S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Kadai panýr

22.11.2023

Kadai panýr

Kadai panýr je perfektní jídlo do chladných dnů s vůní čerstvého zázvoru a koriandru. Domácí indický sýr "panýr" má vysoký podíl bílkovin (vyšší než maso), takže ať už si hlídáte váhu nebo zpevňujete svaly, panýr je vaše jasná volba. Návod, jak si domácí panýr snadno vyrobit jsem pro vás sepsala zde

Potřebujete:

Panýr (připravený z litru a půl mléka tj. zhruba 250 gr), 2 nahrubo usekaná sladká rajčata (mimo sezonu doporučuji nahradit italskými rajčaty v plechovce), 1 střední nadrobno pokrájenou cibuli, 1/2 čerstvé papriky pokrájené na tenké proužky, 1 lžč prolisovaného česneku, 1 lžč strouhaného zázvoru, 1 lžč celého koriandru, 2 sušené chilli papričky, 1 lžč mleté garam masaly, sůl.

Na závěrečné ochucení: 1 lžč čerstvého strouhaného zázvoru, lžíci sušených listů pískavice, usekaný čerstvý koriandr.

Postup:

1) Panýr nakrájejte na větší stejně velké kostky. Koriandr podrťte nahrubo v hmoždíři a chilli papričky nalámejte na menší kousky. 

2) V pánvi zkombinujte rostlinný olej a lžíci indického ghí. Tuk rozehřejte a opečte na něm cibuli dozlatova. Přisypte podrcený koriandr a nalámané chilli. Krátce orestujte. Přidejte prolisovaný česnek, strouhaný zázvor a orestujte. Přisypte rajčata a zprudka vyduste na tuk. Podlijte a znova prudce vyduste. 

3) Přidejte čerstvou pokrájenou papriku, orestujte a zastříkněte trochou vody. Duste na střední stupeň cca 15 minut. Vmíchejte a krátce orestujte garam masalu. Dle chuti osolte. Opět přidejte maličko vody. Pro závěrečné ochucení přidejte ještě čerstvý zázvor, listy pískavice a čerstvý koriandr. Nakonec vmíchejte kostky panýru a společně prohřejte. Servírujte s plackami čapátí

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

NDBiMjU2