Úvod » Kari pasty, čatní, omáčky » Extra hot Kari pasta Patak’s, 250ml
250ml Extra Hot Curry Paste (Patak´s) Extra hot Kari pasta pálivá
Pokud máte rádi velmi, velmi pálivé… Tohle bude Vaše pravá volba. Tato pasta je vhodná nejen do kari, ale opět snese nekonečné možnosti kombinací…
Složení: voda, koření (hořčice, koriander, zázvor, kurkuma, chilli, sušený česnek), rostlinný olej, rajčatový protlak, sůl, kukuřičná mouka, tamarind, kyselina (octová, mléčná, citronová). Může obsahovat stopy ořechů.
Kari pasty od výrobce Patak’s jsou primárně určeny pro přípravu indických kari. Jejich chuť je bohatě kořeněná a jsou k dostání v různých stupních pálivosti. Pasty Patak’s najdete nejen v indických domácnostech, ale i v kuchyních indických restauracích, což svědčí o jejich výborné chuti a všestrannosti.
Extra hot kari pasta se hodí zejména k přípravě pálivějších typů kari jako je Phall nebo Vindaloo. Pasty se obvykle přidávají hned na začátku do základu omáčky: Na rozehřátém tuku krátce orestujte lžičku kari pasty, přidejte cibulku nechte zesklovatě a pak už postupujte podle oblíbeného receptu. Kari pastu ale můžete použít i v závěru vaření, když vám kari připadá málo dochucené. Nejrychlejší způsob dochucení kari, který používají i profesionální kuchaři: Kari zahřejte na vyšší teplotu, uprostřed vařečkou udělejte místo tak, abyste kari pastu dali přímo na rozpálený povrch pánve. Zprudka oorestujte a pak promíchejte s omáčkou.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ