S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Blog: V indické kuchyni jako doma

Cuketová polévka s žampiony, bazalkou a parmezánem

11.07.2023

Cuketová polévka s žampiony, bazalkou a parmezánem

Už jste zkusili polévku z cukety? Tato sametově jemná polévka překvapí hned dvakrát: Jednoduchou přípravou...

Mražené ovoce s mandlemi v jogurtu a čokoládě

11.07.2023

Mražené ovoce s mandlemi v jogurtu a čokoládě

Zdravá mlsotka, kterou si můžete připravit (i vychutnat) na tisíc způsobů... Křupavá vrstvička hořké...

Rýžový pudink "Badam kheer"

09.06.2023

Rýžový pudink "Badam kheer"

Rýžový puding "kheer" je tradiční indický dezert, který se často podává při slavnostních příležitostech....

Placky čapátí plněné sýrem camembert

09.06.2023

Placky čapátí plněné sýrem camembert

Placky čapátí patří k mým nejoblíbenějším přílohám. Čapátí jsou ale vynikající i plněné. Pak je podávám...

Kari z hnědé cizrny, Keralský styl

08.06.2023

Kari z hnědé cizrny, Keralský styl

Potřebujete:  1/2 hrnku suché hnědé cizrny nebo plechovku hnědé vařené cizrny, 3 najemno pokrájené cibule,...

Mrkvánky z celozrnné mouky atty

14.05.2023

Mrkvánky z celozrnné mouky atty

Často mi od zákazníků chodí dotazy, na co vše (kromě placek čapati) lze jemně mletou mouku attu použít.Atta...

Ghobi masala - kořeněný květák

11.05.2023

Ghobi masala - kořeněný květák

Ghobi masala je jednoduchý a zároveň velmi chutný recept, který jsem se naučila od indického kuchaře...

Kořeněná basmati rýže s kuřecím masem

27.04.2023

Kořeněná basmati rýže s kuřecím masem

Indické biryani mám ráda, ale ne vždy je čas a nálada na přípravu složitých jídel. Tento pokrm je tedy...

Plněné bramborové pakory

05.02.2023

Plněné bramborové pakory

Základem je kořeněné bramborové těstíčko, do kterého můžete spotřebovat jakoukoliv další zeleninu (cuketu,...

Kuřecí kari na žampionech

05.02.2023

Kuřecí kari na žampionech

Kuřecí kari na žampionech není ta indická klasika, kterou máme nejraději. Je to ale velmi jednoduché...

Citrónová rýže

05.02.2023

Citrónová rýže

Citrónová rýže je vvýborná příloha ke grilovanému (pečenému) masu, k zelenině nebo panýru. Doporučuji...

Indický masala čaj se zázvorem

30.11.2022

Indický masala čaj se zázvorem

Masala čaj (nebo-li chai) už určitě znáte, dnes vám ale představím jeho podzimní "proti-chřipkovou" verzi...

Polévka z červené a žluté čočky

15.09.2022

Polévka z červené a žluté čočky

Šidíte v jídelníčku luštěniny, protože vás nebaví dlouhá doba namáčení a vaření? Stačí si jen vybrat...

Špenát se žlutým hrachem (Palak chana dal)

15.09.2022

Špenát se žlutým hrachem (Palak chana dal)

Potřebujete: půl šálku žlutého hrachu chana dal, 300 - 400 čerstvých špenátových listů, 1 rajče bez slupky...

Placky parathas plněné špenátovou směsí (Palak parathas)

15.09.2022

Placky parathas plněné špenátovou směsí (Palak parathas)

Jednoduché plněné parathas, které si zamilujete. Parathas můžete připravit jako vydatnou přílohu s míchanými...

Zázvorové kuře s cizrnou

01.08.2022

Zázvorové kuře s cizrnou

Jedno moudré přísloví praví: "Užívejte jídlo místo léků nebo budete užívat léky místo jídla" a naprosto...

"Egg curry" - kari s vařeným vajíčkem

29.07.2022

"Egg curry" - kari s vařeným vajíčkem

Egg curry nebo-li "vajíčkové kari" je tradiční pokrm jižní Indie a oceníte ho zejména ve chvíli, kdy...

Domácí luštěninový dhal (Whole brown lentils curry)

27.07.2022

Domácí luštěninový dhal (Whole brown lentils curry)

Jednoduché na přípravu, skromné na ingredience - bohaté chutí, vůní i nutričními hodnotami... Takové...

Panýr tikka masala

06.06.2022

Panýr tikka masala

Panýr tikka masala je pro mě jedno z nejlepších jídel na světě. Zahřeje tělo i duši a vždycky mi zlepší...

Bramborové placičky Aloo tikka

06.06.2022

Bramborové placičky Aloo tikka

Na bramborové těsto: 4 střední brambory, 1 hrnek cizrnové mouky, 1/2 lžč mletého chilli, 1/2 lžč mleté...


Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

YTgwMz