másla.


 

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MTFmZGE5