Úvod » Kari koření a garam masala » Kari koření na cizrnu, Shan Chana masala, 100g
Položka je dočasně vyprodána. Zboží nelze objednat.
100g, Koření na cizrnu (Chana Masala)
Směs indického koření na cizrnu. Toto koření je vhodné do všech indických kari s luštěninami (s cizrnou, fazolemi, žlutým hrachem apod.) Směs indického koření Chana masala patří k nejprodávanějším a nejoblíbenějším kořením na luštěniny.
Složení: sůl, cukr, římský kmín, černý pepř, červené chilli, hřebíček, kardamom, skořice, zelený kardamom, česnek, muškátový květ, muškátový oříšek, zázvor, citrónová kyselina, maltodextrin, sójový protein, cukr, silicondioxide, canola oil.
Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pákistán.
Kari Chana masala
Potřebujete: 250g namočené a slité cizrny můžete použít už vařenou cizrnu z konzervy, 1 velkou najemno pokrájenou cibulku (nebo dvě menší), 175g přepuštěného másla ghí nebo oleje, 2 lžičky česnekovo-zázvorové pasty, špetku koření asafoetida, směs koření na cizrnu Chana masala, sůl.
Postup:
1) Slitou cizrnu uvařte do měkka – přiveďte k varu v dostatečném množství vody a cizrnu v ní vařte 15 minut na plném plameni. Přidejte směs koření na cizrnové kari, zmírněte plamen a vařte cizrnu doměkka. (Směs koření může začít hnědnout - není to na závadu). Pokud máte vařenou cizrnu z konzervy, tento bod vynechte, pouze upravte poměr koření ve druhém kroku.
2) Odděleně na rozpáleném ghee osmažte dozlatova cibulku. Přidejte česnek se zázvorem a všechno koření (asafoetidu a směs koření na cizrnu chana masala). Vše společně osmahněte, aby cibule natáhla vůni koření. K cibulce přidejte vařenou cizrnu. V případě potřeby přidejte trochu vody a duste ještě 5-10 minut. (Před podáváním nechte ale všechnu vodu vyvařit).
Před podáváním poprašte zeleným chilli a pokapejte citrónovou šťávou. Servírujte s indickými plackami Chapattis.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ