Úvod » Mouky a tapioka » Cizrnová mouka, 1kg
1kg, Cizrnová mouka
Složení: cizrnová mouka. Země původu Indie, Pákistán. Skladujte v suchu a chladu.
Cizrnová mouka, známá též pod názvem "besan" nebo "gram flour" je vyrobena z mleté hnědé cizrny. Hnědá cizrna je nejprve zbavena slupek, následně půlena a drcena. Cizrna není před přípravou mouky tepelně upravena. Strukturu má podobnou jako běžná hladká mouka. Barva cizrnové mouky je světle žlutá. Hodí se pro přípravu sladkých dezertů, obalované zeleniny, jíšek apod.
Cizrnová mouka se hodí i pro bezlepkovou dietu. Má vysoký podíl karbohydrátů, ale žádné glukeny. Cizrnová mouka smíchaná s vodou může ve veganské stravě nahradit vajíčka. Obsahuje důležité minerály jako je železo, draslík, hořčík, vápník a zinek. Chutí připomíná oříšek.
Z cizrnové mouky a másla ghí připravíte vynikající jíšku do základu zeleninových polévek a omáček.
Pakory obalované v cizrnové mouce
1) Vše nejdříve nakrájejte: panýr na silnější čtyřhránky, papriku na proužky, růžičky květáku rozkrojte podélně, červenou cibuli nakrájejte na tlustší kolečka, hlívu na proužky.
2) Připravte těstíčko z cizrnové mouky: Do 6 lžic cizrnové mouky přidejte trochu soli, špetku zeleného chilli (můžete přidat víc nebo úplně vynechat), kurkumu, koriandr a římský kmín. K mouce a koření postupně přidávejte vodu a vyšlehejte vláčné těsto. Těsto na pakory je podobné palačinkovému těstu.
3) Zeleninu, cibuli a sýr obalte v hutném těstíčku a smažte zcela ponořené v oleji dozlatova.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ